Majkowy zielony dom i ..... cz. 3
- ewamaj66
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Majkowy zielony dom i ..... cz. 3
Też bardzo lubię patriotyczne zestawienia
Próbuję się miarkować, ale naprawdę chętnie sadziłabym białe z czerwonym
Rabata, którą mam na myśli, ma być różowo-różowo-biała z bordowymi akcentami. Ciekawa jestem, jak to będzie wyglądać. Jakby co-przesadzać umiem 
- majka411

- Od: 12 sie 2009, o 18:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Majeczko, super, bo już pomyślałam, że muszę zmieniać koncepcje ich nasadzenia. Dorotka, mi wspomniała, że orliki kwitną w maju i się zaczęłam zastanawiać co z moimi będzie.
Żółte aż takie wysokie! Podobają mi się te połączenia roślin i kolorów.
Patriotyczne połączenia róż, też ładne.
Współczuję z tym katarem. 
Żółte aż takie wysokie! Podobają mi się te połączenia roślin i kolorów.
Patriotyczne połączenia róż, też ładne.
-
edulkot

- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Jula tak jakoś wyszło to nasadzenie, nawet nie wiem co to za czerwona róża i kiedy ją dosadziłam. Pewnie jak pierwszy raz White New Dawn przemarzła, chyba zima 2003 na 2004 rok. Widać jaką ona ma wolę przetrwania skoro w 2008 taki wielki krzaczor z niej był.
nawet widać na tym zdjęciu malutki czerwony kwiatuszek
Irena już zapisałam do kajecika, wiosną się upomnij.
Ewa jak przeglądam zdjęcia to jakoś mi lepiej się robi na duszy.
Ewa a po co się markować skoro takie zestawienie kolorystyczne jest bardzo ładne a że przy okazji jeszcze coś wyraża to co za problem.

ładny zestaw
Majeczko już mi trochę przechodzi, co nie robią leki histaminowe, a do wieczora oprócz obdartego nosa nie będzie po nim śladu. Dzięki za współczucie.
Te żółte nie są takie strasznie wysokie, tylko zdjęcie robiłam od dołu i tak wyszło. Tu widok z drugiej strony z góry

a tu cała gruba na tle bukszpanu 
Irena już zapisałam do kajecika, wiosną się upomnij.
Ewa jak przeglądam zdjęcia to jakoś mi lepiej się robi na duszy.
Ewa a po co się markować skoro takie zestawienie kolorystyczne jest bardzo ładne a że przy okazji jeszcze coś wyraża to co za problem.
ładny zestaw
Majeczko już mi trochę przechodzi, co nie robią leki histaminowe, a do wieczora oprócz obdartego nosa nie będzie po nim śladu. Dzięki za współczucie.
Te żółte nie są takie strasznie wysokie, tylko zdjęcie robiłam od dołu i tak wyszło. Tu widok z drugiej strony z góry
nie no, Maja, można się rozchorować oglądając Twoje piękne kwiaty... rabata biało-czerwona i oczywiście White New Dawn-gigant - coś pięknego dla oczu...
zdrówka kochana (ja też niedomagam, ale kręgosłupowo)
zdrówka kochana (ja też niedomagam, ale kręgosłupowo)
-
MaGorzatka
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 20 sty 2011, o 17:43
Och, Majeczko, cuda cuda prawdziwe, te twoje fotki. I ja też bym prosiła o zapisanie na chryzantemkę, wystarczy jeszcze i dla mnie?
- Deirde

- Od: 18 cze 2007, o 10:41
Majka - można sprawdzić bo mój był kupiony w szkółce R. - pewnie jeszcze go mają w sprzedaży. Zwykle są tam jakieś opisy róż.
- majka411

- Od: 12 sie 2009, o 18:55
Majeczko dziękuję, właśnie u Dorotki dziewczyny mi napisały, że nie zgrają mi się kwitnące orliki z głównym kwitnieniem róż.
Trochę mnie to zmartwiło, bo one są tak cudnie delikatne, że widziałam je z kwitnącymi różami.
Trochę mnie to zmartwiło, bo one są tak cudnie delikatne, że widziałam je z kwitnącymi różami.
- AgaNet

- Od: 26 sie 2010, o 11:00
Majeczko - tutaj róże są niestety dość drogie...
- ARABELLA

- Od: 4 mar 2009, o 16:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Majeczko cudne te twoje kwiatuchy
Wszystkie piękne nie wiadomo,jakie ładniejsze
Ja też jestem alergiczką na kurz i roztocza i ostatnio kupiłam krople do nosa,bo też ciekło mi i się wkurzałam. Nie są tanie,ale homeopatyczne i można stosować często,a mi bardzo pomagają . Nazwa tych kropli to EUPHORBIUM NA PRAWDĘ POLECAM.
-
edulkot

