Mój kącik różany jest jeszcze w powijakach,ale mam zamiar co roku powiększać go o nowe odmiany. Jesienią uśmiechnę się do ciebie o korepetycje różane
Ogród Ignis05 cz2
- AlcaM
- 100p

- Od: 21 maja 2008, o 14:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogród Ignis05 cz2
Krysiu, piękna fotorelacja z wycieczki
Mój kącik różany jest jeszcze w powijakach,ale mam zamiar co roku powiększać go o nowe odmiany. Jesienią uśmiechnę się do ciebie o korepetycje różane
- AniaDS
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Muszę sobie w końcu zrobić chociaż jedną rabatę z takim bukszpanowym obrzeżem.
Coś pięknego
Coś pięknego
- oliwka

- Od: 24 mar 2008, o 13:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Przepiękny, bajeczny i cudowny! To tyle na szybko.
Ogród oczywiście w moim ukochanym stylu, czyli busz i tajemnicze zakątki. Jestem zupełnie oczarowana.
Choć muszę powiedzieć, że na hasło "dom" wyobrażam sobie coś nieco odmiennego od tej ...rezydencji
Ogród oczywiście w moim ukochanym stylu, czyli busz i tajemnicze zakątki. Jestem zupełnie oczarowana.
Choć muszę powiedzieć, że na hasło "dom" wyobrażam sobie coś nieco odmiennego od tej ...rezydencji
- abeille
- 1000p

- Od: 4 mar 2009, o 12:08
Rezydencja czy raczej pałacyk? Na pewno miło im się mieszka w domu otoczonym tak pieknym ogrodem. Ale że też
im się chce utrzymywać taki piękny i ogromny ogród. To musi kosztować fure pieniędzy i wielu ogrodników
aby tak dobrze o niego zadbać. Widoczki zapierajace dech, choć Twój ogród Krysiu bardzo lubię i ma takie bardziej
'ludzkie' wymiary
im się chce utrzymywać taki piękny i ogromny ogród. To musi kosztować fure pieniędzy i wielu ogrodników
aby tak dobrze o niego zadbać. Widoczki zapierajace dech, choć Twój ogród Krysiu bardzo lubię i ma takie bardziej
'ludzkie' wymiary
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
- lelumpolelum

- Od: 28 maja 2008, o 20:09
Krysiu, wpisuję się, żeby znów nie zgubić
Ten ogród zupełnie czarodziejski i rozmiary wcale mnie nie przerażają, no, ale ja lubię się rzucać z motyką na słońce
Za to dom/pałac/rezydencja czy jak to zwał... o, takie coś niechybnie zwaliłoby mnie z nóg, szczególnie w czasie porządków
Świetna wycieczka- tyle inspiracji
Świetna wycieczka- tyle inspiracji
- Ignis05

- Od: 16 gru 2009, o 14:08
Witam miłych gości
Mamy piękną pogodę, a ja jestem uziemniona.
Napatoczył mi się jakiś bolący badziew w lewej ręce. Niby prawa na chodzie, ale dopiero teraz czuję, że ta lewa jest też niezbędna.
nie ma sprawy. Chętnie pomogę, na ile oczywiście potrafię.
już czekam, co takiego wymyślisz. Znając Ciebie, to już pewnie planujesz coś fantastycznego.
masz rację. Na nasze pojmowanie domu to ten jest za duży. A do tego tyyyyyle sprzątania
Lepiej ten czas spędzić w ogrodzie.
Ogród wzbudził zachwyt wszystkich z wycieczki i w końcowym plebiscycie na najpiękniejszy zwiedzany ogród zdecydowanie zwyciężył.
z ogrodników wielu została podobno sama właścicielka. Podejrzewam, że o dom też dba raczej sama.
Może używa tylko jakąś cząstkę domu ? Te zwiedzane ogrody prywatne dostają jakieś dofinansowanie od państwa dla swoich ogrodów, jako dobra narodowego.
Czasami też marzyłam o powiększeniu swoich "ludzkich wymiarów ogrodu"
, ale kto by to obrobił.
Teraz nawet tego ogrodu nie daję rady uporządkować tak, jak bym chciała.
, z tego co piszesz widzę , że jesteś pełna werwy i zapału do pracy. (w ogrodzie oczywiście )
Myślę, że już wkrótce będę mogła Ci wysłać umówione badylki, niech no im tylko kwiatki przekwitną.

Mamy piękną pogodę, a ja jestem uziemniona.
Napatoczył mi się jakiś bolący badziew w lewej ręce. Niby prawa na chodzie, ale dopiero teraz czuję, że ta lewa jest też niezbędna.
Iza, będzie ich jeszcze więcej. To dopiero początek wycieczki.tu.ja pisze:Zaserwowałaś tak piękne widoki, że zapierają dech. Nie tylko te francuskie...
Alu,AlcaM pisze:.....Mój kącik różany jest jeszcze w powijakach,ale mam zamiar co roku powiększać go o nowe odmiany. Jesienią uśmiechnę się do ciebie o korepetycje różane ...
AniuAniaDS pisze:Muszę sobie w końcu zrobić chociaż jedną rabatę z takim bukszpanowym obrzeżem.
Coś pięknego .....
Oliwko,oliwka pisze:Przepiękny, bajeczny i cudowny! To tyle na szybko.
Lepiej ten czas spędzić w ogrodzie.
Ogród wzbudził zachwyt wszystkich z wycieczki i w końcowym plebiscycie na najpiękniejszy zwiedzany ogród zdecydowanie zwyciężył.
Wiesiu,abeille pisze:Rezydencja czy raczej pałacyk? Na pewno miło im się mieszka w domu otoczonym tak pieknym ogrodem. Ale że też
im się chce utrzymywać taki piękny i ogromny ogród. To musi kosztować fure pieniędzy i wielu ogrodników....aby tak dobrze o niego zadbać. Widoczki zapierajace dech, choć Twój ogród Krysiu bardzo lubię i ma takie bardziej
'ludzkie' wymiary ....
Może używa tylko jakąś cząstkę domu ? Te zwiedzane ogrody prywatne dostają jakieś dofinansowanie od państwa dla swoich ogrodów, jako dobra narodowego.
Czasami też marzyłam o powiększeniu swoich "ludzkich wymiarów ogrodu"
Beatkolelumpolelum pisze:......Ten ogród zupełnie czarodziejski i rozmiary wcale mnie nie przerażają, no, ale ja lubię się rzucać z motyką na słońce .... ....Świetna wycieczka- tyle inspiracji
Myślę, że już wkrótce będę mogła Ci wysłać umówione badylki, niech no im tylko kwiatki przekwitną.
- Ignis05

