Gosiu powiem Ci wiosną, czy nie dałoby się odłączyć jakiegoś odrostu z korzeniamiGosia123A pisze:Elżbietko śliczne krzewuszki.Czy masz nadmiar![]()
![]()
![]()
![]()
Leśny ogród Elli - 2011
- Ellaa
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 6 lip 2008, o 23:59
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Leśny ogród Elli - 2011
- Ellaa

- Kontakt:
Witaj MonikoMonia68 pisze:Elu, nawet nie masz pojęcia z jakim zainteresowaniem i przyjemnością czytam Twoje posty
Myślisz, że pęcherznice poradzą sobie u mnie? Lubię te krzewy Dawno nie rozmawiałyśmy, pokrótce więc tylko napiszę, że liczę niemalże godziny do wiosny Mieliśmy co prawda miły przerywnik na Kubie w czasie ferii- kocham upał i równikowe klimaty, ale tęsknię za krokusami, ciemiernikami, nie mówiąc o rh i azaliach
Mimo dość kiepskiego ogólnego nastroju w tym roku jakoś wyjątkowo nie połknęłam bakcyla zakupów internetowychNiemniej trochę zamówiłam
Czy chodziło Ci o Wolverine?? Zamówiłam dwie sztuki ( dla Ciebie i siebie), ale w tym całym zamieszaniu nie jestem pewna, czy dokonałam właściwego wyboru. Daj znać, mogę zmienić zamówienie przed wysyłką.
Pozdrawiam Cię serdecznie
To wielki komplement usłyszeć (przeczytać) TAK pochlebną opinię o swoich wpisach na forum od osoby obdarzonej,
niewątpliwym talentem literackim, dziękuję i cieszę się, że mam w Tobie 'cichą' czytelniczkę
To prawda, dawno nie rozmawiałyśmy, jakoś nie było okazji. Obie jesteśmy chyba zbyt zajęte
Pęcherznica nie ma specjalnych wymagań co do gleby, jednak lepiej rośnie na glebie żyźniejszej, na stanowisku słonecznym do lekko ocienionego i umiarkowanie wilgotnym, chociaż bardzo dobrze znosi okresową suszę. Nie powinna kaprysić, również u Ciebie.
Znów kursujesz po świecie.....takiemu, to dobrze.....ech....równikowe klimaty....domyślam się, że to coś niesamowitego
Ja też już tęsknię do, typowo polskich, klimatów wiosennych, bo cóż piękniejszego nad kwitnące krokusy, przebiśniegi, ciemierniki....nad tą radość, jaką odczuwamy z nadejścia wiosny, my, ogrodnicy ze środkowej Europy....tego mieszkańcy stref równikowych nigdy nie doświadczą, i tego właśnie nam mogą pozazdrościć....nie uważasz Moniko
Ja też zrobiłam nieduże zakupy w Świecie cebul, i to na razie wszystko. Czekam na hostową ofertę Gosi, bo marzy mi się pewna hosta i miałam nadzieję odkupić nieodżałowaną Wolverine, jeśli u Gosi będzie w ofercie.
Jestem bardzo zaskoczona, że pomyślałaś o mnie i zamówiłaś dla mnie drugą Wolverine
Napisałam do Gosi w sprawie Wolverine....czekam na odpowiedź....jeśli ją będzie miała, to zamówię u niej, bo bezsensem jest płacić z dwie hosty i dwie przesyłki, nie mniej jednak bardzo Ci dziękuję za propozycję.
Cieszę się, że zostawiłaś ślad, miłego dnia Ci życzę
-
Monia68

- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Eluś, niestety, Wolverine przepadła bez śladu
Nie wiem, jak to jest możliwe, ale wolę juz tego nie rozpamiętywać...
O jakiej Gosi piszesz? Mogę prosić o namiary na pw?
O jakiej Gosi piszesz? Mogę prosić o namiary na pw?
Ellaa - apetyt został zaostrzony tym pomarańczowym liliowcem.
Pozdrawiam. Krystyna.
- Ellaa

