Wątek dla osób odchudzających się w Nowym roku i osób kibic

Jak zachować doskonałe zdrowie, kondycję i urodę? Porady, zdrowa żywność, najlepsze przepisy.
Zablokowany
Awatar użytkownika
skorpion811-51
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lis 2009, o 17:58
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Wątek dla osób odchudzających się w Nowym roku i osób kibic

Post »

Witajcie :wit ja na śniadanie jem owsiankę na wodzie z 50 gram mleka i po ugotowaniu
dodaję 4 śliwki suszone i kilka żurawin ,dopiero gdzieś za 3 godziny jem kromeczkę chleba
ciemnego i do tego albo 2 jaja ugotowane albo śledzik marynowany ( bardzo lubię),albo
czasami robię sobie pastę rybną z puszki,z cebulą i białym serkiem
za wędlinami nie przepadam a jak już to musi być chuda bez żadnych przerostów :wink:
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witajcie widzę że jesteście bojowo nastawione .

Najpierw wody ile się da wypić ,muszę jeszcze kupić cytryny bo nie mam w domu

1.Moje śniadanie to pół bułki grahamki z masłem , pół jabłka i kawa z mlekiem .

2.śniadanie jajko na twardo i pomidor

3,Obiad kurczak gotowany bez skórki z marchewką.

4.Kolacja pól bułki grahamki z papryką .

Oczywiście cały czas dużo wody
Awatar użytkownika
skorpion811-51
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Geniu to sobie katorgę narzuciłaś ale próbuj i ćwicz silną wolę ;:215 trzymam kciuki
ja zawsze jem tak na śniadanie wodę też piję ale nie z rana :wink:
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52

Post »

GENIU ,przecież to porcje głodowe . :shock:
Do tej pory lubiłam dużo i dobrze zjeść . ;:224 A teraz mam się głodzić .
Nawet nie napiszę co już zjadłam i co mam zamiar zjeść . :shock: :shock: :shock: :oops: :oops: :oops: Postaram się zmniejszyć porcje i bardzo wolno jeść ,małymi kęsami .
Piję wodę ,wodę ,wodę i jeszcze raz wodę ................ ;:108
Awatar użytkownika
Andzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 maja 2009, o 07:56

Post »

Witam się z państwem serdecznie i dołączam do grupy wsparcia jako wieczny odchudzacz.
Przerobiłam już tyle diet, że.... :shock: Montigniac, Dukan, kapuścian, rózne dziwne preparaty....
Każda przyniosła jakiś efekt, a jakże! na chwilke.... :evil:
Najgorzej wspominam diete Dukana i ostrzegam przed nią!! Ale nie mam zamiaru się tu wymądrzać. Mamy oboje z M mocne postanowienie noworczne, alby schudnąć, bo jak kaszaloty oboje wyglądamy. Powiem tylko, że ja mam do zrzucenia ok 30 kg :roll:
Zaczynamy od zmniejszenia porcji jedzenia i przez 2 dni w tygodniu absolutnie żadnych węglowodanów, bo jak to juz kilka osób stwierdziło mądrze zresztą, to organizm potrzebuje WSZYSTKIEGO, tylko w rozsądnych ilościach. Tak więc dieta NŻT jest jedyną słuszną. Do tego oczywiście ruch i to jest mały problem... ale zakupiliśmy rowerek treningowy, stoi przed TV w salonie i codziennie minimum 20-35 minut pedałowania obowiązkowo!
A tutaj juz pisałam o swoich przygodach z odchudzaniem:odchudzanie 2009 wtedy udało mi się zrzucić 15 kg , ale wszystko z duuużą nawiązka mam z powrotem, a protal odchorowałam...
Wystartowałam wczoraj z odchudzaniem i przyznam Wam się do wagi, a potem spale się ze wstydu....164 cm wzrostu i 103 kg -porażka... :cry:
Dzisiaj mam taki jadłospis:
I. Kromka razowa z serem żółtym i gorzka herbata. (7.00)
II. Kromka razowa i chuda galareta z kurczaka z octem balsmaico, herbata owocowa (10.00)
III. Jogurt naturalny (ok.13.00)
IV. Udawane gołąbki, czyli kotleciki mielone z ryżem uduszone w kapuście z pomidorami (bez tłuszczu) (16.15)
V. Jakiś owoc (19.00)

Pozdrawiam serdecznie i mocno trzymam kciuki za nas wszystkich!
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam, Anna
regulamin Andziu
Awatar użytkownika
hala67
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2011, o 22:12

Post »

Witam wszystkich :wit
Zjadłam dzisiaj na śniadanie 2 jajka, pomidora a do tego herbata bez cukru. Głowa mnie boli i dlatego nie odmówię sobie dzisiaj kawy z mlekiem bez cukru :!:
Pozdrawiam Hala
Awatar użytkownika
AnowiB
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2010, o 14:18

Post »

Dietę Dukana też próbowalam stosować ale po 3 dniach odpuściłam..źle się po niej czułam...a po kopenhaskiej schudłam i to sporo ale jak mogło byc inaczej jak tam się prawie nic nie je :;230 ...najlepsza dieta to jeść prawie wszystko ale ze sporym umiarem,nie podjadać pomiędzy posiłkami no i nie jeść zbyt późno..ostatni posiłek powinien byc ok 17-18...jak póżniej to organizm nie zdąży spalić tych póżnych kalorii i wszystko w czasie snu pójdzie w wałeczki i fałdki ;:223 ;:223
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jolu w Twojej sytuacji wystarczy zmniejszyć porcje.

