Buu... moja nawet jeszcze odpowiedniego pędu nie ma
Mój kawałek świata część trzecia
- AniaDS
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Mój kawałek świata część trzecia
To już trytoma kwitnie??
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Mam nadzieję ,że już nacieszyłaś sie swoimi roślinkami . Czytałam też ,że masz chorego Białoboka ,ale na pewno dasz radę go reanimować
. Miłego pobytu w domciu 
Teraz dopiero obejrzałem zdjęcie Twojego Bialoboka i faktycznie z tego czubka to już nic nie będzie, ale cały świerk będzie żył 
Pozwoliłem sobie zrobić grafikę poglądową

Pryśnij jakimś fungicydem końcówki pędów w kółeczku (te w górnym pięterku), a najdłuższy z nich (ze zdjęcia wychodzi, że to ten wskazany strzałką, ale może to kwestia perspektywy) przygnij delikatnie do pionu, przywiąż do patyka i za rok nawet nie zauważysz, że coś z nim było
Pozwoliłem sobie zrobić grafikę poglądową

Pryśnij jakimś fungicydem końcówki pędów w kółeczku (te w górnym pięterku), a najdłuższy z nich (ze zdjęcia wychodzi, że to ten wskazany strzałką, ale może to kwestia perspektywy) przygnij delikatnie do pionu, przywiąż do patyka i za rok nawet nie zauważysz, że coś z nim było
Ja bym nic nie przywiązywał do palika . Roślina sama wybierze pęd , który będzie przewodnikiem .rispetto pisze:... przygnij delikatnie do pionu, przywiąż do patyka i za rok nawet nie zauważysz, że coś z nim było
- iwa27
- 1000p

- Od: 19 maja 2009, o 07:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu trytoma już przekwitła - nie wiedziałam, ze to tak szybko nastąpi
Dzięki Jadziu
wszystkie roślinki posadziłam i skończyłam w końcu tę nową rabatę, nie wygląda zbyt imponująco bo wszystkie roślinki malutkie, ale mam nadzieję, że ładnie się rozrosną. Bardzo się starałam nie sadzić już za gęsto, zobaczymy co mi z tego wyszło

Dziękuję Pawle i Andrzeju za rady. Najważniejsze, że cała roślinka jest zdrowa, czubek już opryskany.
No i jeszcze trochę widoczków

Rozkwitła już Flamenco

Westerland obsypany kwiatami

No i miniaturowa NN
Dzięki Jadziu

Dziękuję Pawle i Andrzeju za rady. Najważniejsze, że cała roślinka jest zdrowa, czubek już opryskany.
No i jeszcze trochę widoczków

Rozkwitła już Flamenco

Westerland obsypany kwiatami

No i miniaturowa NN
Życie jest jak bajka, nie ważne żeby było długie, ale ważne żeby było ciekawe
Mój kawałek świata.
część 3
Mój kawałek świata.
część 3
- iwa27
- 1000p

Część dalsza

Fiołek trójbarwny rozsiał się niesamowicie

Wiąz holenderski Werdei pięknie się już rozrósł

Żurawki kwitną już chyba z czwarty tydzień

Lawenda

Kącik przy furtce

Moje najstarsze hosty

Fiołek trójbarwny rozsiał się niesamowicie

Wiąz holenderski Werdei pięknie się już rozrósł

Żurawki kwitną już chyba z czwarty tydzień

Lawenda

Kącik przy furtce

Moje najstarsze hosty
Mój kawałek świata.
część 3
Mój kawałek świata.
część 3
- JAKUCH

Widać ,że znów nie leniuchowałaś Iwciu i praca poszła do przodu . Pięknie wyglądają rabatki a hościska, bo takie wielgachne nie można zdrobniale nazywać to już okazy
Piękny ten wiąz
Jak zwykle Twoje "poweekendowe" zdjęcia dokumentują ogromną wykonanę pracę i przepiękny efekt
Zazdrość mnie bierze, u mnie pełna stagnacja
Ja też mam problem z jednym świerkiem, któremu w zeszłym roku jakaś paskuda obżarła czubek przewodnika
W tym roku wypuścił wianuszek pędów, ale żadnego przewodnika nie próbował wybrać, tylko wszystkie te pędy symetrycznie rosły na boki. Ponieważ zależy mi na tym, żeby świerk rósł jednak również w górę, dokonałem wyboru przewodnika (wydawał się odrobinę odchylać w górę), i podwiązałem go do kijka. Zobaczę za rok, czy wybór był prawidłowy 
Ja też mam problem z jednym świerkiem, któremu w zeszłym roku jakaś paskuda obżarła czubek przewodnika
To mój ogród jest dla mnie, a nie ja dla mojego ogrodu
- tara