- Kontakt:
To małe łobuziaki....może kiedyś też wyrosną na ogrodnikówMonia68 pisze:Eluś, niestety, Wolverine przepadła bez śladuNie wiem, jak to jest możliwe, ale wolę już tego nie rozpamiętywać...O jakiej Gosi piszesz? Mogę prosić o namiary na pw?
Nie ma co rozpaczać nad jedną rośliną, przecież zawsze można na jej miejsce kupić drugą, co z resztą już zrobiłaś
Przykre sprawy związane z minionym sezonem należy uznać za 'zamkniętą kartę' i nie zawracać sobie już nimi głowy...teraz cieszmy się nadchodzącą wiosną, bo że jest tuż, tuż nie mam już wątpliwości....przyleciały szpaki
Podobno już widziano bociana Jeszcze raz bardzo Ci dziękuję Moniko, że pomyślałaś o Wolverine dla mnie
Okazało się, że Gosia też będzie ją miała w ofercie i już ją zamówiłam u Gosi - goni@k
tu jest jej wątek: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 45&start=0
Oferta host w przygotowaniu, na razie niedostępna
Pozdrawiam i życzę dużo zdrówka
- agatka123

- Od: 23 sty 2011, o 21:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Elu piękny i dojrzały ogród . Po prostu boski
Mam pytanie czy pułapka na nornica zdała egzamin?
Dwie noce nie przespane wiało jak diabli i nie dość że na dworze coś tłukło to jeszcze wentylacja w domu szalała
śniegu ostatnie miligramy , woda jak nagle się pojawiła tak nagle wsiąkła wyschło na cacy , nic tylko kurtałka i do ogrodu
ja dzisiaj podpierając się rzęsami wysiałam resztę bylinek te wysiane tydzień temu już wschodzą
Eluś masz w planach jakieś wysiewy oprócz liliowców
w pewnym momencie miałam się skusić na nasionka od Ciebie ale sobie odpuściłam będę podziwiać Twoje wschody i kwitnienia .
Miłego i spokojnego weekendu
Eluś masz w planach jakieś wysiewy oprócz liliowców
- Ellaa

- Kontakt:
kilo a to ci niespodzianka....Tobie też 'pobudził soczki'....kilo pisze:Ellaa - apetyt został zaostrzony tym pomarańczowym liliowcem.
- Ellaa

- Kontakt:
Aguś ogród jest taki jak ja....dojrzałyagatka123 pisze:Elu piękny i dojrzały ogród . Po prostu boski![]()
Cieszę się, że może się podobać
Pułapka działa....na krety....
- Ellaa

- Kontakt:
Eluś taka słaba jesteś...bardzo Ci współczuję...może nie powinnaś się forsować....co tam rośliny, jest jeszcze czas na siewtija pisze:Dwie noce nie przespane wiało jak diabli i nie dość że na dworze coś tłukło to jeszcze wentylacja w domu szalałaśniegu ostatnie miligramy , woda jak nagle się pojawiła tak nagle wsiąkła wyschło na cacy , nic tylko kurtałka i do ogrodu
ja dzisiaj podpierając się rzęsami wysiałam resztę bylinek te wysiane tydzień temu już wschodzą
![]()
Eluś masz w planach jakieś wysiewy oprócz liliowcóww pewnym momencie miałam się skusić na nasionka od Ciebie ale sobie odpuściłam będę podziwiać Twoje wschody i kwitnienia .
Eluś ja tak na chwilkę wpadłam na forum bo właśnie kurtałkę sobie przyszykowałam i idę odkryć liliowce bo zawalone mam czym tylko mogłam, a ciepło jest na dworze, więc może im zaszkodzić
U mnie jak zaczęły spadać z dachu kawały lodu ze śniegiem na zadaszenie tarasu, to był taki huk, że mój 'bardzo odważny' piesio dał dyla do M do warsztatu czego raczej nie robi bo i tam jest hałas, ale tym razem mu to nie przeszkadzało. Ułożył się w kątku i spał jak gdyby nigdy nic
U mnie tylko miejscami obeschło...cieniście, i co za tym idzie, dość chłodno jest w wielu miejscach...ale zawsze to już coś.
Planuję wysiać nasiona z orlika Nora Brlow, które dostałam od zaprzyjaźnionej forumki, jeżówki, aksamitki, te są moje, i kobeę (kupiona).
Oczywiście czekam na przechłodzenie nasion liliowców, które z lodówki powędrują do ciepełka na parapet....i to chyba wszystko.
Idę od tego kompa bo nigdy nie wyguzdram się na ten dwór
Ja również Ci życzę miłego i spokojnego weekendu
- Ellaa