Halu ja kawę z mlekiem piję 2 razy i nie zamierzam z tego rezygnować , do innych sugestii Ali ściśle się dostosowuję .
Będzie dobrze ,boję się tylko że wpadnę w dołek . ;:7

-- Wt 03 sty 2012 10:17 --
Andzia1 pisze:Witam się z państwem serdecznie i dołączam do grupy wsparcia jako wieczny odchudzacz.

Wystartowałam wczoraj z odchudzaniem i przyznam Wam się do wagi, a potem spalę się ze wstydu....164 cm wzrostu i 103 kg -porażka..
Aniu nie masz się co wstydzić ,mnie nie wiele brakuje i dlatego trzymam za Ciebie kciuki ;:196
A z powrotem wagi mam ten sam problem .
Ponad 3 lata temu schudłam 18 kg i właśnie osiągnęłam znowu tę samą wagę co 3 lata temu .

Genia
Awatar użytkownika
Andzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 maja 2009, o 07:56

Post »

hala67 pisze:Witam wszystkich :wit
Zjadłam dzisiaj na śniadanie 2 jajka, pomidora a do tego herbata bez cukru. Głowa mnie boli i dlatego nie odmówię sobie dzisiaj kawy z mlekiem bez cukru :!:
Z różnych doświadczeń z odchudzaniem wiem, że rano jednak należy przyjmować jakieś węglowodany, bo są potrzebne mózgowi do pracy, a głowa może Cię boleć z głodu również i braku pewnych składników w diecie. Miałam takie objawy przy Dukanie minn.
Podobno ostatni posiłek należy przyjąć nie później niż 3 godziny przed snem, więc jak sie czegoć nafućkamy np. o 20 to spoać trzeba iść odpowiednio później ;:224

W moim kuchennym wątku jest kilka odchudzonych przepisów z czasów diety dukanowej, które możemy zastosować w naszych dietach teraz. Zapraszam tam (link w podpisie)
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam, Anna
regulamin Andziu
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49

Post »

I mnie wątek spadł jak z nieba. Ile ważę nie napiszę, bo nie wiem, ponieważ lepiej nieraz nie wiedzieć, żeby się nie denerwować, ale na pewno za dużo. Mnie gubi miłość do słodyczy, na którą nawet chrom nie pomaga, bo kiedyś zażywałam bez efektu. Kiedy mam wyrzuty sumienia, że mam za mało ruchu, to kupuję następną płytę DVD z ćwiczeniami i zalega, jak poprzednio kupione, słowem masakra. Z taka grupą wsparcia jeszcze nie działałam, może wreszcie zamiłowanie do kompa i internetu na coś się przyda i w końcu będzie jakiś efekt, czego serdecznie wszystkim, ale i sobie życzę.
Dodam jeszcze, że chyba muszę dojrzeć do tej świadomości, że nie chodzi o dietę, tylko o dożywotni raczej sposób odżywiania i nie wiem, czy jestem na to już gotowa. ;:224
Grazia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2009, o 11:05
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jak pogodzić ostatnie jedzenie o 18 jak chodzę spać o 01,00.A trzy godziny przed spaniem to 22.Mam ten sam problem co Helenka.Dzisiaj jeszcze nic nie jadłam ale za jakieś 0,5 h pewnie coś przegryzę.W pracy nie zawsze mogę rozkładać się z jedzeniem od rana.O przepraszam skłamałam piję herbatkę ale z cukrem.
Awatar użytkownika
Jagusia
1000p
1000p
Od: 24 lis 2007, o 18:02
Kontakt:

Post »

W tym właśnie problem... Jagoda dobrze napisała.. wszystkie diety są do d... trzeba po prostu zmienić styl życia i odżywiania .... i to raz na zawsze... i trzeb do tego psychicznie dojrzeć... ja wytrwałam pół roku i wróciłam do starych, złych nawyków i efekty od razu się pojawiły...
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażynko ja mam podobnie idę spać około 12 w nocy a jem o 18 tej i potem problem bo z głodu nie mogę zasnąć .
Kiedy kolacje jadłam normalną nie było problemu , przydał by się jakiś zapychacz który nie ma kalorii .

Genia :wit
Awatar użytkownika
hala67
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2011, o 22:12

Post »

Andzia1 pisze: ...rano jednak należy przyjmować jakieś węglowodany, bo są potrzebne mózgowi do pracy, a głowa może Cię boleć z głodu również i braku pewnych składników w diecie.
To samo mówi moja 21 -letnia córka. Dzisiaj już spożyłam posiłek na śniadanie ale od jutra będę już bardziej rozsądna i zjem kromeczkę chleba razowego.
Ja przerabiałam różne diety: dietę rozdzielną, dietę kopenhaską /nie polecam/, dietę MŻ /ta chyba najlepsza/ i inne. Wszystko zależy od samodyscypliny po skończonej diecie tzn. żeby nie wrócić do zwyczajów sprzed diety
Pozdrawiam Hala
Awatar użytkownika
skorpion811-51
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Geniu marchewkę chrupać :wink:też uważam że dieta MŻ najlepsza :;230
Zablokowany

Wróć do „Bądźmy ZDROWI i piękni... jak nasz ogród”