Moje spełnione marzenie - tu.ja cz.5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moje spełnione marzenie - tu.ja cz.5

Post »

Iza, jeszcze raz przepraszam, że taka gapa ze mnie. Miałam chyba zaćmienie umysłu :;230 Kalmii nawet nie widziałam, bo swoją rabatę z różanecznikami muszę przenieść, więc się trochę zniechęciłam. Kupiłam za to 4 wrzosy, bo były w dobrej cenie i żałuję, że tak mało. Ale to z powodu deszczu :evil: Dzięki za nazwę róży :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15

Post »

tu.ja pisze:... Masz ponad setkę mieczyków :?: :shock: Dziewczyno! Ależ to musi być widok jak kwitną. Podobają mi się, ale wkurza mnie to wkopywanie, wykopywanie i problemy z przechowaniem.
W ubiegłym roku miałam 50 większość żółte kilka bordowych no i kilka tych botanicznych :wink: w tym wpadło mi przez przypadek 50 sztuk plus wiosenne zakupy też kilkanaście cebulek więc troszkę się uzbierało ;:224 co i jak będzie kwitło okaże się . Ja też nie lubię zabawy w wykopki i przechowania ale jak już się ma :wink:
Iza piękne róże , pamiętam jak mówiłaś że zimę żle zniosły a tu jaki niespodzian :D no i ciekawe zdobycze ;:138
Grazia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2009, o 11:05
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dzięki Iza,chętnie,jak będzie okazja spotkania.
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p
Od: 4 mar 2009, o 12:08

Post »

Iza, ismenka świetnie wygląda na tle tych białych dzwonków skupionych :shock:
Życzę dużo zdrówka ;:196
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Izuniu, jak miło, że zajrzałaś ;:167 Mam nadzieję, że czujesz się zdecydowanie lepiej ;:196
Kochana, jak przeczytasz to, co za chwilę napiszę, nie uwierzysz :;230 Jeszcze przed weekendem kupiłam hortensje i guzikowca. Elegancko wszystko posadziłam i byłam bardzo zadowolona z siebie tym bardziej, że wygrałam walkę z korzeniami sosny. Mój szanowny M wrócił do domu, stwierdził, że te rośliny "zabierają przestrzeń" ...i po porostu je wykopał :lol: Zastanawiam się, jak to jest możliwe przy takiej powierzchni działki :shock: Najwyraźniej mój "kobiecy" rozum tego nie ogarnia... Dzisiaj sam je będzie sadził "we właściwych miejscach". W każdym razie na guzikowca brakuje ziemi, więc musi jechać do ogrodniczego. Ma przykazane kupić dwa Omoshiro- teraz albo w najbliższym czasie. Jeden będzie dla Ciebie, drugiego posadzę u siebie, bo wydaje się być nie tylko piękny, ale i bardzo żywotny.
Kalmia cudna!! W pierwszych latach trzeba ją okrywać.
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Moje dzwonki kropkowane też mnie jakoś nie kochaja i nie chcą za bardzo rosnąć.
A ja tak je lubię.
Gdzie kupiłaś tą cudną jarzmiankę, też chodzi za mną. :;230
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zaczynają mi kwitnąć dzwonki kropkowane z osobistego wysiewu. Miały być różowe, ale jeden biały się trafił :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
IwiIwi
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 8 cze 2011, o 10:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Izo. :wit Mam na imię Iwona. Miło mi gościć w Twoim wątku, przejrzałam pierwszą i drugą część :) i jestem pod wrażeniem Twojej determinacji. Człowiek mający pasję potrafi czynić wiele. Będę częściej zaglądała do Ciebie i Twoich bardzo miłych gości. Pozdrawiam Cię słonecznie ;:3
"...w ogrodzie znajdziesz absolutny spokój... ale nie znajdziesz absolutnej ciszy..."

Pozdrawiam. Iwona.
hutkow
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 16:47

Post »

Witaj Izo!
Przepiękne spełnione marzenia.
Pozdrowienia Edward :wit
Awatar użytkownika
oliwka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 13:31

Post »

Witaj Izo :)
Też się nie oparłaś różanej pokusie :lol: , no i co to za fajne nabytki z tych targów? Jakaś tierelka i żurawka?
Pozdrawiam Walentyna
aktualny
spis treści
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