- Kontakt:
Popracowałam trochę w ogrodzie....usunęłam okrywę z roślin zimujących na dworze, ale trudno powiedzieć w jakiej są kondycji...zalega na nich zmarznięty śnieg
W ogrodzie odkryłam kilka liliowców, byłam bardzo ciekawa co tam zobaczę, i o dziwo, liliowce wyglądają bardzo dobrze.
Te siarczyste mrozy nie zaszkodziły im nic a nic

Prymulki mają się nieźle

Reszta liliowców wciąż pod okrywą

W ogrodzie odkryłam kilka liliowców, byłam bardzo ciekawa co tam zobaczę, i o dziwo, liliowce wyglądają bardzo dobrze.
Te siarczyste mrozy nie zaszkodziły im nic a nic

Prymulki mają się nieźle

Reszta liliowców wciąż pod okrywą

- jollla500

- Od: 26 cze 2008, o 23:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Elu
Nadrobiłam swoje zaległości i po takiej pięknym spacerze super będzie mi się spać ;:51 przepiękne roślinki i znakomicie uchwycone...Zielone hosty może zwyczajne ale takimi właśnie mam obtoczoną rabatę, super wygląda...
Nadrobiłam swoje zaległości i po takiej pięknym spacerze super będzie mi się spać ;:51 przepiękne roślinki i znakomicie uchwycone...Zielone hosty może zwyczajne ale takimi właśnie mam obtoczoną rabatę, super wygląda...
Witaj Elu, i ja pospacerowałam po Twoim leśnym ogrodzie. Pamiętam, że śledziłam w Twoim wątku gniazdo ptaków, nie byłam jeszcze zarejestrowana na FO.
Kwiaty w Twoim ogrodzie rosną w dużych grupach, co tworzy piękne obrazy na rabatkach.
Piękna jest również Twoja okolica, kiedyś tam bywałam z racji odwiedzin znajomych. Moje pierwiosnki to wyniosły w kolorach i pruchnicki fioletowy. W jesieni podgryzły mi je nornice, z którymi mam wielki problem. Z plastikowych koszyków wszystko znika.
Kwiaty w Twoim ogrodzie rosną w dużych grupach, co tworzy piękne obrazy na rabatkach.
Piękna jest również Twoja okolica, kiedyś tam bywałam z racji odwiedzin znajomych. Moje pierwiosnki to wyniosły w kolorach i pruchnicki fioletowy. W jesieni podgryzły mi je nornice, z którymi mam wielki problem. Z plastikowych koszyków wszystko znika.
Pozdrawiam Krystyna
- chatte
- Przyjaciel Forum

- Od: 19 paź 2006, o 08:52
Witaj Elutko!
Nareszcie udało mi się pozwiedzać Twój czarowny ogród. Jest w nim wszystko, co lubie, co chciałabym mieć u siebie, gdyby to było mozliwe. Cudowne kamienie i przepiękne ich połączenie z roslinami
Bajeczne oczko! I taki fantastyczny gąszcz przepięknych roslin! Słowem: przecudnie! Do tego wszystko zdrowe i dorodne, jakby wszelkie choroby i szkodniki z dala omijały ten piękny zakątek. A zestaw roslin taki, że szczęka opada. Te bodziszki, lilie, liliowce ... Z wrażenia dech zapiera!
Jestem absolutnie zachwycona!

Nareszcie udało mi się pozwiedzać Twój czarowny ogród. Jest w nim wszystko, co lubie, co chciałabym mieć u siebie, gdyby to było mozliwe. Cudowne kamienie i przepiękne ich połączenie z roslinami
Jestem absolutnie zachwycona!
- Kocina
- 1000p

- Od: 22 lip 2008, o 22:27
Witaj Elu
Właśnie obudziłam się ze snu zimowego i Twoja kwiatoterapia świetnie mi zrobiła
Och jak ja lubię Twój ogród!
Jeszcze trochę, już prawie niedługo i znowu będzie ciepło
Właśnie obudziłam się ze snu zimowego i Twoja kwiatoterapia świetnie mi zrobiła
Och jak ja lubię Twój ogród!
Jeszcze trochę, już prawie niedługo i znowu będzie ciepło