Małe - wielkie szczęście...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Małe - wielkie szczęście...

Post »

Justynko, cieszę się bardzo, że chociaż cichaczem do mnie zaglądasz!!
Nie ma czego zazdrościć!! Po prostu trzeba się odważyć i wyjechać!! Rzeczywiście podróż do dalszych zakątków jest trochę droższa ze względu na odległość, jaką trzeba pokonać. Bliżej to cena wakacji nad Bałtykiem, a ile wrażeń :)
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kochani witam świątecznie :wit

Wczoraj korzystając z pięknej i słonecznej pogody, wybrałam się z rodzinką na spacer do lasu. A właściwie małą wyprawę. Miejsce cudne w Rezerwacie "Żurawie Błota". Jezioro Kamienne zwane Kaszubską Świtezianką, Diabelski Kamień-pomnik przyrody i cudne okoliczności unikatowej fauny i flory. Ludzi niewiele. Spokój i cisz.
Na tę okoliczność popełniłam mały kolaż (pierwszy) :oops:

Obrazek

W ogrodzie udało się zrobić oprysk na plamistość róż (Kardynał niestety ma) i spotkać ze znajomymi.

Fotki z wczorajszego ogródka.

Zwierzaki cieszyły się ze słoneczka razem z nami :wink:
Koty udają, że nie polują (przecież wcale nie patrzą na rybki), a pies, że ich nie pilnuje :;230

Obrazek Obrazek Obrazek

I jeszcze "piękna jesień tego lata" drogie Panie i Panowie :wink: .

Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moniko, zazdroszczę, ale tak pozytywnie. Może rzeczywiście czas na decyję i trochę odwagi :wink:
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Justynko, moi Rodzice mają dom kilka kilometrów od Jeziora Kamiennego :) Bo chyba to jezioro niedaleko Miłoszewa? :)
Nad Kamienne chodziłam na piechotę :lol: Jezioro rzeczywiście malowniczo położone, woda przezroczysta i ten wielki kamień... po prostu raj :)
Zdecydowanie czas na decyzję!! Chociaż mieszkasz w tak cudnym miejscu, że wcale się nie dziwię, że trudno ruszyć się z domu :lol:
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43

Post »

hejka :wit
haha miny tych zwierzaków są extra........pies :;230 ale to koty, jakby mówiły, no czego przecież my tu tylko siedziemy i te oczka i minki no ja nie moge :;230 :;230
aleś narobiła apetytu tymi owockami, teraz się tak ślinię ;:152 ........no do licha a moja jabłonka miała tylko słownie 5 jabłek.......czemu ona musi owocować co 2 lata...... ;:223
Awatar użytkownika
ElzbietaaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sie 2008, o 14:57

Post »

Trzeba przyznać twój zwierzyniec to świetni udawacze ;:224 A koty to już w ogóle udają,
że rosną tam od wiosny... :;230
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Justysiu cieszę sie ,że troszkę nacieszyliscie się słonkiem ;:108 Piekne fotki z rodzinnego wypadu ,bardzo mam na taki ochotę :uszy a jeszcze w takie cudowne miejsce ;:167
Twój ogród z każdym dniem coraz piękniejszy ,uwielbiam takie ogrodowe widoczki rewelacyjnie zestawione roslinki ,pieknie sie raem komponują ....jakbym tam była .
Zwierzaki ,az sie proszą o mizianie... zatem proszę mi je wyczochrać ;:108
Pozdrawiamy świątecznie ;:136
;:196
marzenia się spełniają! Dana
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Kontakt:

Post »

Justyna pięknie u Ciebie :D widzę ,że odpoczywacie w ten słoneczny weekend wreszcie!! Roślinki wspaniałe!!! :wit
Gratuluję owocków i zwierzaków :D
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Justynko zdolna jesteś niesłychanie, bo kolaż wyszedł Ci "prima sort" :uszy
W ogródku też ciekawie, ale kiedy ma się taki zwierzyniec, to na nudę nie można narzekać.
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Justysiu też bym się wybrała na taką wycieczkę ;:33
Taka grupka rybaków to wyłowi wszystko ,nawet żaby :;230 a psi nadzorca udaje że nic nie widzi ,jeszcze o nagrodę się upomni .
Lobelia jest bezproblemowa,nie wymarza i jeszcze się rozsiewa :uszy
Awatar użytkownika
kropka010
500p
500p
Od: 28 lip 2011, o 22:45

Post »

