Najpierw trochę zielska ;) w końcu idzie wiosna! A na zakończenie tego wpisu -
niespodzianka!!
Cambria, która dostałam od jednej z forumowiczek (str 22 mojego wątku - tam można zobaczyć ją w całości przed wsadzeniem do keramzytu). Po 4 miesiącach pokazała swoje dwa przyrosty.
Miltoniopsis, w keramzycie od 25 wrz. (przeprowadzka z kory na str 18), trzyma się dzielnie, w dalszym ciągu "rozgałęzia" stare korzenie (tak jak pokazałam na str 24) i powiększa 3 przyrosty
Cattleya pokazała czubki korzeni na młodym przyroście. Do keramzytu trafiła 12 lis jako roślina z przeceny za 5zł ;) (str 23). "Archiwalne" zdjęcia do obejrzenia na str 24 (razem z Miltoniopsis i Cambria), 26 i 27. A tu aktualne zdjęcia:
Zygopetalum - najbardziej zagadkowy storczyk w mojej kolekcji. Trzyma się dzielnie, walczy o życie, rozwija kolejny liść

Jest ze mną najdłużej (ok 5-6 lat), to jeden z moich pierwszych storczyków. Nie miałam o nim zielonego pojęcia, nawet nie znałam jego nazwy. którą poznałam dzięki jednej z forumowiczek całkiem niedawno ;) Archiwalne zdjęcia są na str: 1, 8, 14, 15 (można zobaczyć jego kwiat), 17, 18 (przeprowadzka do keramzytu), 20.
Nadszedł ten dzień, kiedy to uśmiechnął się do mnie mój Paphiopedilum w całej swojej krasie ;) Niech uśmiecha się i do Was!
Pozdrawiam