Witajcie!
Jacku moje doświadczenia z ismeną są ciut inne. Z przechowywaniem nie mam problemów tylko z kwitnieniem. W pierwszym roku wcale mi nie zakwitła (mimo pędzenia w domu )- poszła mocno w liście. W kolejnym roku posadziłam od razu na działce i zakwitła - choć słabo. W zeszłym roku kwitła ładnie, a w tym znów gorzej. Żółtą posadziłam wcześniej niż białą i nadal nie widać pędu kwiatowego. Zaczynam tracić nadzieję, że zakwitnie. Może w przyszłym roku będę miała więcej szczęścia.
Bernadetko - kupujesz i tracisz cebule? Ja swoje sadzę w donicy na rabatę by nie uszkodzić przy wykopywaniu. One podobnie zachowują się jak amarylisy - najpierw kwiat, a potem liście. Dziękuję w imieniu kalmii! Czy masz jakieś problemy ze swoimi?
Ewuniu nic się nie martw. Mówi się trudno i żyje się dalej...Najlepiej od razu za pamięci, tak na wszelki wypadek i na przyszłość przyślij mi swój numer tel. na pw. Ten deszcz był koszmarny i odbierał mi całą przyjemność z pobytu na targach i zakupów :evil: Wrzosów za to ja nie widziałam wcale. Chociaż u mnie o dziwo lepiej rosną wrzośce niż wrzosy. Gratuluję kwitnienia dzwonków!
Elunia - ja z roku na rok ograniczam ilość roślin wymagających zimowania w piwnicy. Leniwa się robię...Chociaż są takie dla których mogę się poświęcić ;:224
Grażynko - masz jak w banku - tylko musisz mi przypomnieć o tym. Może w październiku podrzucę Marysi...jeśli wcześniej nie będzie żadnej okazji.
Wiesiu dziękuję! ;:196 Jesteś kochana! Ismena rośnie na białej rabacie, o przepraszam...na biało-niebieskiej ( od tego roku :D ). Biały dzwonek skupiony szaleje prawie tak jak ten niebieski :roll:
Monia - masz rację! Trudno w to uwierzyć. I w męską logikę, i w to, że wkrótce mogę posiadać Omoshiro :shock: Jesteś cudowna :!: Jak ja Ci się odwdzięczę?! Życzę udanego wyjazdu! Ja też powinnam już zabrać się za pakowanie walizki...Dzięki za radę odnośnie kalmii! Teraz na pewno ją okryję.
Grażynko-kogro - dzwonki kropkowane mam pierwszy rok ( na innej rabacie odkryłam właśnie drugiego )zobaczymy co z tego wyjdzie. Ta jarzmianka to targowy zakup. Według sprzedawcy to niższa odmiana i raczej na słońce. Kosztowała tylko 5zł, więc zaryzykowałam.
IwiIwi - witaj Iwonko! Jest mi niezmiernie miło, że wśród tylu wątków wybrałaś mój. Dziękuję za miłe słowa! Zapraszam zawsze kiedy tylko będziesz miała czas i ochotę!
Dziękuję Edwardzie! ;:7
Witaj Oliwko! Miło, że do mnie zajrzałaś :D To kolejne dwie żurawki do mojej małej kolekcji. Różom chyba nie można się oprzeć. Chociaż teraz pod wpływem Forum zaczynam kupować inne. Przez pierwsze lata kupowałam wielkokwiatowe. To one były dla mnie wyznacznikiem urody róż. Teraz zaczynam przekonywać się do rabatowych. A w zasadzie mogę chyba już powiedzieć, że zauroczyły mnie. Wygląda na to, że czekają mnie kolejne różane zakupy...

Za kilka dni wyjeżdżam na 2 tygodnie i mam mieszane uczucia. Z jednej strony cieszę się, a z drugiej żałuję, że nie zobaczę kwiatów w tym czasie kwitnących - róż, lilii i liliowców :oops: Dzisiaj zakwitła czerwona angielka. Ma ogromny kwiat, a sama jest wciąż malutka:
Obrazek
Jesienne zakupy u flash500 to był strzał w 10-tkę! Wszystkie róże mile mnie zaskoczyły. Jestem nimi zachwycona. Jeszcze czekam na kwiaty Casanowy.

Obrazek, Obrazek, Obrazek, Obrazek
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Izuś, żeby ismena dobrze kwitła, trzeba ją wykopać czy wyjąć z doniczki wraz z korzeniami cebulowymi.
W żadnym wypadku nie wolno ich obrywać, bo to skutkuje utratą kwitnienia w następnym sezonie.
Wyrywając z gruntu często te korzenie właśnie się uszkadza. ;:108
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
oliwka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 13:31

Post »

Rzeczywiście piękne.
Nigdy u niego n ie kupowałam, ale wiem, że cieszy się dobrą opinią.
Czy czerwona angielka to LD Braithwaite?
Pozdrawiam Walentyna
aktualny
spis treści
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49

Post »

Witaj Izuniu ;:196 podziwiam Twoje nowe nabytki jednym z nich Kalmia jest naprawdę urocza :lol: zachwyciły mnie również Twoje róże a Angela ma piękny duży kwiat mimo że jeszcze taka malutka, widac że wdzięczna Ci jest :lol:
Izuniu życzę miłego wypoczynku ;:167 mam podobne mieszane uczucia jak mam wyjeżdżać i pozostawić mój ogród.....
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Czy znasz imię róży o różowo-białych płatkach? Mam taką, ale nie mogę dopasować nazwy-nie Mozart. nie Ballerina. Czy Twoja tworzy kitki jak hortensja bukietowa?
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”