Koty mają to do siebie, że są strasznymi udawaczami, wiem to po swoich
... najwspanialsze piękno świata, podarował nam Bóg w kwiatach ...
Moje oczko w głowie Legnica i okolice
Pozdrawiam wszystkie ogrodoholiczki - Ania
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Owoce wspaniałe, ale to koty przyciągnęły uwagę forumków. One tak mają :D Już pisałam, że w tym roku wyrosły u mnie dwie śliweczki-będzie bitwa.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam z poniedziałkowym słoneczkiem

Dziękuję za tak liczne odwiedziny i mile słowa ;:196

Moniko, to właśnie to miejsce Jaki świat jest mały . W dzieciństwie całe wakacje spędzałam w tej okolicy. Teraz mieszkam stosunkowo niedaleko. Na pieszo raczej tam za daleko, ale już rowerem to niedzielną wyprawa w sam raz. Lubię kilka razy do roku obejść jeziorko, zobaczyć jak się zmienia.Przy samym kamieniu nawet sporo ludzi, ale dalej to już spokój i cisza. Mam jeszcze jedno ulubione . Lubygość-też pewnie znasz? :) Bardzo lubię spacery i wyjazdy krajoznawcze. Na Kaszubach naprawdę sporo do oglądania.
O P. nie martw się, duży już chłopiec . No, ale my mamy już tak mamy, ze wydaje nam się, ze nikt tak nie zadba o nasze dzieci jak my. I to prawda. Ale dzieci muszą uczyć się samodzielności. Mój duży jutro wyjeżdża pod namiot...

Shirall Futrzaki, to pozoranty. Chociaż koty naprawdę nie wyławiają rybek, żaby to już inna historia
Drzewa owocowe tak już chyba mają, że nie każdy rok równie plenny. Grusze obsypane owocami, na jabłoni też sporo, ale na drugiej już oszczędniej. A śliwki mimo, ze pięknie wyglądają, robaczywe. śliwa chyba pójdzie pod topór.

ElzbietaaG udawacze i to nieźli W innych sytuacjach też potrafią...

Danusiu dzisiaj od rana ;:3 . Miejsce na wypad fajne. Mam jeszcze kilka takich w zanadrzu, żeby tylko pogoda dopisała i kondycja (noga)pozwoliła. Lubię takie mniej turystyczne zakątki
W ogrodzie jeszcze trochę kwitnie, ale już wyraźnie widać, ze lato ma się ku końcowi. Zaczynam myśleć o pracy :cry:
Zwierzaczki wyczochrane bardzo dziękują :wink:
Ja też za tyle miłych słów. Pozdrawiam

magenta Dziękuję ;:196
Chociaż jeden cały słoneczny dzień. Trzeba to wykorzystać. Bo nie wiadomo kiedy się powtórzy?

Iwonko, dziękuję ;:196 Plan był inny, ale ta maszyna nie zawsze chce się dostosować. Muszę się trochę z tym pobawić. Chciałam na jednej fotce pokazać urok tego miejsca.
W ogródku zaczyna się panoszyć jesień, niestety ;:14 Z futrzakami różnie, fajne ;:167 , chociaż też czasami dają popalić ;:108 no i trzeba po nich sprzątać. A że są kudłate...

Stasiu Zapraszam ;:108 Pięknych miejsc ci u nas pod dostatkiem :)
Futrzaki to komedianci. Ale rybki oszczędzają i naprawdę jeszcze żadna nie padła ich ofiarą. Żabom niestety nie przepuszczą...
Co do lobelii, to mnie uradowałaś.
Dziękuję ;:196

Kropeczko, to aktorki, które zasłużyły na miano Oskarów :;230

Ewo, u mnie śliweczek sporo, ale z wkładką proteinową ;:223 Śliwa chyba pójdzie pod toporek. Jeszcze nigdy owoce nie były zdrowe. Po co mi takie drzewo :?:
Inne drzewa ładnie owocują, ale maja już ponad 10 lat. Nie sadziliśmy ich. To zasługa poprzednich właścicieli, którzy chyba chcieli mieć sadek.
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Justynko :wit . Dawno mnie nie było u Ciebie ( jak zresztą i u innych - siła wyższa - wnuczka ) .

Widzę , że plony obrodziły i grusze i śliwy , a te bordowe , to co ?

Kolaż wyszedł super , kociaki dumnie w otoczeniu roślinności prezentują swe wdzięki :uszy .

Oj , faktycznie , po roślinach widać , że jesień zbliża się wielkimi krokami . A tu jeszcze czas wakacji , ale co to za lato ;:14 było tego roku ?

Uwielbiam klony , nie mam ani jednego odmianowego , same pospolite .
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

zazdroszczę owocków. Cóż najlepiej smakują z własnego ogródka :D
Myślę, że dla kocurów rybki w oczku, to jak dla nas czasami roślinka w ogrodniczym-wyłowicz, czy nie :?: :;230
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”