Leśny ogród Elli - 2011

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Ellaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lip 2008, o 23:59
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Leśny ogród Elli - 2011

Post »

Gosia123A pisze:Elżbietko śliczne krzewuszki.Czy masz nadmiar :?: :( ;:63 ;:63 ;:196
Gosiu powiem Ci wiosną, czy nie dałoby się odłączyć jakiegoś odrostu z korzeniami :wink:
Awatar użytkownika
Ellaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Monia68 pisze:Elu, nawet nie masz pojęcia z jakim zainteresowaniem i przyjemnością czytam Twoje posty
Myślisz, że pęcherznice poradzą sobie u mnie? Lubię te krzewy Dawno nie rozmawiałyśmy, pokrótce więc tylko napiszę, że liczę niemalże godziny do wiosny Mieliśmy co prawda miły przerywnik na Kubie w czasie ferii- kocham upał i równikowe klimaty, ale tęsknię za krokusami, ciemiernikami, nie mówiąc o rh i azaliach
Mimo dość kiepskiego ogólnego nastroju w tym roku jakoś wyjątkowo nie połknęłam bakcyla zakupów internetowych :lol: Niemniej trochę zamówiłam :lol: Czy chodziło Ci o Wolverine?? Zamówiłam dwie sztuki ( dla Ciebie i siebie), ale w tym całym zamieszaniu nie jestem pewna, czy dokonałam właściwego wyboru. Daj znać, mogę zmienić zamówienie przed wysyłką.
Pozdrawiam Cię serdecznie
Witaj Moniko :wit

To wielki komplement usłyszeć (przeczytać) TAK pochlebną opinię o swoich wpisach na forum od osoby obdarzonej,
niewątpliwym talentem literackim, dziękuję i cieszę się, że mam w Tobie 'cichą' czytelniczkę :oops: ;:167 ;:196
To prawda, dawno nie rozmawiałyśmy, jakoś nie było okazji. Obie jesteśmy chyba zbyt zajęte :wink:

Pęcherznica nie ma specjalnych wymagań co do gleby, jednak lepiej rośnie na glebie żyźniejszej, na stanowisku słonecznym do lekko ocienionego i umiarkowanie wilgotnym, chociaż bardzo dobrze znosi okresową suszę. Nie powinna kaprysić, również u Ciebie.

Znów kursujesz po świecie.....takiemu, to dobrze.....ech....równikowe klimaty....domyślam się, że to coś niesamowitego ;:109

Ja też już tęsknię do, typowo polskich, klimatów wiosennych, bo cóż piękniejszego nad kwitnące krokusy, przebiśniegi, ciemierniki....nad tą radość, jaką odczuwamy z nadejścia wiosny, my, ogrodnicy ze środkowej Europy....tego mieszkańcy stref równikowych nigdy nie doświadczą, i tego właśnie nam mogą pozazdrościć....nie uważasz Moniko ;:113

Ja też zrobiłam nieduże zakupy w Świecie cebul, i to na razie wszystko. Czekam na hostową ofertę Gosi, bo marzy mi się pewna hosta i miałam nadzieję odkupić nieodżałowaną Wolverine, jeśli u Gosi będzie w ofercie.

Jestem bardzo zaskoczona, że pomyślałaś o mnie i zamówiłaś dla mnie drugą Wolverine :shock: .....czy to znaczy, że dzieciaki tak skutecznie 'przesadziły' tą poprzednią, że na dobre 'zaginęła bez wieści' :?: :shock: :?

Napisałam do Gosi w sprawie Wolverine....czekam na odpowiedź....jeśli ją będzie miała, to zamówię u niej, bo bezsensem jest płacić z dwie hosty i dwie przesyłki, nie mniej jednak bardzo Ci dziękuję za propozycję.