- 100krotka

- Od: 2 gru 2008, o 20:11
Zapiera dech w piersiach...oczywiście, najbardziej ta częśćnieformalna, z tymi wszystkimi ślicznymi drobiażżdżkami... co tu dużo mówić...a Twój żywopłocik różany wygląda niezwykle smakowicie
Ech, przpomina się człowiekowi ta stara rugosa, którą kiedyś moja mama miała na działce, i z której mozolnie obrywaliśmy płątki na konfiturę... no i jeszcze jedno zwróciło mojauwagę, pięknie wyglądają u Ciebie kwiaty pęcherznicy, ma doskonałe stanowisko pod tym względem 
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
- amba19

- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Krysiu - jaki piękny i dzielny twój Versicolor! Taki mały badylek i już zakwitł
Muszę się też pochwalić, że mój V. ma pączek, który wyrósł już u mnie - teraz czekam na naprawdę pierwszy kwiat o Kaszubskim rodowodzie
Muszę się też pochwalić, że mój V. ma pączek, który wyrósł już u mnie - teraz czekam na naprawdę pierwszy kwiat o Kaszubskim rodowodzie
- lelumpolelum

- Od: 28 maja 2008, o 20:09
Krysiu, nie pali się
Ja zawsze jestem pełna werwy i zapału, dlatego wcale nie zadręczam się, gdy nadchodzi zima- mam świadomość, że gdyby jej nie było, niechybnie zajeździłabym się na śmierć
Martagon prześliczny- mam okrutnie ciężką łapę do lilii ale już zaczęłam nad tym pracować. A jak kuracja się powiedzie- sprawimy sobie martagonka...
Ja zawsze jestem pełna werwy i zapału, dlatego wcale nie zadręczam się, gdy nadchodzi zima- mam świadomość, że gdyby jej nie było, niechybnie zajeździłabym się na śmierć
Martagon prześliczny- mam okrutnie ciężką łapę do lilii ale już zaczęłam nad tym pracować. A jak kuracja się powiedzie- sprawimy sobie martagonka...
- Zabeczka101059

- Od: 12 lis 2008, o 14:14
Dzięki za kolejny cudowny ogród
Twój żywopłocik różany ślicznie wygląda i jeszcze pachnie
Róże jak zwykle u Ciebie piękne
Twój żywopłocik różany ślicznie wygląda i jeszcze pachnie
Róże jak zwykle u Ciebie piękne
-
izaziem

- Od: 22 sty 2008, o 16:08
Krysiu, zapraszasz na podskubanie liliowców
ale trzeba im dać jeszcze czas bo przecież dopiero ruszyły
A tak w ogóle to gdzie Ty je chowasz? raczej nie możliwe żeby jeszcze nie kwitły
U mnie dopiero się rozkręcają.
A może podsuniesz mi jakiś pomysł na roślinkę którą posadzę przy bramie wjazdowej? Jest od zachodniej strony i narażona na mocne wiatry. Chciałam jakieś pnącze, nie wiem czy zaryzykować jakąś róże?!
A tak w ogóle to gdzie Ty je chowasz? raczej nie możliwe żeby jeszcze nie kwitły
A może podsuniesz mi jakiś pomysł na roślinkę którą posadzę przy bramie wjazdowej? Jest od zachodniej strony i narażona na mocne wiatry. Chciałam jakieś pnącze, nie wiem czy zaryzykować jakąś róże?!
- Ignis05

100krotka pisze:... no i jeszcze jedno zwróciło mojauwagę, pięknie wyglądają u Ciebie kwiaty pęcherznicy, ma doskonałe stanowisko pod tym względem
Agnieszko
amba19 pisze:... - jaki piękny i dzielny twój Versicolor! Taki mały badylek i już zakwitł ..Muszę się też pochwalić, że mój V. ma pączek, który wyrósł już u mnie...
Marysiu
lelumpolelum pisze:.....Ja zawsze jestem pełna werwy i zapału, .. mam okrutnie ciężką łapę do lilii ale już zaczęłam nad tym pracować. A jak kuracja się powiedzie- sprawimy sobie martagonka...
Beatko,
Dzidziu,Zabeczka101059 pisze:Dzięki za kolejny cudowny ogród ....
- Ignis05

Iza,izaziem pisze:Krysiu, zapraszasz na podskubanie liliowców....ale trzeba im dać jeszcze czas bo przecież dopiero ruszyły.A tak w ogóle to gdzie Ty je chowasz? ...A może podsuniesz mi jakiś pomysł na roślinkę którą posadzę przy bramie wjazdowej......Chciałam jakieś pnącze, nie wiem czy zaryzykować jakąś róże?!