Małe - wielkie szczęście...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Małe - wielkie szczęście...

Post »

Justynko, czy ten biały drobny złocień to bylinka :?: Jeśli tak, to poprosiłam cię o dołączenie kawałeczka do różowego przetacznika, dobrze? Bardzo fajnie się komponuje z innymi roślinami z racji tego, że jest biały i że jest skromniutki, a piękny. :D
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2010, o 21:03
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ja teraz do trawnika zaczęłam używać F., na razie jest nieźle, ale tez pogoda sprzyja, bo ciągle pada! ;)
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jule, nawiezione. Doniczkowe też. teraz dla odmiany jakimś dla kwitnących. 'Każdemu po równo'-a co. Niech maja.
Na jesień załatwiłam koński obornik dla róż. Będą miały ocieplone podłoże. Podobno dobrze chroni przed mrozem, no i odżywia.

Wando, napisałam u ciebie. Oczywiście, ze możesz liczyć.

Agato, mój trawnik ciągle traktowany po macoszemu. Docelowo ma go niewiele zostać. Z podjazdu do likwidacji, z miejsca tarasowego też. I wtedy chyba wymienię w całości.Pełno w nim chwastów, koniczyny i mchu. :oops:
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

W ogródku zaświeciło słoneczko. Trawa wykoszona przez teściową i wszystko wzorowo przystrzyżone na obrzeżach ;:180
Wszystkie doniczkowe znalazły miejsce na rabatkach. Trzeba by było pozyskać nieco trawnika na rabatki, bo już nic nigdzie nie można wcisnąć. Tylko na różanej jeszcze miejsce, ale pewnie niedługo.
Kwitną lilie.
Jedna z gałązek była ułamana przez zwierzaki. Włożyłam ją do wazonu. Pachnie obłędnie.
Kwiaty naprawdę imponujących rozmiarów, chociaż łodygi raczej w parterze. Są u mnie od wiosny. Uważam, ze już to, że zakwitły jest sukcesem :) .
W tle widoczny pąk rózy DD. Kwitnie nieprzerwanie. Przez deszcz trochę wymęczona, ale dzielna. Nie choruje. Żelazna dama, a przy tym jak pachnie ;:224

Obrazek Obrazek Obrazek

Kolejne, które zakwitły, to żółte. Te są dla mnie podwójnie tajemnicze. Nie dość, ze nn, to jeszcze nie wiem skąd się wzięły, bo ja ich nie sadziłam :shock:
Pojawiły się w drugim roku naszej bytności w postaci jednego skromnego kwiatu i co roku przybywało i rosły w siłę.
Przewyższają wysokością ogrodzenie, wcale nie najniższe.
Pomiędzy płotkami widać wjazd do garażu. Ktoś to tak dziwnie wymyślił. W ten sposób mam dwa przedogródki od strony ulicy. Jeden przy wejściu, a drugi od pólnocnej strony. Dostać się do niego można tylko od strony ogrodu. No chyba, ze przez płot :wink: Pisałam, ze tam ostatnio robiłam reorganizację.

Obrazek Obrazek Obrazek

I inne różne, które cieszą oko.
Clemki; nowy nabytek i ten, który nie chciał kwitnąć. Pięknie pachną te drobne kwiatki. Tajemnicza okrywówka.

Obrazek Obrazek Obrazek

I na koniec pochwalę się parapetowcami. One są M-owe ;:224
Królowa Jednej Nocy. Naprawdę kwiat utrzymuje się tylko kilka godzin. Pachnie w całym domu.

Obrazek Obrazek Obrazek

Sinningia - Gloksynia. Wychodowana z listka przez teściową. Storczyk. I nie wiem co, jeden z M-owych cudaków :wink:

Obrazek Obrazek Obrazek
izaziem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2008, o 16:08

Post »

Dziewczyno, nie zrywaj zaraz tego trawnika do samej gleby. Z trawnikami zawsze kłopot i chyba jednak lepiej naprawiać stary 8-) 8-) Opryskać na chwasty w trawie i to nie mniszkiem bo drogi ale np Fernando[chyba :oops: ] Mech w nowy też wlezie :roll: :roll:
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Izo, dzięki. Ten trawnik-nie trawnik to i tak nie na teraz. Muszę najpierw mieć 'szlaki komunikacyjne' i utwardzony taras, a wiem, ze w tym roku nie ma szans. Na razie na pewno nie będą go ruszała. Może rzeczywiście lepiej zadbać o to co jest. Do trawy jakoś nie mam serca :oops:
Awatar użytkownika
ewka63
500p
500p
Od: 17 kwie 2011, o 09:25
Kontakt:

