Tak sie wszystko zaczęło...

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Tak sie wszystko zaczęło...

Post »

Wiki nie nadążam za twoimi storczykami :D cały czas coś się dzieje i niech tak zostanie Scrabble i Dendrobium to moi ulubieńcy z tej sesji :uszy
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
_Ewcik_
200p
200p
Od: 8 sie 2011, o 15:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

witaj viktorys :wit

przeczytałam cały Twój wątek i jestem pod wrażeniem- nie dość, że oddajesz roślinom całe swoje ;:167 , to jeszcze instynktownie wiesz, jak masz z nimi postępować, co w efekcie owocuje pięknymi kwiatami ;:108 podziwiam.. i zdjęcia mistrzowskie :wink:
Awatar użytkownika
arlet3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 maja 2010, o 19:30

Post »

Wiktorio przyszłam do Ciebie z rewizytą i jestem pod wrażeniem Twojej pięknie rozwijającej się kolekcji, zaangażowania i głowy pełnej pomysłów. ;:138
Jak to ja zawsze wiem kiedy wejść do jakiego wątku :wink: oczywiście chyba dla mnie ten cudny "brzydal" na tej stronie. ;:224
Masz śliczne storczyki i życzę Ci aby Twoja pasja trwała.....
Awatar użytkownika
victorys
200p
200p
Od: 11 lut 2011, o 20:21

Post »

Andziu, dziękuję, ciesze się, że podobają się moje zdjęcia :D
Lucynko, dziwaczek niestety dogorywa i kończy swój krótki żywot, no cóż, nic na to nie poradzę.. Nie wiem jaka jest przyczyna jego więdnięcia, ale widocznie tak miało być :roll:
Ewo (ewarost), ja też wolę, jak coś się dzieje, bo to "coś" napawa mnie optymizmem na co dzień :uszy
Ewcik, dziękuję za odwiedzenie mego wątku, wielu rzeczy jak postępować ze storczykami dowiedziałam się z tego forum, niektóre się u mnie sprawdziły, inne nie i z biegiem czasu wypracowuje się własną metodę uprawy. A do roślin należy podchodzić z ;:167 wtedy one tak samo się odwdzięczają :wink:
Arletko, dziękuję za odwiedziny, 2 kolejne paczki scrabla szykuja sie do owarcia, więc juz wkrótce je pokażę, dlatego nie omijaj mego wątku :wink:

A teraz będzie na żólto. Przedstawiam jeszcze jednego mego lokatora, którego nie znacie ;:3
Brassada Mivada

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam, Wiktoria
Uśmiechami malowane twarze ludzi - to lubię! Pogoda ducha to moja droga, na pewno się nie zgubię!
Tak się wszystko zaczęło...
Awatar użytkownika
Agita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2008, o 15:22

Post »

Wiktorio- piękność z niej! :) Widziałam takie ostatnio na przecenie; niestety tak zalane, że już psby gniły na dole. Świeżych już nie było :(
Pozdrawiam, Agnieszka
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
Awatar użytkownika
lucynaf
1000p
1000p
Od: 30 sty 2011, o 17:49

Post »

OOOOOOOOOO, następny mój ukochany storczyk ;:138 ;:138 ;:138
Długo nas będzie cieszył kwitnieniem, bo widzę jeszcze jeden nierozwinięty pęd :heja
Ja tak jak i Rysia, ciągle czekam, że kiedyś mi zakwitnie ;:108
Awatar użytkownika
kasialb1
200p
200p
Od: 5 lip 2011, o 22:08

Post »

Brassada bardzo ładne ma kwiaty,ż yczę dalszych szybkich przyrostów i kwiatów na Dendr :wit
Awatar użytkownika
victorys
200p
200p

Post »

Rysiu, żebym od razu pokazała wszystkie, to zrobiło by się nudno w tym wątku z braku nowości :;230
A tak naprawdę mam ją od całkiem niedawna, ponad miesiąc może.. Była tak rozrośnięta, że podzieliłam ją na 3 całkiem spore rośliny. Jedna jest w prezencje dla koleżanki, a druga czeka na jakąś ewentualną wymianę :wink:
A co do kwitnienia, to jest to kwitnienie sklepowe, ale liczę na to, że i ja kiedyś ujrzę własny pędzik :roll:
Agitko, moja (z LM) na szczęście była w całkiem dobrym stanie, jak widać na zdjeciu - mocno rozrośnięta, a jak zajrzałam do doniczki, to też się zdziwiłam, bo korzonki miała niemal idealne :D
Lucynko, przy twojej opiece na pewno ci zakwitnie, nie wątpie w to. A długo masz swoją roślinkę? I czy kwitła jak ją kupiłaś?
Kasiu, dziękuję ;:196
Pozdrawiam, Wiktoria
Uśmiechami malowane twarze ludzi - to lubię! Pogoda ducha to moja droga, na pewno się nie zgubię!
Awatar użytkownika
lucynaf
1000p
1000p

