Moje działkowo- parapetowe królestwo.
- gajowa
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 11 maja 2011, o 07:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moje działkowo- parapetowe królestwo.
Zeniu - zdolny ten Twój M; jak mu sie udało rozkręcić i schować studnię, no, no...

pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Moje wątki
- rapunzel

- Od: 26 lip 2011, o 18:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Zeniu, to kwitnące widywałam często w marketach, ale bez tego kwiatuszka na górze, myślałam, ze to różowe niżej to cała ozdoba, a tu taka niespodzianka.
Tego scindapsusa chyba mi nie pokazałaś.
No chyba że mam taką sklerozę, że już zapomniałam.
Zielistka jest piękna, wiadomo.
A nowość to chyba diffenbachia?
Tego scindapsusa chyba mi nie pokazałaś.
-
kropelka

- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Zeniu, piękne zdjęcia. Moja uwage zwróciła trzmielina
cudna!!! U mnie tylko pną się po ziemi... no ale nie mają żadnej podpory zeby iść w górę ;)
Z domowych- scindapsus tez kiedyś taki miałam...padł mi, niestety. Zielistka pokręcona zawsze o niej marzyłam, ale póki co mam tylko takie zwykłe zielone i biało-zielone, ale nie pokręcone
Diffenbachię też miałam- zeżarły mi przędziorki. Benjamin już któryś raz gubi liście, choć ani przeciągów, ani zmiany miejsca nie było
Chyba mnie nie lubią te rośliny
Z domowych- scindapsus tez kiedyś taki miałam...padł mi, niestety. Zielistka pokręcona zawsze o niej marzyłam, ale póki co mam tylko takie zwykłe zielone i biało-zielone, ale nie pokręcone
Diffenbachię też miałam- zeżarły mi przędziorki. Benjamin już któryś raz gubi liście, choć ani przeciągów, ani zmiany miejsca nie było
Chyba mnie nie lubią te rośliny
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Zeniu, napisałaś u mnie o swojej trzmielince. I wspomniałaś, że ją przycinasz. Teraz już widzę co i jak. Rzeczywiście osiągnęła u ciebie niebotyczne wymiary. I to jest taka sama jak u mnie, która dopiero kilkoma cieniutkimi pędzikami wchodzi po pniu drzewa. Ciekawa jestem, jak ten mój jesion będzie wygladać za kilka latek.
Jeszcze jedno. Spodobała mi się wiosenna kompozycja smagliczki, bialych kwiatuszkow i chyba czerwono kwitnącej skalnicy. Bardzo radosny widoczek.
Jeszcze jedno. Spodobała mi się wiosenna kompozycja smagliczki, bialych kwiatuszkow i chyba czerwono kwitnącej skalnicy. Bardzo radosny widoczek.

- Jatra

- Od: 18 sie 2011, o 22:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Bardzo miłe wspomnienia
Trzmielinka urocza i zadbana .
- Zenia

- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Witaj Zosiu...Dziękuję za pochwały tych parapetowych i ogrodowych. Parapetowych mam mało..tak ot, aby czymś zapełnić chwilowo pustkę działkową.
Zosiu...bardzo się cieszę z twoich odwiedzin.
. Nie wiem co się u ciebie dzieje, co słychać
Gosiu..pięknie dziękuję.
Ewuniu...bo ja wiem czy M taki zdolny
. Zima go zaskoczyła i nie zdążył zamontować na stałe
. Takim oto sposobem, miał możliwość schować.
. Pokazywałam , na półeczce wiszącej przy oknie. Teraz jedynie zmienił miejsce.

Mariolu...trzmielinę koniecznie trzeba czymś oddzielić od ziemi jak chce się aby rosła w górę. Mogę to być nawet kamyczki. Inaczej ona korzonkami przyczepia się do ziemi i pnie po ziemi.
. Co do domowych, mnie także nie rosną cudownie. Jak sobie przypomnę ile już kwiatków przewinęło się przez moje parapety..ale cóż.
. Benjamin dostał nową doniczkę i co..także oblatują mu listki, niewdzięcznik
Wandziu..ta moja smagliczka ma już tyle latek, sama nie pamiętam ile jej stuknęło. Z obawy aby nie padła ze starości, tego lata ją odmłodziłam..tzn starałam się. Na ile to mi się udało okaże się w przyszłym roku.
Teresko..dziękuję.
A to z wczorajszego wypadu do miasta. Nie wiem co mi się stało, nigdy za tym nie przepadałam..chyba pod wpływem chwili.