Cieszę się, że zostawiłaś ślad, miłego dnia Ci życzę ;:3
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Eluś, niestety, Wolverine przepadła bez śladu :( Nie wiem, jak to jest możliwe, ale wolę juz tego nie rozpamiętywać...
O jakiej Gosi piszesz? Mogę prosić o namiary na pw?
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
klio
500p
500p
Od: 31 sie 2010, o 12:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ellaa - apetyt został zaostrzony tym pomarańczowym liliowcem.
Pozdrawiam. Krystyna.
Awatar użytkownika
Ellaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Monia68 pisze:Eluś, niestety, Wolverine przepadła bez śladu :( Nie wiem, jak to jest możliwe, ale wolę już tego nie rozpamiętywać...O jakiej Gosi piszesz? Mogę prosić o namiary na pw?
To małe łobuziaki....może kiedyś też wyrosną na ogrodników ;:109
Nie ma co rozpaczać nad jedną rośliną, przecież zawsze można na jej miejsce kupić drugą, co z resztą już zrobiłaś :wink:
Przykre sprawy związane z minionym sezonem należy uznać za 'zamkniętą kartę' i nie zawracać sobie już nimi głowy...teraz cieszmy się nadchodzącą wiosną, bo że jest tuż, tuż nie mam już wątpliwości....przyleciały szpaki :!: :!: :!: http://www.panoramio.com/photo/33051119 , a to niechybna oznaka wiosny ;:87 ;:1 Podobno już widziano bociana :!:

Jeszcze raz bardzo Ci dziękuję Moniko, że pomyślałaś o Wolverine dla mnie ;:196 ;:167
Okazało się, że Gosia też będzie ją miała w ofercie i już ją zamówiłam u Gosi - goni@k
tu jest jej wątek: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 45&start=0
Oferta host w przygotowaniu, na razie niedostępna :(

Pozdrawiam i życzę dużo zdrówka ;:3
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Elu piękny i dojrzały ogród . Po prostu boski :wink:
Mam pytanie czy pułapka na nornica zdała egzamin?
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15

Post »

Dwie noce nie przespane wiało jak diabli i nie dość że na dworze coś tłukło to jeszcze wentylacja w domu szalała :roll: śniegu ostatnie miligramy , woda jak nagle się pojawiła tak nagle wsiąkła wyschło na cacy , nic tylko kurtałka i do ogrodu :wink: ja dzisiaj podpierając się rzęsami wysiałam resztę bylinek te wysiane tydzień temu już wschodzą :heja
Eluś masz w planach jakieś wysiewy oprócz liliowców ;:196 w pewnym momencie miałam się skusić na nasionka od Ciebie ale sobie odpuściłam będę podziwiać Twoje wschody i kwitnienia .
Miłego i spokojnego weekendu ;:167
Awatar użytkownika
Ellaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

kilo pisze:Ellaa - apetyt został zaostrzony tym pomarańczowym liliowcem.
kilo a to ci niespodzianka....Tobie też 'pobudził soczki'.... :;230 ....a ja go tak Eli -tija przed oczęta wstawiłam....jak to 'skutków ubocznych' nie można przewidzieć czasami... :;230 :;230 :;230
Awatar użytkownika
Ellaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

agatka123 pisze:Elu piękny i dojrzały ogród . Po prostu boski :wink:
Mam pytanie czy pułapka na nornica zdała egzamin?
Aguś ogród jest taki jak ja....dojrzały :wink: ...ale wciąż 'młody duchem' :lol: ....bo młodość, to podobno, właśnie stan ducha, a nie metryki :;230
Cieszę się, że może się podobać ;:167 ;:196 ;:180

Pułapka działa....na krety.... :roll: Nie złapałam w nią ani jednej nornicy, tyle, że nornice chyba się wyniosły z powodu inwazji kretów....które zawzięcie mi ryją po działce w różnych miejscach :shock: :evil: :evil: :evil:
Awatar użytkownika
Ellaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

tija pisze:Dwie noce nie przespane wiało jak diabli i nie dość że na dworze coś tłukło to jeszcze wentylacja w domu szalała :roll: śniegu ostatnie miligramy , woda jak nagle się pojawiła tak nagle wsiąkła wyschło na cacy , nic tylko kurtałka i do ogrodu :wink: ja dzisiaj podpierając się rzęsami wysiałam resztę bylinek te wysiane tydzień temu już wschodzą :heja
Eluś masz w planach jakieś wysiewy oprócz liliowców ;:196 w pewnym momencie miałam się skusić na nasionka od Ciebie ale sobie odpuściłam będę podziwiać Twoje wschody i kwitnienia .
Miłego i spokojnego weekendu ;:167
Eluś taka słaba jesteś...bardzo Ci współczuję...może nie powinnaś się forsować....co tam rośliny, jest jeszcze czas na siew ;:108

