Alergie pokarmowe i wziewne
droga lilo 31.piszesz o jakims leku ziołowym a czy mogłabys mi wiecej cos o nim napisac.słyszałam juz duzo na temat leczenia alergi ziołami i duzo osób to zachwala ale ja jak na razie podchodze do tego z dystansem.ja jestem uczulona na kurz pyłki traw ale równiez na pokarmy m.in.owoce warzywa(nie wszystkie-oczywiscie) plesn .....itd.gorąco pozdrawiam i głowa do góry alergiczki.
- Janek
- Przyjaciel Forum
- Od: 21 paź 2006, o 13:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
no ja niestety też jestem alergikiem... jestem uczulony na pyłki traw i większości drzew, kurz, roztocza, pleśń, niektóre grzyby, sierść i oczywiście pierze... próbowałem juz różnych leków (rodzice lekarze) i no niestety najlepiej skutkują sterydy wziewne... niestety bo one czasem mogą mieć zły wpływ w postaci np. grubnięcia czy (jak w przypadku mojej mamy) nawet zmiany głosu... jeśli chodzi o leki typu claritine i zyrtec to ew. jako leki doraźne np. jak jade gdzieś na wycieczkę, śpię w schronisku gdzie jest pełno kurzu i nie daj Boże pierzaste poduszki... katastrofa... często wtdey mimo tych leków mam niemałe problemy... poza tym u mnie aleria wiąże się bezpośrednio z astmą więc problem jeszcze większy.... ale nie czas zeby gadac o mnie za duzo się rozpisałem a chciałem tylko powiedziec o lekach ziołowych o które pytała justa tak więc w moim przypadku zupełny brak jakiegokolwiek działania... niestety...
- empuza
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 cze 2007, o 09:30
Janku, znam to z własnego podwórka i masz 100% rację leki ziołowe przy astmie na tle alergicznym niewiele pomagają . Czasem bywa tak, że potrafią zaostrzyć objawy, niestety.Janek pisze:no ja niestety też jestem alergikiem... jestem uczulony na pyłki traw i większości drzew, kurz, roztocza, pleśń, niektóre grzyby, sierść i oczywiście pierze... próbowałem już różnych leków (rodzice lekarze) i no niestety najlepiej skutkują sterydy wziewne... niestety bo one czasem mogą mieć zły wpływ w postaci np. grubnięcia czy (jak w przypadku mojej mamy) nawet zmiany głosu... jeśli chodzi o leki typu claritine i zyrtec to ew. jako leki doraźne np. jak jade gdzieś na wycieczkę, śpię w schronisku gdzie jest pełno kurzu i nie daj Boże pierzaste poduszki... katastrofa... często wtdey mimo tych leków mam niemałe problemy... poza tym u mnie aleria wiąże się bezpośrednio z astmą więc problem jeszcze większy.... ale nie czas zeby gadac o mnie za duzo się rozpisałem a chciałem tylko powiedziec o lekach ziołowych o które pytała justa tak więc w moim przypadku zupełny brak jakiegokolwiek działania... niestety...
"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
- lila31
- Od: 20 lip 2006, o 12:06
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Justa przepraszam, że dopiero teraz odpowiadam na Twoje pytanie.
Jakoś tak umykał mi ten wątek.
Lek , o którym pisałam, nazywa się Sinupret.
Nie jest to lek przeciwalergiczny ale zmniejsza dolegliwości związane z alergią.
Poszukaj w Google, tam trochę pisze na jego temat.
Janku czy Ty w tak młodym wieku już masz astmę? Robiłeś test metacholinowy, który potwierdził, że masz astmę?

Nie jest to lek przeciwalergiczny ale zmniejsza dolegliwości związane z alergią.
Janku czy Ty w tak młodym wieku już masz astmę? Robiłeś test metacholinowy, który potwierdził, że masz astmę?
- empuza
- Od: 4 cze 2007, o 09:30
Lilu, Janek młody? Moja córka ma 12 lat i astmę(stwierdzoną ) od 3 r,ż,lila31 pisze:Justa przepraszam, że dopiero teraz odpowiadam na Twoje pytanie.![]()
"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Co brać na astmę
Witam!
Jakie leki bierzecie na astmę? Czy stosowaliście może lek syrop o nazwie Diphergan? Jak go oceniacie?
Pozdrawiam
Andrzej
Jakie leki bierzecie na astmę? Czy stosowaliście może lek syrop o nazwie Diphergan? Jak go oceniacie?
Pozdrawiam
Andrzej