I coś kwitnącego.

No to jesteśmy umówione.Lidka lmw pisze: Na kawę sobie wpadnę ..............
Zosiu...bardzo się cieszę z twoich odwiedzin.
Gosiu..pięknie dziękuję.

Ewuniu...bo ja wiem czy M taki zdolny
Chyba jednak zapomniałaś...rapunzel pisze: Tego scindapsusa chyba mi nie pokazałaś.No chyba że mam taką sklerozę, że już zapomniałam.

Mariolu...trzmielinę koniecznie trzeba czymś oddzielić od ziemi jak chce się aby rosła w górę. Mogę to być nawet kamyczki. Inaczej ona korzonkami przyczepia się do ziemi i pnie po ziemi.
Wandziu..ta moja smagliczka ma już tyle latek, sama nie pamiętam ile jej stuknęło. Z obawy aby nie padła ze starości, tego lata ją odmłodziłam..tzn starałam się. Na ile to mi się udało okaże się w przyszłym roku.
Teresko..dziękuję.
A to z wczorajszego wypadu do miasta. Nie wiem co mi się stało, nigdy za tym nie przepadałam..chyba pod wpływem chwili.

I coś kwitnącego.

- slila1

- Od: 18 maja 2009, o 19:05
Zeniu, przez cały czas śledzę Twój wątek, bo jest co oglądać. Zachwycił mnie łan smagliczki, ogromna trzmielina, no i te parapetowe też śliczne.
-
jola z izer
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 9 paź 2010, o 15:40
Zeniu, smagliczce dobrze robi przycinanie i to nawet radykalne. A nowe roślinki, to tylko z siewek, których pełno wokół starych roślin.
Zeniu wspomnienia przepiękne, pachnące hiacynty, okazała kępa tiarelli jest niezwykle dekoracyjna, też mam ale jeszcze jest mała. Rh na tle trzmieliny to dopiero widok
. 
-
majorowa
- 500p

- Od: 7 cze 2011, o 09:56
To już na święta cię wzięło
Do szabel panie !
Do szabel ! 
-
Lidka lmw
- 1000p

- Od: 23 sie 2011, o 13:47
Piękny kwitnący !!! PRZYJEMNIE W TAKĄ NIECIEKAWĄ POGODĘ POOGLĄDAĆ PIĘKNE KWIATKI
Pozdrawiam Lidka Mój mały zielony raj część 1 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=47114" onclick="window.open(this.href);return false;
część 2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=48489" onclick="window.open(this.href);return false;
część 3 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=49364" onclick="window.open(this.href);return false;
część 2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=48489" onclick="window.open(this.href);return false;
część 3 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=49364" onclick="window.open(this.href);return false;
- rapunzel

Zeniu, czyli jednak skleroza, to mnie trochę zmartwiłaś.

Sansewierie to fajne rośliny zobaczysz, tylko teraz podlewaj je góra raz na trzy cztery tygodnie. Jej susza nie szkodzi, a przelanie jest wyrokiem praktycznie.
Sansewierie to fajne rośliny zobaczysz, tylko teraz podlewaj je góra raz na trzy cztery tygodnie. Jej susza nie szkodzi, a przelanie jest wyrokiem praktycznie.
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- rapunzel

wando, nie lubiłam sansewierii do września, zresztą zroślichy też nie lubiłam, a teraz mam oba gatunki. Owszem mogą się kojarzyć ze szkolnymi parapetami np, ale głównie te wysokie, natomiast niskie się naprawdę urocze, jak choćby moja ( a wcześniej Anjji ) Gold hahnii.
- mniodkowa

- Od: 14 maja 2009, o 15:03
- Kontakt:
a mi tam żadna sansi ani ze szkołą ani urzędem się nie kojarzy
- a z.... galeriami handlowymi
no i do tego wysokie też mi się podobają
a szczególnie jak zobaczyłam kompozycję Jagody to już w ogóle się rozkochałam
nie uwierzysz
zapomniałam
szok!
codziennie jeżdżę koło tego Lidla bo moja trasa zamknięta i muszę małym objazdem i codziennie sobie myślę, że po coś tam miałam iść, tzn po coś nie iść
i jechałam do domku
ale teraz przypomniałaś i co?
zielistka pokręcona cudowna
Zenia pisze: Aguś...ciekawe czy pamiętałaś o hiacyncie...na pewno tak.
![]()
nie uwierzysz
zielistka pokręcona cudowna
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego