Działka korzo_m cz. 4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Miiriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2007, o 00:17
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Działka korzo_m cz. 4

Post »

Dorotko - wakacje minęły prawie .. a obiela u mnie nadal ..
Wiesz , teraz żałuję, że jednak przełożyłyśmy to spotkanie - potem ta rehabilitacja , wizyt u lekarzy mnóstwo ... teraz już mam wyznaczone zabiegi na wrzesień .. ech :(
A czy w soboty są dobre połączenia do Ciebie?
Pozostawić ciepły ślad na czyjejś ręce... - Bernadetta
Zapraszam pod Krzywą Jabłoń: Miiriam ; Rok 2012 ; Rok 2013
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Bardzo się cieszę Dorotko , że Cię poznałam i miło spędziłyśmy czas . Szkoda tylko , że za mało czasu , już póżno się zrobiło , gdy znalazłyśmy się z Ewką w Twoim kolorowym ogrodzie .

Masz wiele ciekawych roślin , ogród w wielu kolorach tęczy , a trawiasta rabata jest The Best ;:138 .

Nie martw się żółtą chryzantemą , będzie okazja , by ją do mnie przywieżć , bo serdecznie zapraszam do siebie .

Rośliny wysępione , Dorko , myślę , że tak pięknie będą rosły , jak u Ciebie ( nie ) dziękuję ;:196 .

P.S. Na Twoich piaskach mają się dobrze rośliny , ale za to szybko wysuszają się , przez co trzeba litrów wody , by im pomóc wegetować w te upały . Przydałoby się trochę cienia , od strony,zachodniej , no i przy przerabianiu rabat dowieżć ziemi gliniastej , albo spod pieczarek , jak u Józia .
Awatar użytkownika
arlet3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 maja 2010, o 19:30
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dorotko wpadłam się przywitać i podziękować za miłe spotkanie. ;:196
W wolnej chwili pospaceruję po Twoim ogrodzie, bo jest co oglądać. ;:108
evluk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2008, o 17:19
Kontakt:

Post »

Witaj Dorotko :wit
Bardzo się cieszę,że się poznałyśmy ;:196
Dziękuję za mile spędzone chwile-(nie) dziękuję za roślinki ;:108
Pozostaje chyba tylko napisać:do miłego zobaczenia :uszy
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Dorotko, dziękuję Ci za miłe spotkanie, bardzo było mi miło poznać Ciebie i resztę tak wspaniałych osób.
Mam nadzieję, że takich spotkań będzie więcej :D , cieszę się, że mogłam choć chwilę porozmawiać z kimś, kto lubi to samo co ja i nie męczy się, gdy ciągle opowiadam o roślinkach i ogrodach :lol:
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Ooooo...znowu asterki.....jak ja je lubię.
Na szczęście już po upałach i można znowu wrócić do prac w ogrodzie. :wink: :lol:
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
bavaria
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...
Od: 6 mar 2011, o 16:25

Post »

ogród jest EXTRA ! uwielbiam takie klimaty ,nie mam tak dużo miejsca jak Ty ale również starałem się wykorzystać mój mały skrawek ziemi. Zapraszam do siebie a zdjęcia znajdziesz również na forum pod: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 2&start=14 każda sugestia będzie mile widziana :-)
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Dorotko wpadłam na chwilę, aby nacieszyć oczy kolorami i sprawdzić postępy w budowie ogrodzenia,
a tu czytam, że jakieś spotkanie było...czy jest szansa na jakieś foto ;:88
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Wiolu mnie też lato za szybko minęło. Nawet nie miałam czasu posiedzieć na leżaczku pod drzewem, co klapnęłam na chwilkę to od razu wypatrywałam jakiegoś chwasta i bieg na odsiecz w rabatki :;230
Upały bardzo dały się we znaki nie tylko roślinkom, ale mnie :evil: to były dni koszmarne.
U mnie wczoraj mąż podłączył do zbiornika na wodę pompę i podlewał, niektóre już podsuszone roślinki nie wrócą do swojej świetności.
Wiolu ostatnio będąc w Krakowie w markecie Leroy Merlin widziałam cudowne hortensje, było chyba z 5 odmian, a Lemiligh ogromna pięknie kwitnąca, ale ja centuś nie kupiłam, żal mi było dać 54zł.

Bernadetko które to już z kolei wakacje :;230 Roślinki na Ciebie cały czas czekają, może dobrym rozwiązaniem byłoby jak je zapakuję i wyślę. W soboty są busy jeżdżą trochę rzadziej, ale jak ktoś chce się dostać w moje strony to da radę :uszy
Odpisz jaka jest Twoje decyzja.

