Majkowy zielony dom i ..... cz. 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Majkowy zielony dom i ..... cz. 3

Post »

Też bardzo lubię patriotyczne zestawienia :D Próbuję się miarkować, ale naprawdę chętnie sadziłabym białe z czerwonym :;230 Rabata, którą mam na myśli, ma być różowo-różowo-biała z bordowymi akcentami. Ciekawa jestem, jak to będzie wyglądać. Jakby co-przesadzać umiem :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Majeczko, super, bo już pomyślałam, że muszę zmieniać koncepcje ich nasadzenia. Dorotka, mi wspomniała, że orliki kwitną w maju i się zaczęłam zastanawiać co z moimi będzie.
Żółte aż takie wysokie! Podobają mi się te połączenia roślin i kolorów.
Patriotyczne połączenia róż, też ładne. ;:108 Współczuję z tym katarem. ;:196
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Jula tak jakoś wyszło to nasadzenie, nawet nie wiem co to za czerwona róża i kiedy ją dosadziłam. Pewnie jak pierwszy raz White New Dawn przemarzła, chyba zima 2003 na 2004 rok. Widać jaką ona ma wolę przetrwania skoro w 2008 taki wielki krzaczor z niej był. :uszy

Obrazek nawet widać na tym zdjęciu malutki czerwony kwiatuszek

Irena już zapisałam do kajecika, wiosną się upomnij. :lol:

Ewa jak przeglądam zdjęcia to jakoś mi lepiej się robi na duszy. :lol:

Ewa a po co się markować skoro takie zestawienie kolorystyczne jest bardzo ładne a że przy okazji jeszcze coś wyraża to co za problem.

Obrazek
ładny zestaw :lol:

Majeczko już mi trochę przechodzi, co nie robią leki histaminowe, a do wieczora oprócz obdartego nosa nie będzie po nim śladu. Dzięki za współczucie. ;:196
Te żółte nie są takie strasznie wysokie, tylko zdjęcie robiłam od dołu i tak wyszło. Tu widok z drugiej strony z góry

Obrazek

Obrazek a tu cała gruba na tle bukszpanu :lol:
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

nie no, Maja, można się rozchorować oglądając Twoje piękne kwiaty... rabata biało-czerwona i oczywiście White New Dawn-gigant - coś pięknego dla oczu...
zdrówka kochana (ja też niedomagam, ale kręgosłupowo) ;:196
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43

Post »

Och, Majeczko, cuda cuda prawdziwe, te twoje fotki. I ja też bym prosiła o zapisanie na chryzantemkę, wystarczy jeszcze i dla mnie?
Awatar użytkownika
Deirde
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2007, o 10:41

Post »

Majka - można sprawdzić bo mój był kupiony w szkółce R. - pewnie jeszcze go mają w sprzedaży. Zwykle są tam jakieś opisy róż.
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Majeczko dziękuję, właśnie u Dorotki dziewczyny mi napisały, że nie zgrają mi się kwitnące orliki z głównym kwitnieniem róż.
Trochę mnie to zmartwiło, bo one są tak cudnie delikatne, że widziałam je z kwitnącymi różami. :(
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00

Post »

:wit

Majeczko - tutaj róże są niestety dość drogie... :? zwłaszcza od znanych hodowców - ceny dość wysoko wywindowane...
Awatar użytkownika
ARABELLA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2009, o 16:05
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Majeczko cudne te twoje kwiatuchy :D Wszystkie piękne nie wiadomo,jakie ładniejsze :) Ja też jestem alergiczką na kurz i roztocza i ostatnio kupiłam krople do nosa,bo też ciekło mi i się wkurzałam. Nie są tanie,ale homeopatyczne i można stosować często,a mi bardzo pomagają . Nazwa tych kropli to EUPHORBIUM NA PRAWDĘ POLECAM.
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agunia dzięki, już mi lepiej. Kręgosłup to też mnie czasami pobolewa ale podłączę prąd i ból mija, naprawdę polecam to działa. Musisz się doprowadzić do w miarę dobrego stanu bo wiosna coraz bliżej. ;:196
Mam nadzieję że już w tym roku pokaże się prawie taki jak na tej focie. :lol:

Małgosiu zapisałam do kajecika, a jakby zabrakło to Majka300 też ma bo to od niej. :uszy

Gosiu w R. jest Monsieur Victor Verdier czyli ten od F. Lacharme czyli nie Souvenir który ma chyba bardziej czerwony kolor a Monsieur wpada chyba w róż. Nic szukam dalej.