Eluś ja tak na chwilkę wpadłam na forum bo właśnie kurtałkę sobie przyszykowałam i idę odkryć liliowce bo zawalone mam czym tylko mogłam, a ciepło jest na dworze, więc może im zaszkodzić :roll:
U mnie jak zaczęły spadać z dachu kawały lodu ze śniegiem na zadaszenie tarasu, to był taki huk, że mój 'bardzo odważny' piesio dał dyla do M do warsztatu czego raczej nie robi bo i tam jest hałas, ale tym razem mu to nie przeszkadzało. Ułożył się w kątku i spał jak gdyby nigdy nic ;:112

U mnie tylko miejscami obeschło...cieniście, i co za tym idzie, dość chłodno jest w wielu miejscach...ale zawsze to już coś.

Planuję wysiać nasiona z orlika Nora Brlow, które dostałam od zaprzyjaźnionej forumki, jeżówki, aksamitki, te są moje, i kobeę (kupiona).
Oczywiście czekam na przechłodzenie nasion liliowców, które z lodówki powędrują do ciepełka na parapet....i to chyba wszystko.

Idę od tego kompa bo nigdy nie wyguzdram się na ten dwór :roll: :roll: :roll:
Ja również Ci życzę miłego i spokojnego weekendu ;:167
Awatar użytkownika
Ellaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Popracowałam trochę w ogrodzie....usunęłam okrywę z roślin zimujących na dworze, ale trudno powiedzieć w jakiej są kondycji...zalega na nich zmarznięty śnieg :roll:
W ogrodzie odkryłam kilka liliowców, byłam bardzo ciekawa co tam zobaczę, i o dziwo, liliowce wyglądają bardzo dobrze.
Te siarczyste mrozy nie zaszkodziły im nic a nic ;:65 :tan ;:138

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Prymulki mają się nieźle

Obrazek

Reszta liliowców wciąż pod okrywą

Obrazek
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49

Post »

Witaj Elu ;:196

Nadrobiłam swoje zaległości i po takiej pięknym spacerze super będzie mi się spać ;:51 przepiękne roślinki i znakomicie uchwycone...Zielone hosty może zwyczajne ale takimi właśnie mam obtoczoną rabatę, super wygląda...
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Awatar użytkownika
krysad71
1000p
1000p
Od: 11 gru 2009, o 20:22

Post »

Witaj Elu, i ja pospacerowałam po Twoim leśnym ogrodzie. Pamiętam, że śledziłam w Twoim wątku gniazdo ptaków, nie byłam jeszcze zarejestrowana na FO.
Kwiaty w Twoim ogrodzie rosną w dużych grupach, co tworzy piękne obrazy na rabatkach.
Piękna jest również Twoja okolica, kiedyś tam bywałam z racji odwiedzin znajomych. Moje pierwiosnki to wyniosły w kolorach i pruchnicki fioletowy. W jesieni podgryzły mi je nornice, z którymi mam wielki problem. Z plastikowych koszyków wszystko znika.
Pozdrawiam Krystyna
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Witaj Elutko! :D
Nareszcie udało mi się pozwiedzać Twój czarowny ogród. Jest w nim wszystko, co lubie, co chciałabym mieć u siebie, gdyby to było mozliwe. Cudowne kamienie i przepiękne ich połączenie z roslinami ;:138 Bajeczne oczko! I taki fantastyczny gąszcz przepięknych roslin! Słowem: przecudnie! Do tego wszystko zdrowe i dorodne, jakby wszelkie choroby i szkodniki z dala omijały ten piękny zakątek. A zestaw roslin taki, że szczęka opada. Te bodziszki, lilie, liliowce ... Z wrażenia dech zapiera!
Jestem absolutnie zachwycona! ;:138 ;:180
Awatar użytkownika
Kocina
1000p
1000p
Od: 22 lip 2008, o 22:27

Post »

Witaj Elu :wit
Właśnie obudziłam się ze snu zimowego i Twoja kwiatoterapia świetnie mi zrobiła :)
Och jak ja lubię Twój ogród!
Jeszcze trochę, już prawie niedługo i znowu będzie ciepło ;:65
Pozdrawiam ? Ogródek Marty: 1, 2
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”