Jagódko dziękuję, cieszę się że coś się spodobało. Wczoraj złapałam za sprzęt i miałam zamiar poprawiać to co mi się nie podoba. Ale jak weszłam w paprykę to plany się zmieniły. Nawet nie przypuszczałam, że jej aż tyle zbiorę, część już przerobiłam reszta dzisiaj.
Z tą ziemia jest największy problem, tu wokół piaski, pasowałoby ziemię z innych terenów, jak się dowiadywałam to transport by wyniósł dużo więcej niż ziemia. Także dwa lata temu zrezygnowałam z tego przedsięwzięcia. Zawsze są jakieś ważniejsze inwestycje. Może kiedyś się uda. Cień jest mi bardzo potrzebny, muszę pogłówkować jak się za to zabrać. Ja myślę, że jak mnie jeszcze odwiedzicie to coś podpowiecie- jakie rośliny posadzić.

arlet3 witam :wit zapraszam do oglądania.

Ewo roślinki maja rosnąć- tak cicho do nich szeptałam, szkoda tylko że do niektórych podszedł mój mąż z sekatorem :;230 on strzyże bez opamiętania. Mam nadzieję , że jeszcze się spotkamy, czy Justynka zadowolona z floksa.

Aniu nawet nie wiesz jak ja się cieszyłam ze spotkania, te nasze rozmowy to była dla mnie ważna rzecz. Z moimi chłopakami normalnie nie pogadam ;:7 Byłam na chwilkę w Twoim ogrodzie, ależ się zmieniło, pamiętam na początku miałas problem ze słupem ( nie wiem dlaczego jego zapamiętałam ;:14 ) a teraz same piękności roślinne. Zmiana korzystna ;:138 Muszę Twoim wątkom przeznaczyć kilka dni. Dziś zapowiadali szybkie nadejście jesieni, to wtedy wszystko nadrobię.

Grażynko astry mam tego roku piękne, mogę się pochwalić nimi. Grażynko u mnie tyle pracy w rabatkach i warzywniku, że nie wiem za co najpierw się zabrać. Kręcę się jak przysłowiowa "wesz........" gdzie popatrzę tam by pasowało podejść z odpowiednim sprzętem. Zarośnięte rabatki czekają na wyplewienie i przeróbki, ziemniaki należy już kopać ( od tygodnia w mojej okolicy trwają już wykopki) No i ja w tym sama :twisted: dziś wyprawię męża do pracy, syn pojechał na tydzień do Krakowa, to ja od jutra ostro ruszam. Jak jestem sama w domu to lepiej mi robota idzie :;230

bavaria witam ;:196 nowego gościa. Miło,że te moje niedoskonałe rabatki Ci się podobają. Dziękuję za zaproszenie do Twojego ogródka na pewno przyjdę z rewizytą.

Iwonko wiem, ze teraz u Ciebie gorący okres, będę trzymała mocno kciuki aby wszystko się super udało. A Ciebie proszę o wsparcie duchowe za tydzień, bo mnie to też czeka, a jeszcze na dodatek po raz pierwszy w życiu ubieram kościół na tak ważną uroczystość, oby moja siostrzenica nie wyklęła mnie z rodziny :;230 od niedzieli to chyba zacznie mi się wszystko śnić po nocach :twisted:
Przepraszam, że fotek ze spotkania nie będzie, ja wybierałam się tak szybko, że aparat zostawiłam w domu, ale dziewczyny robiły zdjęcia to na pewno coś pokażą.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Andrzej Max
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lip 2009, o 15:35
Kontakt:

Post »

Dorotko, jakaż to uroczystość kościelna Cię czeka? (jeśli nie tajemnica)

Widzę że jakieś spotkania "forumowe" się odbywają. A ja wtym roku jeszcze na żadnym nie byłem, oj , zapuściłem się... :oops:
Pozdrawiam słonecznie
Andrzej M.
:-) Moje ogłoszenie.
Moje kamienie Moje kamienie 2011
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Faktycznie jak nikt nie przeszkadza to lepiej się pracuje.
I szybciej wszystko się zrobi.
Czekam na fotki ze spotkania - pewno jak zawsze szybko czas przeleci.
I ciekawa jestem co przywieziesz. :wink: :lol:
Grażyna.
kogro-linki
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Andrzeju czeka mnie ślub siostrzenicy.
Spotkanie organizował Józef wraz z małżonką na działce, było super.

Grażynko po południu jak zostałam sama tak ostro wyrwałam do pracy, że wyplewiłam moją największą rabatkę. Część roślin poprzesadzałam, przygotowałam miejsca na tulipany. Może jutro uda mi się doprowadzić do wyglądu następną.

U mnie tego roku nie tylko pięknie obrodziły pomidory (wysyp mam już za sobą, część już wyrwana, w foliaku wysiałam poplon) wczoraj przyszedł czas na zbiory paprykowe, zobaczcie
Obrazek
jeszcze zdjęcia roślin kwitnących
Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek
Pozdrawiam Dorota
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek
Pozdrawiam Dorota
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

Ach , te papryczki , mniem , mniam , jakie dorodne . Dorko , a róże przepięknie u Ciebie kwitną . Masz jeszcze truskawki :shock: :?:

Zrobisz fotkę poglądową nowej rabatki , po przeobrażeniach ?
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Twoje papryki Dorotko ładniejsze od sklepowych. ;:224
Czym je dokarmiasz, że tak dobrze rosną ?
Grażyna.
kogro-linki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”