- Od: 16 mar 2008, o 22:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
jak ja lubię takie kompozycje, a ta rabatka z hostami "stara" wygląda cudownie
A na prawo od wiąza to żurawka 'Berry Smoothie'?
P.S. roślinki czekają

P.S. roślinki czekają
- Tosia1

- Od: 13 mar 2010, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Efekty weekendowej pracy widoczne... i nawet o ślimaki zadbałaś
(ostatnio też kupiłam niebieskie granulki i teraz poszukuję ponownie szarych - znacznie lepszy efekt dają
wizualny)
Brateczki... ach... moje już odeszły w niebyt, choć podejrzewam, że następne pokolenia już czają się w ziemi
Brateczki... ach... moje już odeszły w niebyt, choć podejrzewam, że następne pokolenia już czają się w ziemi
- iwa27
- 1000p

Przepraszam, że dopiero dziś się odzywam, ale w musiałam zrobić plan budżetu na 2012 rok w ciągu dwóch dni roboczych a wczoraj byłam na szkoleniu, a mimo to dowiedziałam się wczoraj, że nic nie robimy, więc jeśli najwyższy tak uważa to tak będzie miał
Jadziu te hosty i wiąz to moja duma
Przyjdę dziś trochę po plewić, dla rozładowania nerw - dasz mi
Witku ja tylko poprzesadzałam roślinki, które na początku swej przygody z ogrodem za gęsto posadziłam. Dzięki moim przyjaciółkom Basi, Jadzi i Tosi mam co sadzić między krzewami i drzewkami dlatego nie widać pustych miejsc. Z przodu wrzosowisko też jest powiększone - no i tam pusto, bo płaca nam tak jak nas oceniają
Bardzo ci dziękuję Taro za odwiedziny i miłe słowa, zawsze sobie obiecuję, że pospaceruję po twoim ogrodzie i zawsze czasu mi zabraknie, ale może dam radę w ten weekend
Piotrusiu patrząc na zdjęcie po prawej to "Sparkling Burgundy" a po lewej "Velvet Night"
Może mogłabym wpaść po roślinki w poniedziałek
Dzięki Tosiu
Dorotko to klon palmowy 'Jerre Schwartz' posadziłam obok niego - zdawało mi się w bezpiecznej odległości Westerlanda, ale on się tak rozrósł, ze klonika nie było już widać i musiałam go przesadzić w inne miejsce
Musiałam Gosiu zainterweniować bo Stilletto cała w dziurach, a brateczki to moje ulubione kwiatuszki są, co roku mi się sporo rozsiewa
Jadziu te hosty i wiąz to moja duma
Witku ja tylko poprzesadzałam roślinki, które na początku swej przygody z ogrodem za gęsto posadziłam. Dzięki moim przyjaciółkom Basi, Jadzi i Tosi mam co sadzić między krzewami i drzewkami dlatego nie widać pustych miejsc. Z przodu wrzosowisko też jest powiększone - no i tam pusto, bo płaca nam tak jak nas oceniają
Bardzo ci dziękuję Taro za odwiedziny i miłe słowa, zawsze sobie obiecuję, że pospaceruję po twoim ogrodzie i zawsze czasu mi zabraknie, ale może dam radę w ten weekend
Piotrusiu patrząc na zdjęcie po prawej to "Sparkling Burgundy" a po lewej "Velvet Night"
Może mogłabym wpaść po roślinki w poniedziałek
Dzięki Tosiu
Dorotko to klon palmowy 'Jerre Schwartz' posadziłam obok niego - zdawało mi się w bezpiecznej odległości Westerlanda, ale on się tak rozrósł, ze klonika nie było już widać i musiałam go przesadzić w inne miejsce
Musiałam Gosiu zainterweniować bo Stilletto cała w dziurach, a brateczki to moje ulubione kwiatuszki są, co roku mi się sporo rozsiewa
Mój kawałek świata.
część 3
Mój kawałek świata.
część 3
- JAKUCH

IWONKO nie ma co plewić a odstresuje Cie widok różyczek może i jakieś dojrzałe truskwki też sie jeszcze znajdą