Pod gruszą...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
aagaaz
1000p
1000p
Od: 7 maja 2011, o 10:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Pod gruszą...

Post »

Ostróżka super :) i inne piękności
Życzę udanego urlopu i duuuużo ;:3
Adriano931
ZBANOWANY
Od: 4 lip 2010, o 10:40
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

mmm piękne liliowce.... już są piękne a co powiem jak się rozrosną heh :lol: ostróżka też piękna .... też mi się kiedyś taka marzy heh :)
Awatar użytkownika
Jagusia
1000p
1000p
Od: 24 lis 2007, o 18:02
Kontakt:

Post »

Piękne liliowce, ciemne, w moich kolorach :wink: I malwy cudowne.... moje już rdza zaatakowała :( U Ciebie z tym nie ma problemu?
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Awatar użytkownika
Anjja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2010, o 20:14

Post »

Co wizyta to piękniej i więcej kwiatuszków ;:138 Liliowce śliczne ale ten pełny to dopiero cudo i malwy... Malwy i wieś to coś co jest w moich wyobrażeniach nierozłączne. Marzę jak już zresztą pisałam o wiejskim domku i zawsze pojawia się w towarzystwie przepięknych malw. Twoje siedlisko to taki domek z moich marzeń ;:180
Pozdrawiam Anjja - Ania
Moje wątki
Awatar użytkownika
kozino
1000p
1000p
Od: 9 sty 2011, o 22:38

Post »

Nie było mnie kilka dni a tu takie piękne malwy i przedszkole ;:138 Już sie dzieje a co bedzie za rok :tan Pięknie, Limelight wszędzie ją widzę a nie wiem nic na jej temat muszę chyba poczytać trochę bo ciekawa roślinka :D

:wit
Pozdrawiam, Emka
Ogród
Awatar użytkownika
joannakr0508
500p
500p
Od: 8 kwie 2011, o 10:23

Post »

Witaj Asiu pięknie u Ciebie coraz więcej kolorów róża widzę kwitnie tak jak i moje obie dały kwiaty fakt że tylko kilka ale to już coś pozdrawiam :wit
Wszystkie bitwy naszego życia czegoś nas uczą, nawet te, które przegraliśmy. :)
Joanna http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=53393" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Lusia 57
1000p
1000p
Od: 8 sty 2011, o 13:42

Post »

Ostróżka ma piękny, intensywnie niebieski kolor. Moja już przekwitła, ścięłam ją i czekam na następne kwitnienie. Ty odpoczywasz a ja od poniedziałku lub wtorku wybieram się na wieś do pracy. Już nie mogę się doczekać. Życzę miłego wypoczywania.
Awatar użytkownika
oster
1000p
1000p
Od: 9 mar 2011, o 15:09

Post »

Asieńko, witaj :wit
Dobry sąsiad okazuje się często bliższy niż brat. A tu jeszcze jaki pomocny ;:108 To naprawdę skarb.
A starszym ludziom szkoda jest biednych roślinek, często traktują taką czynność jak podlanie ich
jako swój moralny obowiązek. Masz dużo szczęścia.
Bardzo podoba mi się ten berberysek, a ostróżkom także niczego nie brakuje. Ślicznie u Ciebie i swojsko.
Zaglądam regularnie i podziwiam. Tak się dobrze tu czuję, jak bym była u siebie. Strasznie Ci zazdroszczę reala :( :oops: :(
Zapomniałam dodać, że masz super przedszkole, a to co pokazałaś po malwach to hortensja? Ale ja jestem ciemna, co?
:evil: :oops: :(
Awatar użytkownika
becia2
500p
500p
Od: 31 lip 2010, o 09:21

Post »

wpadłam do ciebie po przerwie,
bardzo ładne liliowce, miło patrzeć jak Twój ogród się rozwija:)
JOWA
500p
500p
Od: 29 mar 2011, o 09:42

Post »

Piękne ostróżki.
Nasz mały raj na ziemi.
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=42921" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Janneke
500p
500p
Od: 21 kwie 2011, o 16:23

Post »

Witajcie kochani :wit
Już po urlopie, za dwa tygodnie następny wyjazd, ale na razie trochę posiedzę z Wami :)
Wczoraj pojechaliśmy na wieś. Nie ukrywam, że jechałam trochę z duszą na ramieniu, co tam zastaniemy po dwóch tygoniach, ale muszę przyznać, że nie było tak źle :wink:

Oprócz potwornie zachwaszczonych rabat i trawy do kolan nie zauważyłam żadnych strat.
Trawy niestety nie skosiliśmy, bo jest potwornie mokro, ale grządeczki sobie wypieliłam, przynajmniej z grubsza. Dopatrzyłam się też śladów nornicy, mam nadzieję, że tylko jednorazowo nas odwiedziła. Oby....

Fotek zrobiłam tylko parę, bo mokro i bez słonka, ale w następny weekend mam nadzieję to nadrobić :)

Boniu, Beciu, namawiam Was na liliowce, to niesamowicie wdzięczne kwiaty. Ja w tym roku posadziłam parę kępek od mojej Mamy i prawie wszystkie zakwitły. Są mało wymagające i szybko się rozrastają.

Emko, Osterku, Limelight to niesamowita hortensja. Teraz jej kwiatostany są właśnie limonkowe, a z biegiem czasu podobno robią się śnieżno białe, by przekwitając, zmienić kolor na różowy. Ja swoją kupiłam w tym roku, był to maleńki krzaczek, a teraz wygląda tak

Obrazek

Obrazek

Poza tym kwitnie następna ostróżka o lawendowym kolorze :heja

Obrazek
Obrazek

Kwitnie jeszcze taka

Obrazek

Teraz pędzę do moich koników, a wieczorej zajrzę, co u Was słychać ;:196
Awatar użytkownika
bonia244
1000p
1000p
Od: 19 lis 2010, o 08:18
Kontakt:

Post »

Asiu jakie masz cudowne ostróżki i ta hortensja bajkkkkkkkkkaaaa ;:196 witaj po urlopie :wit
Awatar użytkownika
Jagusia
1000p
1000p
Od: 24 lis 2007, o 18:02
Kontakt:

Post »

Ostróżki śliczniutkie - zbieraj nasionka :wink:
a jak będziesz u pięknych to obcykaj i wrzuć fotki :D
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Awatar użytkownika
kozino
1000p
1000p
Od: 9 sty 2011, o 22:38

Post »

Witaj Asiu. :wit
Piękna ostróżka, a moje już przekwitły, coś jest nie halo bo bardzo szybko skończyły, chyba mają wody za dużo.
Hortensja w tym roku chyba króluje, wszędzie na działkach gigantyczne 2 metrowe całe w kwiatach , szok. Lubię się im przyglądać, wyglądają niesamowicie, niczym wycięte z bibułki kwiatuszki i przyszpilone szpilką z takim perłowa kulką lakieru na łebku :D a te co tak nieregularnie kwitną wyglądają jak skupisko kuleczek i satelitki kwiatowe naokoło nich. Rewelacja ;:138
Pozdrawiam, Emka
Ogród
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Moje ostróżki już przycięte, a twoje jeszcze w pełnym rozkwicie.
Muszę przyznać, że są wyjątkowo piękne ;:63
Hortensja niesamowita...ach ten limonkowy kolor ;:167
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”