Madzik - moje storczyki
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- madzik

- Od: 27 gru 2007, o 09:12
Monisiu - kupiłam go w obi. Kupowałam go z jednym rozwiniętym kwiatkiem, na drugiej łodyżce był pączek. Cieszyłam się bardzo , że trafiłam tego "żółtka"
, bo miałam już w domu różowego, no chciałam mu sprawić towarzystwo
. Wielkie było moje zdziwienie jak rozwinął się drugi pączek i był.....różowy
. Czyli paphiopedilum pinocchio 2 w 1
.
Storczykowa - zdjęcia były robione na początku co dwa dni, później codziennie. Nie mamy niestety na tyle czasu, żeby co parę godzin strzelać fotkę
Storczykowa - zdjęcia były robione na początku co dwa dni, później codziennie. Nie mamy niestety na tyle czasu, żeby co parę godzin strzelać fotkę
- Storczykowa

- Od: 7 lut 2008, o 19:31
ja w sumie dużo czasu spędzam w domu, ale też nie robie non stop fotek. zazwyczaj robie, gdy jakiś storczyk kwitnie. a u mnie pąki (Phalaenopsisów) otwierają się kilka godzin, czasem przez noc, a czasem rano pękają, a gdy wracam z budy są już otwarte... kiedyś widziałam otwierający się pąk passiflory (otworzył się przy mnie), ale storczyka niestety nie...madzik pisze:Monisiu - kupiłam go w obi. Kupowałam go z jednym rozwiniętym kwiatkiem, na drugiej łodyżce był pączek. Cieszyłam się bardzo , że trafiłam tego "żółtka", bo miałam już w domu różowego, no chciałam mu sprawić towarzystwo
. Wielkie było moje zdziwienie jak rozwinął się drugi pączek i był.....różowy
. Czyli paphiopedilum pinocchio 2 w 1
.
tak sobie oglądam twoje piękne kwiatki i myślę czy przypadkiem nie mam takiej samej Cambri jak ta twoja z nadłamanym pędem,wyglądają dość podobnie
Będę ci kibicować,a potem sobie porównam(jak zakwitnie twój i mój)
Będę ci kibicować,a potem sobie porównam(jak zakwitnie twój i mój)
pozdr Dorota
Moje storczyki
Moje storczyki
Szczere gratulacje
Kolekcja godna podziwu, stąd też i ja wzięłam sie za kolekcjonowanie Storczyków.
Co prawda mam tylko jednego ale i Rzymu nie zbudowano w ciągu jednego dnia
Mój Storczyk już odchorował swoje ale go uratowałam w ostatniej chwili i to mnie zachęciło do dalszych wyzwań
pozdrowionka-Aga
Kolekcja godna podziwu, stąd też i ja wzięłam sie za kolekcjonowanie Storczyków.
Co prawda mam tylko jednego ale i Rzymu nie zbudowano w ciągu jednego dnia
Mój Storczyk już odchorował swoje ale go uratowałam w ostatniej chwili i to mnie zachęciło do dalszych wyzwań
pozdrowionka-Aga
- madzik

- Od: 27 gru 2007, o 09:12
Dorela - moja "cambria" z nadłamanym pędem to według Jovanki oncidium i faktycznie jak popatrzeć na młodą psb to wygląda zdecydowanie oncidiowato, co wcześniej jakoś uszło mojej uwadze
, bo przyglądałam się raczej dość mocno pomarszczonym, starym pseudobulwom. Więc tak naprawdę okaże się przy kwitnieniu co to dokładnie jest...
A Twój storczyk też zabiera się do kwitnienia? Jeśli tak to będziemy mogły porównać czy mamy to samo
Agula32 - cieszę się, że Ci się podobają moje rośliny. Fajnie, że kolejna osoba do nas dołącza
. Jeśli troszkę pomyszkowałaś po naszym forum, pewnie wiesz jak bardzo to wciągające hobby... i kolekcja ma bardzo duże szanse na szybkie powiększanie
, czego oczywiście życzę 
A Twój storczyk też zabiera się do kwitnienia? Jeśli tak to będziemy mogły porównać czy mamy to samo
Agula32 - cieszę się, że Ci się podobają moje rośliny. Fajnie, że kolejna osoba do nas dołącza
Hej w ten pochmurny dzień ;:2
dobrze to ujęłaś, ze jest to strasznie wciągające
ja teraz myslę jak tu wyskoczyć do miasta (bo mieszkam na wsi
)po nowego storczyka.
Mam nadzieję, ze nikt nie myśli, ze chcę to robic przez zazdrość
Te kwiaty są przepiękne.....i chciałabym nimi upiększyć swój pokój
gorące uściski
papatki
dobrze to ujęłaś, ze jest to strasznie wciągające
ja teraz myslę jak tu wyskoczyć do miasta (bo mieszkam na wsi
Mam nadzieję, ze nikt nie myśli, ze chcę to robic przez zazdrość
Te kwiaty są przepiękne.....i chciałabym nimi upiększyć swój pokój