Post »

Wiktorio, kupiłam ją 10 m-cy temu, była przekwitająca i miała dwie pseudo bulwy, tą kwitnącą i starą. Już u mnie wypuściła dwie, które teraz dorastają i wydają małe przyrosty. Dzięki, że we mnie wierzysz, ale kwiatów nie ma ;:145 Cieszy jednak to, że ładnie rośnie w zielone i korzenie, może kiedyś... ;:131
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Ależ bujny okaz Brassady ;:63

I kwiatuszki ma śliczne... ;)
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
victorys
200p
200p

Post »

Rysiu, na zdjęciach przedstawiłam kwiat jeszcze przed podziałem. Poniżej jest zdjęcie po podziale (tyle że sfotografowałam 2 kwitnące okazy), ale o takiej samej wielkości jak te dwa mam też trzeci, tyle, że nie kwitnący, ale myślę, że i on kiedyś wypuści to "coś" :wink:

Obrazek

Lucynko, może twoja brassada chce najpierw uzbierać siły idąc w przyrosty i korzenie, by za jakiś czas w pełni siły wypuścić pędzik, myślę, że jeśli następnej wiosny nic nie ruszy, to trzeba będzie poczytać fachowej literatury o tym co jej brakuje aby zakwitnąć, ale jestem dobrej myśli. ;:108 Zapewne wiesz, że storczyki uczą cierpliwości :)
Justynko dziękuję. Kwiatuszki ma inne, takie pazurkowato-drapieżne i chyba właśnie przez to ją wzięłam :roll:
Pozdrawiam, Wiktoria
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Zdrowiutkie te brassady, Masz ;)

Mnie też zachwycają te "drapieżne" kwiaty, kształty i kolory ;:108 Mam jedną hybrydkę brassii, rośnie wolno, ale mam nadzieję, że kiedyś ujrzę jej kwiaty
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
arlet3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 maja 2010, o 19:30

Post »

Brassada Mivada przepiękna ;:180 podziwiam te kwiatuszki, ale jakoś nie mam odwagi sobie sprawić takiego. ;:224
Na fotki Scrabla czekam z niecierpliwością. ;:65
Awatar użytkownika
victorys
200p
200p

Post »

Justynko, myślę,że prędzej czy później na pewno ujrzysz kwiatuszki swojej brassii, bo przecież nie może być tak,że kwiat tylko w zieleninkę rośnie, na pewno kiedyś musi pokazać swoje prawdziwe piękno w postaci kwiatków ;:108
Arletko, jak pisałam wcześniej - mam jeszcze jedną całkiem sporą sadzonkę, a właściwie można by powiedzieć roślinę brassady na wymianę, więc jakbyś się zdecydowała to chętnie ci ją wyślę, jestem pewna, że sobie z nią poradzisz ;:108 A teraz specjalnie dla ciebie zdjęcia Scrabla (dziś otworzył drugiego pączka z przedłużonego pędu :wink:
Tak wyglądał 2 dni temu:

Obrazek

Tak wczoraj:

Obrazek

A tak dzisiaj:

Obrazek

A teraz porównania postępów sadzoneczek ;:3 (Bellinka moja, a zdjęcia Cassandry dedykuję koleżance odwiedzającej czas od czasu mój wątek. Jak tak patrzę na te piegowate listeczki, to coraz bardziej zastanawiam się czy to sobie nie sprawić takiego maluszka :roll:

Obrazek

Tu cassandra 26.07.11 i 14.08.11

Obrazek

Obrazek

postępy pędzików dendrobium Phal.

Obrazek

Obrazek

a tu coś się wykluwa z mniejszego przyrostu (chyba tylko jeden pędzik będzie, ale i tak się cieszę, że to maleństwo tak szybko zechciało u mnie kwitnąć :tan

Obrazek

I jeszcze jedno optymistyczne zdjęcie na zakończenie fotorelacji :wink: Postępy listka u mego różowego reanimka :heja

Obrazek
Pozdrawiam, Wiktoria
Awatar użytkownika
lucynaf
1000p
1000p

Post »

Świetne te zdjęcia porównawcze :uszy Widać dokładnie ile wszystko urosło :shock:
Skrabble jest cudny i już ;:138
Na dendrobium będzie burza kwiatów jak się rozwiną pędziki :heja
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”