Post »

Ja też nie bardzo przepadam za trawą. Ale mój M, to tylko chyba trawsko by chciał mieć ( choć kosić nie lubi). Takie boisko. Muszę się ze swoimi rabatkami na siłe wpychać w ten trawnik. Jak już zedrę, skopię i posadzę, to jakoś to znosi, ale co się najęczy :roll:

Roślinki u Ciebie jak zawsze cudne ;:167 No i klematiski ;:167 Lilie pięknie się prezentują na tle zielonych ścian iglakowych :)
Mój zielony kawałek ziemi
Pozdrawim Wszystkich - Ewa
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2010, o 21:03

Post »

Ja tam trawnika za bardzo nie potrzebuję, ale m. chce mieć (tylko zajmować się nim czasu nie ma). Jednak postanowiłam o niego zadbać, żeby przynajmniej był przyjemny i walczę z mchem. Kupiłam jakiś środek chemiczny i pryskam, łatam łyse placki... :roll:
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Moj M. nie znosi trawy ... no ale juz mielismy w poprzedniej chalupce i mamy razem dosc. A zreszta, on sie w ogodek nie miesza, to i tak rybka.
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Piękności pokazujesz !!!!
Lilie takie ogromne i dorodne... ja mam dwie rózową co kwitła na pomarańczowo :roll: i białą ;:167 i ten zapach ;:138
Powojniczek nowo nabyty bardzo ładny muszę sie rozejrzeć za takim kolorkiem ;:108
A domowe jeszcze nie doszłam do siebie :shock: Takie okazy ...no marzenie ;:167 Ma M rękę widac po mamie ;:108
Jeszcze raz najlepsze życzenia dla M !!!!
;:196
marzenia się spełniają! Dana
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziewczyny, pisałam wczoraj w nocy i mi zeżarło, zeźliłam się i poszłam ;:19 .

Ewko, trawa na pewno nie jest moją miłością :oops: , pewnie kiedyś dojdzie do tego, ze tylko ścieżki będą trawiaste a reszta rabatki.
Mam szczęście M też nie przepada i lubi dzikie i 'zabuszowane' ogrody ;:108

Agato, mój trawnik-nie trawnik nie ma u mnie łatwego życia. Za bardzo nie dbam. Pilnuję regularnego koszenia i tyle. Chyba powinnam nad tym popracować :oops:

Sure to się nazywa zdrowe podejście do tematu :wink: Nie lubię-nie mam.

Danuś, jeszcze raz dzięki :wit
Kupiłam lilie w bieli, różu i bordo. Różu nie ma :?: Czekam jeszcze na dwa pąki, może one okażą się różowe.
Kwiaty wielkie ale z łodyżkami im nie wyszło.
Powojnika zamówiłam jeszcze niebieskiego na forum u Stasi. W dobrej cenie, fajna sadzoneczka. Biały zamieszkał między iglakami, będzie miał ciemne tło i naturalną podporę. marzą mi się takie metalowe piramidki, może się rozejrzę? M to mnie chyba odetnie od źródełka finansowego ;:14 .
"Mamusia" z kwiatkami niekoniecznie, ale te jej się naprawdę udały.
Podziwiałam twoje wnętrza. Lubię takie klimaty.
Pozdrawiam ;:196 .
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Dzialeczka
500p
500p
Od: 28 kwie 2010, o 21:30

Post »

Chyba pierwszy raz w życiu widzę kwiat jednej nocy ;:65 . Niezwykły ;:108
Pozdrawiam,
joanna
Działeczka w cieniu dębu - Zapraszam!
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:16

Post »

Biała lilia w otoczeniu zieleni - cud-miód ;:180 . Urzekł mnie ten dzwonkowaty powojnik - jak się nazywa?
Pozdrawiam - Agata :)
Mój ogród na mazowieckich piaskach część 1, część 2 - aktualna
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43

Post »

lilie przepiękne, szczególnie te białe i żółte - cudo ;:138 ;:138
jak tak dalej pójdzie, źle się to dla mnie skończy, mama mnie już nie może słuchać :;230
Awatar użytkownika
aagaaz
1000p
1000p
Od: 7 maja 2011, o 10:58

Post »

Kwiatki domowe i ogrodowe super..A lilia extra..
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”