Majka ja posadziłam większość moich orlików przy różach i zobaczymy w sezonie jak będzie to wyglądać. W zeszłym roku kwitły jeszcze w drugiej połowie lipca ale to trzeba obrywać przekwitnięte kwiaty żeby nie wiązały nasion a ja w tym roku zbierałam nasiona i dlatego nie robiłam im zdjęć bo widok nie był najlepszy. ;:108

Aga to u Beales'a nie są aż takie straszne, Majka podała link do takiej że aż oczy mi wyszły z orbit. :shock:
http://www.danielschmitz-roses.com/rosi ... -ettenbuhl za jednego Souvenira 20 euro. :roll:

Lucyna dzięki za pochwałę w imieniu kwiatuchów. ;:196 Te krople znam i też miałam ale całkiem nie spodziewałam się w środku zimy takiej alergii. Już mi przestało lecieć ale chyba aż do końca kwitnienia jaśminu muszę łykać tabletki żeby to się nie powtórzyło. :roll:
Awatar użytkownika
Dyskrecja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lis 2010, o 20:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Majeczko :wit
Jak zobaczyłam u Ciebie dzisiaj wstawioną fotkę White New Dawn to musiałam się wpisać, jest piękna, takiego okazu też bym sobie życzyła.
Ciekawa jestem ile ma lat. Moja 4-letnia nie przekroczyła 0,5 m i każdego roku podmarza, czy Ty swoją jakoś zabezpieczasz na zimę?
Pozdrawiam, Henia
"Różanka w Sudetach"
Część 3 (Aktualna), część 2, część 1.
X-A-9
---
Od: 24 gru 2009, o 12:54

Post »

Piękna! moją kupioną jesienią, widziałem że szlag trafił ;/ podobnie inną albo jubilee celebration albo eden rose któraś z nich i nie wiem czemu :roll:
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Maja, bo tak z glupia frant chyba trafilam na cos podobnego do Twojej dzikuski. Kwiat podobny, kolor i uklad tez, no i Twoja ma takie specyficzne dosc ciemne paki, jak do tak jasnej rozycy.
http://www.helpmefind.com/gardening/l.php?l=2.41144
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Heniu ta olbrzymia białaska była sadzona w 1997 roku i w tym czasie przemarzła 2 razy. Pierwszy raz w zimie 2003/2004 i zimą 2009/2010 i za każdym razem startowała od zera. Na tym zdjęciu z 2008 roku odrastała 4 lata po przemarznięciu. Poprzednio też miała taki krzaczor. Teraz rosła dwa lat i nawet już doszła chyba do 2-2,5m i mam nadzieję że ładnie zakwitnie. Nigdy jej nie okrywałam i w tym roku też niczym jej nie okryłam, dostała tylko kopczyk kompostu jak zawsze. Mam nadzieję że to jej wystarczy.
Ona jednak jest bardziej wrażliwsza od New Dawn więc chyba u Ciebie sobie nie da rady. ;:108

Adrianie a to ciekawe czemu Ci padły, a gdzie je kupowałeś :?:

Jula niby wygląda podobnie ale skąd u mnie taka mało-popularna róża, znalazłam ją tylko u Schultheisa ale jakoś mało przebarwioną na biało. Mało zdjęć żeby porównać. Chyba jej nie stosują do podkładek :?: a może mi się taka sama wysiała, jakaś krzyżówka :?: stanowczo za dużo pytań. :roll:
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Moze faktycznie stosowali jako podkladke, nigdy nic nie wiadomo gdzie jaka multiflore brali. Na zdjeciach roznie wyglada ale pisza ze blednie-plowieje, wiec to zalezy od miejsca w jakim rosnie.
http://www.rosenfoto.de/Rosen_jpgs/A-C/ ... _8859.html

Twoja jest kolczasta czy mniej kolczasta - bo tu pisza ze ma malo kolcow, lekko pachnie czyli prawie wcale :wink:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”