Leroy chyba jest godne zaufania.W końcu to sklep z narzędziami i materiałami budowlanymi.kropka75 pisze:No to pojechaliście.Carrefour, Tesco, Lidl... czy to znaczy, że do Leroy też mam nie wchodzić po narzędzia?
Nigdy więcej nie kupię - lista badziewia ogrodniczego
Re: Nigdy więcej nie kupię - lista badziewia ogrodniczego
Moja babcia kiedyś kupiła sekator bo inne się zgubiły(już je odnaleźliśmy-zostały wywalone z gałązkami na Kompost.
Nowy sekator po 3cięciach rozpadł się na 4części.
Nie wiem gdzie babcia kupowała szpadle i grabie bo trzymają już co najmniej 11lat. 

-
Monika H
- 10p - Początkujący

- Od: 13 maja 2010, o 13:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
ufff, prawie kupiłam kompostownik-niedawno nawet był w promocji w LM- na szczęście nie dojechałam,
jeden sekator, wspomniany yato padł, ale gardena też nie zachwyca,
pierwsze prezentowe grabie i szpadle są wieloczęściowe, samodzielnie zakupiłam szpadel i widły fiskarsowe - nieporównywalna praca, trochę już przeżyły w sezonie, czekam aż przecenią grabie, w zeszłym roku w listopadzie były połowę tańsze w rzeczonym LM
aaaa, piotroipawłowa mała gracka wyprostowała się, a następnie odpadła....
jeden sekator, wspomniany yato padł, ale gardena też nie zachwyca,
pierwsze prezentowe grabie i szpadle są wieloczęściowe, samodzielnie zakupiłam szpadel i widły fiskarsowe - nieporównywalna praca, trochę już przeżyły w sezonie, czekam aż przecenią grabie, w zeszłym roku w listopadzie były połowę tańsze w rzeczonym LM
aaaa, piotroipawłowa mała gracka wyprostowała się, a następnie odpadła....
-
eleanor
- 200p

- Od: 30 cze 2011, o 14:14
Po 1 to siekierki to rozpada się obuch pękają trzonki spada obuch. Po 2 takie małe podkaszarki elektryczne padł silnik. Po 3 pseudo namiot ogrodowy nadaje się tylko na rozłożenie na pare godzin i złożenie. Po tuningu daje radę całe wakacje bez składania.
- majs
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 15 kwie 2011, o 22:13
Kupując tani kupujesz dwa razy.
Nie ma nic za darmo, nawet duże znane marki, uległy pokusie sprzedawania swoich produktów w supermarketach za niską cenę, ale dokładać do interesu nie będą wiec cena idzie w parze z jakością.
Przykład to farby Beckersa, będąc w kraju odwiedziłem znajomego akurat zaczynał malowanie pokoju, pojechałem z nim do casto.. po farby i zdziwienie beckers za jedna czwartą ceny co tu, pytam sprzedawcy czemu taka tana "bo to specjalna cena dla naszego sklepu" ale wszystko z nią ok "tak jak najbardziej super farba". Znam ta firmę i jej farby więc namówiłem kolegę na kupno.
Jaka cena taka jakość, to była całkiem inna farba niż ta która jest na rynku skandynawskim, rzadka, źle kryła, porażka. Kolega chyba tylko przez grzeczność nie wylał mi jej na głowę
Nie ma nic za darmo, nawet duże znane marki, uległy pokusie sprzedawania swoich produktów w supermarketach za niską cenę, ale dokładać do interesu nie będą wiec cena idzie w parze z jakością.
Przykład to farby Beckersa, będąc w kraju odwiedziłem znajomego akurat zaczynał malowanie pokoju, pojechałem z nim do casto.. po farby i zdziwienie beckers za jedna czwartą ceny co tu, pytam sprzedawcy czemu taka tana "bo to specjalna cena dla naszego sklepu" ale wszystko z nią ok "tak jak najbardziej super farba". Znam ta firmę i jej farby więc namówiłem kolegę na kupno.
Jaka cena taka jakość, to była całkiem inna farba niż ta która jest na rynku skandynawskim, rzadka, źle kryła, porażka. Kolega chyba tylko przez grzeczność nie wylał mi jej na głowę
brak polskich znaków
- jacekbielsko

