Nigdy więcej nie kupię - lista badziewia ogrodniczego

Jak zbudować tanio i szybko ? Rozwiązania, praktyczne pomysły i wskazówki. ZRÓB TO SAM. Narzędzia, sprzęt do ogrodu.
x-c-9
---
Od: 9 paź 2011, o 15:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Nigdy więcej nie kupię - lista badziewia ogrodniczego

Post »

Moja babcia kiedyś kupiła sekator bo inne się zgubiły(już je odnaleźliśmy-zostały wywalone z gałązkami na Kompost. :;230 Nowy sekator po 3cięciach rozpadł się na 4części. :shock: Nie wiem gdzie babcia kupowała szpadle i grabie bo trzymają już co najmniej 11lat. :tan

kropka75 pisze:No to pojechaliście. :) Carrefour, Tesco, Lidl... czy to znaczy, że do Leroy też mam nie wchodzić po narzędzia? :)
Leroy chyba jest godne zaufania.W końcu to sklep z narzędziami i materiałami budowlanymi. :lol: :lol:
Monika H
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 13 maja 2010, o 13:46

Post »

ufff, prawie kupiłam kompostownik-niedawno nawet był w promocji w LM- na szczęście nie dojechałam,
jeden sekator, wspomniany yato padł, ale gardena też nie zachwyca,
pierwsze prezentowe grabie i szpadle są wieloczęściowe, samodzielnie zakupiłam szpadel i widły fiskarsowe - nieporównywalna praca, trochę już przeżyły w sezonie, czekam aż przecenią grabie, w zeszłym roku w listopadzie były połowę tańsze w rzeczonym LM ;:65

aaaa, piotroipawłowa mała gracka wyprostowała się, a następnie odpadła....
eleanor
200p
200p
Od: 30 cze 2011, o 14:14

Post »

Po 1 to siekierki to rozpada się obuch pękają trzonki spada obuch. Po 2 takie małe podkaszarki elektryczne padł silnik. Po 3 pseudo namiot ogrodowy nadaje się tylko na rozłożenie na pare godzin i złożenie. Po tuningu daje radę całe wakacje bez składania.
Awatar użytkownika
majs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 kwie 2011, o 22:13

Post »

Kupując tani kupujesz dwa razy.
Nie ma nic za darmo, nawet duże znane marki, uległy pokusie sprzedawania swoich produktów w supermarketach za niską cenę, ale dokładać do interesu nie będą wiec cena idzie w parze z jakością.
Przykład to farby Beckersa, będąc w kraju odwiedziłem znajomego akurat zaczynał malowanie pokoju, pojechałem z nim do casto.. po farby i zdziwienie beckers za jedna czwartą ceny co tu, pytam sprzedawcy czemu taka tana "bo to specjalna cena dla naszego sklepu" ale wszystko z nią ok "tak jak najbardziej super farba". Znam ta firmę i jej farby więc namówiłem kolegę na kupno.
Jaka cena taka jakość, to była całkiem inna farba niż ta która jest na rynku skandynawskim, rzadka, źle kryła, porażka. Kolega chyba tylko przez grzeczność nie wylał mi jej na głowę
brak polskich znaków
Awatar użytkownika
jacekbielsko
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 maja 2011, o 21:53

Post »

Bo to jest tak, że pewne towary znanych marek są produkowane dla sieci handlowych, a różnią się ceną i np jedną cyferką czy literką w symbolu typu urządzenia. I pewno tak było z tą farbą. Prawda jest taka, że co tanie to drogie. Jeśli kupujesz jakieś narzędzie markowe np siekierę Fiskars, to ona musi kosztować, nie ważne, czy w LM czy Casto czy gdzieś indziej. Nic na świecie nie ma za darmo
Awatar użytkownika
majs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

jacekbielsko
Fiskars tez jest dziwnie tani w tych marketach, porównując do tutejszych cen.
Ale to może tylko różnice w marżach i rynku na którym się sprzedaje.
brak polskich znaków
Awatar użytkownika
jacekbielsko
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mam siekierę kupioną w LM i robię nią wszystko od 4 lat i nic nie straciła ze swej "mocy", więc myślę, że bez obaw.
Awatar użytkownika
majs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

jacekbielsko
To może Fiskars nie dał się namówić na masowa sprzedaż wyrobów o wątpliwej jakości.
brak polskich znaków
Pitoleusz
200p
200p
Od: 25 wrz 2010, o 18:03

Post »

majs pisze:jacekbielsko
Fiskars też jest dziwnie tani w tych marketach, porównując do tutejszych cen.
Ale to może tylko różnice w marżach i rynku na którym się sprzedaje.
Eee, nie tylko marże. Raz, że Fiskars w marketach jest przeokrutnie drogi, często w zwykłych sklepach można kupić taniej, ze o internetowych nie wspomnę, to jeszcze ich jakość wykonania zdecydowanie odbiega od standardów. Mam porównanie, szpadle Fiskarsa kupione w Casto i jeden w normalnym sklepie, różnica wykonania kolosalna, po niecałych dwóch lata jeden szpadel już reklamowałem, wygiął się trzonek. Na szczęście, za to plus, wymiana nastąpiła od ręki.
Awatar użytkownika
Ruda2011
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 mar 2011, o 10:29
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

kropka75 pisze:No to pojechaliście. :) Carrefour, Tesco, Lidl... czy to znaczy, że do Leroy też mam nie wchodzić po narzędzia? :)
Kropko75, trafiłaś tu ;:7 Świetnie :D
Wszyscy, co jakiś czas dajemy ciała. Ja nie waham się kupić coś taniego, gdy mam wiatr w kieszeni. Sekator za 8.50 kupiony w .... działa jak złoto,

Obrazek

a nożyce do trawy rozpadły się po kilku używankach ( bo nie mogę nazwać tego użyciem )

Obrazek

Zgadzam się co do Fiskarsa - The best of the best . :D
x-c-9
---
Od: 9 paź 2011, o 15:08

Post »

Ruda2011
Taki sekator kupiła moja babcia i się rozpadł.Musisz trochę poczekać a zobaczysz jaka jakość. :lol: Oby trafiła Ci się mocniejsza sztuka. :wink:
Awatar użytkownika
Ruda2011
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A niechaj tam :uszy nie żal, wytrzymał sezon 2011 - naoliwiony czeka na wiosnę. W końcu 8,50 nie majątek a na początku miałam tyle wydatków, ze nie stać mnie było na nic lepszego ;:224
Awatar użytkownika
jacekbielsko
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mariolciu jak kupisz sekator Fiskarsa, to zobaczysz co to sekator działający jak złoto :D

pozdrowionka :wit
mirzan
---
Od: 23 maja 2005, o 06:50

Post »

Ruda2011 pisze:A niecha tam :uszy nie żal, wytrzymał sezon 2011 - naoliwiony czeka na wiosnę. W końcu 8,50 nie majątek a na początku miałam tyle wydatków, ze nie stać mnie było na nic lepszego ;:224
Jak się stępi całkowicie,to rozkręć i ta połówka z ostrzem, jest pierwszorzędnym nożykiem
do podważania i wydłubywania korzeni chwastow.
Awatar użytkownika
Ruda2011
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jacku kupię fiskarsa gdy tylko się wzbogacę :;230 ( a tak poważnie - gdy ten, który mam - zdechnie ostatecznie ). Postanowiłam przyjemności dawkować sobie powoli, żeby mi się w głowie nie poprzewalało.
Mirzan dzięki - tak zrobię :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „NIEROŚLINNE tematy ogrodowe. Budowa domu. Wyposażenie ogrodu”