Niestety chyba to topnienie trochę potrwa, ale co tam... ważne, że to już tuż tuż
  Niestety chyba to topnienie trochę potrwa, ale co tam... ważne, że to już tuż tuż  

Majko, właśnie się tego obawiam i muszę się modlić żeby śnieg topniał stopniowo. U mnie są wysoko wody gruntowe i może zalać mi ogród tak jak latem.
 Majko, właśnie się tego obawiam i muszę się modlić żeby śnieg topniał stopniowo. U mnie są wysoko wody gruntowe i może zalać mi ogród tak jak latem.  

U mnie chociaż boćków jeszcze nie widziałam, po porannym deszczu wyjrzało
 U mnie chociaż boćków jeszcze nie widziałam, po porannym deszczu wyjrzało   i w powietrzu pachnie wiosną. Poodgarniałam śnieg wkoło róż i wszystko to, co było pod śniegiem, jest zielone. Jestem więc optymistycznie nastawiona. Zaraz pójdę podejrzeć te pozawijane.
  i w powietrzu pachnie wiosną. Poodgarniałam śnieg wkoło róż i wszystko to, co było pod śniegiem, jest zielone. Jestem więc optymistycznie nastawiona. Zaraz pójdę podejrzeć te pozawijane.

Właśnie dzięki temu wiatrowi i słońcu rozpuścił się prawie cały śnieg na ogrodzie i o dziwo woda od razu wsiąkała do ziemi. Podejrzałam róże pod okryciami- pędy zielone
 Właśnie dzięki temu wiatrowi i słońcu rozpuścił się prawie cały śnieg na ogrodzie i o dziwo woda od razu wsiąkała do ziemi. Podejrzałam róże pod okryciami- pędy zielone  . Będzie dobrze, oby już tylko nie wyskoczyły jakieś mrozy syberyjskie.A kysz, a kysz zimo.
 . Będzie dobrze, oby już tylko nie wyskoczyły jakieś mrozy syberyjskie.A kysz, a kysz zimo.
 właśnie się dowiedziałam, że na działce woda ze stopionego śniegi stoi na trawniku, a jeszcze nie wszystko się roztopiło.
 właśnie się dowiedziałam, że na działce woda ze stopionego śniegi stoi na trawniku, a jeszcze nie wszystko się roztopiło.

Majko, nie martw się u nas było dużo śniegu. U mnie co było pod śniegiem, wszystko zielone- nawet byliny.
 Majko, nie martw się u nas było dużo śniegu. U mnie co było pod śniegiem, wszystko zielone- nawet byliny.
 nie mogę się doczekać , muszę je zobaczyć.
 nie mogę się doczekać , muszę je zobaczyć.   

Wiosna, wiosna. Dzisiaj zachwycałam się śpiewem szpaków. Krążą koło budki lęgowej na mojej jabłonce.
 Wiosna, wiosna. Dzisiaj zachwycałam się śpiewem szpaków. Krążą koło budki lęgowej na mojej jabłonce.
Maju, do poniedziałku grunt lepiej odmarznie i wpije wodę. Może nie całą, ale na pewno nie będzie tak tragicznie. U mnie wczoraj jeszcze stały olbrzymie jeziora i bałam się o cisy i hortensje, czy aby nie zgniją, bo stały w tej wcale nie płytkiej wodzie, a dzisiaj jest tej wody o połowę mniej. Znaczy, że mróz odpuszcza, z czego ogromnie się ceiszę. Zakładaj wątek - wiosna już zawitałamajka411 pisze:właśnie się dowiedziałam, że na działce woda ze stopionego śniegi stoi na trawniku, a jeszcze nie wszystko się roztopiło.
Miałam jechać w poniedziałek, ale czy to zdąży wyparować , obeschnąć czy wsiąknąć mam wątpliwości. Samochodem po takiej breji nie przejedzie, a iść trzeba też po wodzie. No i co ja mam zrobić Chyba kupię sobie drugie kalosze.
Zaczynam się martwić czy róże dobrze przezimowały.

W końcuAlutka102 pisze:Wiosna, wiosna. Dzisiaj zachwycałam się śpiewem szpaków. Krążą koło budki lęgowej na mojej jabłonce.

Wczoraj i dzisiaj porobiłam trochę porządków w ogrodzie. Pousuwałam maziowate liście i pozdejmowałam stroisz z kopczyków. Dużo róż wypuszcza już malutkie pączki. Martwi mnie tylko moja Sympathia, bo pomimo takiego solidnego okrycia gałązki są ciemne. Chyba pójdzie na wygnanie pod płot za domem. U niektórych sadzonych jesienią wystają czarne końcówki i aż się boję ruszać i podglądać
 Wczoraj i dzisiaj porobiłam trochę porządków w ogrodzie. Pousuwałam maziowate liście i pozdejmowałam stroisz z kopczyków. Dużo róż wypuszcza już malutkie pączki. Martwi mnie tylko moja Sympathia, bo pomimo takiego solidnego okrycia gałązki są ciemne. Chyba pójdzie na wygnanie pod płot za domem. U niektórych sadzonych jesienią wystają czarne końcówki i aż się boję ruszać i podglądać  . Tulipany i narcyze wychodzą z ziemi. Krokusy niebawem będą kwitły. Oby tylko nie było już dużych mrozów
 . Tulipany i narcyze wychodzą z ziemi. Krokusy niebawem będą kwitły. Oby tylko nie było już dużych mrozów