- Od: 15 maja 2011, o 21:53
Bo to jest tak, że pewne towary znanych marek są produkowane dla sieci handlowych, a różnią się ceną i np jedną cyferką czy literką w symbolu typu urządzenia. I pewno tak było z tą farbą. Prawda jest taka, że co tanie to drogie. Jeśli kupujesz jakieś narzędzie markowe np siekierę Fiskars, to ona musi kosztować, nie ważne, czy w LM czy Casto czy gdzieś indziej. Nic na świecie nie ma za darmo
- majs

jacekbielsko
Fiskars tez jest dziwnie tani w tych marketach, porównując do tutejszych cen.
Ale to może tylko różnice w marżach i rynku na którym się sprzedaje.
Fiskars tez jest dziwnie tani w tych marketach, porównując do tutejszych cen.
brak polskich znaków
- jacekbielsko

Mam siekierę kupioną w LM i robię nią wszystko od 4 lat i nic nie straciła ze swej "mocy", więc myślę, że bez obaw.
- majs

jacekbielsko
To może Fiskars nie dał się namówić na masowa sprzedaż wyrobów o wątpliwej jakości.
To może Fiskars nie dał się namówić na masowa sprzedaż wyrobów o wątpliwej jakości.
brak polskich znaków
Eee, nie tylko marże. Raz, że Fiskars w marketach jest przeokrutnie drogi, często w zwykłych sklepach można kupić taniej, ze o internetowych nie wspomnę, to jeszcze ich jakość wykonania zdecydowanie odbiega od standardów. Mam porównanie, szpadle Fiskarsa kupione w Casto i jeden w normalnym sklepie, różnica wykonania kolosalna, po niecałych dwóch lata jeden szpadel już reklamowałem, wygiął się trzonek. Na szczęście, za to plus, wymiana nastąpiła od ręki.majs pisze:jacekbielsko
Fiskars też jest dziwnie tani w tych marketach, porównując do tutejszych cen.
- Ruda2011

- Od: 19 mar 2011, o 10:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kropko75, trafiłaś tukropka75 pisze:No to pojechaliście.Carrefour, Tesco, Lidl... czy to znaczy, że do Leroy też mam nie wchodzić po narzędzia?
Wszyscy, co jakiś czas dajemy ciała. Ja nie waham się kupić coś taniego, gdy mam wiatr w kieszeni. Sekator za 8.50 kupiony w .... działa jak złoto,
a nożyce do trawy rozpadły się po kilku używankach ( bo nie mogę nazwać tego użyciem )
Zgadzam się co do Fiskarsa - The best of the best .
Ruda2011
Taki sekator kupiła moja babcia i się rozpadł.Musisz trochę poczekać a zobaczysz jaka jakość.
Oby trafiła Ci się mocniejsza sztuka. 
Taki sekator kupiła moja babcia i się rozpadł.Musisz trochę poczekać a zobaczysz jaka jakość.
- Ruda2011

A niechaj tam
nie żal, wytrzymał sezon 2011 - naoliwiony czeka na wiosnę. W końcu 8,50 nie majątek a na początku miałam tyle wydatków, ze nie stać mnie było na nic lepszego 
- jacekbielsko

Mariolciu jak kupisz sekator Fiskarsa, to zobaczysz co to sekator działający jak złoto
pozdrowionka
pozdrowionka
Jak się stępi całkowicie,to rozkręć i ta połówka z ostrzem, jest pierwszorzędnym nożykiemRuda2011 pisze:A niecha tamnie żal, wytrzymał sezon 2011 - naoliwiony czeka na wiosnę. W końcu 8,50 nie majątek a na początku miałam tyle wydatków, ze nie stać mnie było na nic lepszego
do podważania i wydłubywania korzeni chwastow.
- Ruda2011

Jacku kupię fiskarsa gdy tylko się wzbogacę
( a tak poważnie - gdy ten, który mam - zdechnie ostatecznie ). Postanowiłam przyjemności dawkować sobie powoli, żeby mi się w głowie nie poprzewalało.
Mirzan dzięki - tak zrobię
Mirzan dzięki - tak zrobię