Agunia dzięki, już mi lepiej. Kręgosłup to też mnie czasami pobolewa ale podłączę prąd i ból mija, naprawdę polecam to działa. Musisz się doprowadzić do w miarę dobrego stanu bo wiosna coraz bliżej.
Mam nadzieję że już w tym roku pokaże się prawie taki jak na tej focie.
Małgosiu zapisałam do kajecika, a jakby zabrakło to Majka300 też ma bo to od niej.
Gosiu w R. jest Monsieur Victor Verdier czyli ten od F. Lacharme czyli nie Souvenir który ma chyba bardziej czerwony kolor a Monsieur wpada chyba w róż. Nic szukam dalej.
Majka ja posadziłam większość moich orlików przy różach i zobaczymy w sezonie jak będzie to wyglądać. W zeszłym roku kwitły jeszcze w drugiej połowie lipca ale to trzeba obrywać przekwitnięte kwiaty żeby nie wiązały nasion a ja w tym roku zbierałam nasiona i dlatego nie robiłam im zdjęć bo widok nie był najlepszy.
Aga to u Beales'a nie są aż takie straszne, Majka podała link do takiej że aż oczy mi wyszły z orbit.
http://www.danielschmitz-roses.com/rosi ... -ettenbuhl za jednego Souvenira 20 euro.
Lucyna dzięki za pochwałę w imieniu kwiatuchów.
Te krople znam i też miałam ale całkiem nie spodziewałam się w środku zimy takiej alergii. Już mi przestało lecieć ale chyba aż do końca kwitnienia jaśminu muszę łykać tabletki żeby to się nie powtórzyło. 
Mam nadzieję że już w tym roku pokaże się prawie taki jak na tej focie.
Małgosiu zapisałam do kajecika, a jakby zabrakło to Majka300 też ma bo to od niej.
Gosiu w R. jest Monsieur Victor Verdier czyli ten od F. Lacharme czyli nie Souvenir który ma chyba bardziej czerwony kolor a Monsieur wpada chyba w róż. Nic szukam dalej.
Majka ja posadziłam większość moich orlików przy różach i zobaczymy w sezonie jak będzie to wyglądać. W zeszłym roku kwitły jeszcze w drugiej połowie lipca ale to trzeba obrywać przekwitnięte kwiaty żeby nie wiązały nasion a ja w tym roku zbierałam nasiona i dlatego nie robiłam im zdjęć bo widok nie był najlepszy.
Aga to u Beales'a nie są aż takie straszne, Majka podała link do takiej że aż oczy mi wyszły z orbit.
http://www.danielschmitz-roses.com/rosi ... -ettenbuhl za jednego Souvenira 20 euro.
Lucyna dzięki za pochwałę w imieniu kwiatuchów.
- Dyskrecja

- Od: 22 lis 2010, o 20:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Majeczko
Jak zobaczyłam u Ciebie dzisiaj wstawioną fotkę White New Dawn to musiałam się wpisać, jest piękna, takiego okazu też bym sobie życzyła.
Ciekawa jestem ile ma lat. Moja 4-letnia nie przekroczyła 0,5 m i każdego roku podmarza, czy Ty swoją jakoś zabezpieczasz na zimę?
Jak zobaczyłam u Ciebie dzisiaj wstawioną fotkę White New Dawn to musiałam się wpisać, jest piękna, takiego okazu też bym sobie życzyła.
Ciekawa jestem ile ma lat. Moja 4-letnia nie przekroczyła 0,5 m i każdego roku podmarza, czy Ty swoją jakoś zabezpieczasz na zimę?
Piękna! moją kupioną jesienią, widziałem że szlag trafił ;/ podobnie inną albo jubilee celebration albo eden rose któraś z nich i nie wiem czemu 
- Jule

- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Maja, bo tak z glupia frant chyba trafilam na cos podobnego do Twojej dzikuski. Kwiat podobny, kolor i uklad tez, no i Twoja ma takie specyficzne dosc ciemne paki, jak do tak jasnej rozycy.
http://www.helpmefind.com/gardening/l.php?l=2.41144
http://www.helpmefind.com/gardening/l.php?l=2.41144
-
edulkot

Heniu ta olbrzymia białaska była sadzona w 1997 roku i w tym czasie przemarzła 2 razy. Pierwszy raz w zimie 2003/2004 i zimą 2009/2010 i za każdym razem startowała od zera. Na tym zdjęciu z 2008 roku odrastała 4 lata po przemarznięciu. Poprzednio też miała taki krzaczor. Teraz rosła dwa lat i nawet już doszła chyba do 2-2,5m i mam nadzieję że ładnie zakwitnie. Nigdy jej nie okrywałam i w tym roku też niczym jej nie okryłam, dostała tylko kopczyk kompostu jak zawsze. Mam nadzieję że to jej wystarczy.
Ona jednak jest bardziej wrażliwsza od New Dawn więc chyba u Ciebie sobie nie da rady.
Adrianie a to ciekawe czemu Ci padły, a gdzie je kupowałeś
Jula niby wygląda podobnie ale skąd u mnie taka mało-popularna róża, znalazłam ją tylko u Schultheisa ale jakoś mało przebarwioną na biało. Mało zdjęć żeby porównać. Chyba jej nie stosują do podkładek
a może mi się taka sama wysiała, jakaś krzyżówka
stanowczo za dużo pytań. 
Ona jednak jest bardziej wrażliwsza od New Dawn więc chyba u Ciebie sobie nie da rady.
Adrianie a to ciekawe czemu Ci padły, a gdzie je kupowałeś
Jula niby wygląda podobnie ale skąd u mnie taka mało-popularna róża, znalazłam ją tylko u Schultheisa ale jakoś mało przebarwioną na biało. Mało zdjęć żeby porównać. Chyba jej nie stosują do podkładek
- Jule

- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Moze faktycznie stosowali jako podkladke, nigdy nic nie wiadomo gdzie jaka multiflore brali. Na zdjeciach roznie wyglada ale pisza ze blednie-plowieje, wiec to zalezy od miejsca w jakim rosnie.
http://www.rosenfoto.de/Rosen_jpgs/A-C/ ... _8859.html
Twoja jest kolczasta czy mniej kolczasta - bo tu pisza ze ma malo kolcow, lekko pachnie czyli prawie wcale
http://www.rosenfoto.de/Rosen_jpgs/A-C/ ... _8859.html
Twoja jest kolczasta czy mniej kolczasta - bo tu pisza ze ma malo kolcow, lekko pachnie czyli prawie wcale