Balkogródek Katarzynki

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
x-U-ie
---
Od: 23 cze 2009, o 16:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Balkogródek Katarzynki

Post »

Ja już mam za sobą aki bajzel z wykonaniem elewacji, i remontem balkonu. Parę lat byli. Mi skończyli dość szybko - hihihi, nie ma to jak podawanie im odziennie pysznej kawki:)
Szybko dali mi spokój, owszem, rusztowania musiały być, ale długo mi nie bałaganili za to. Acz w tym roku nieplanuję za bardzo nasadzeń, obiecałam sobie że tylko co najwyżej pelargonie.
katarzynka575
1000p
1000p
Od: 15 mar 2010, o 10:13

Post »

Obrazek Obrazek Jeden z moich orlików Red Hobbit szykuje się już do kwitnienia ale to chyba dla tego że był do soboty w domu . Obrazek Obrazek Obrazek
skalniakowe potrzebują więcej miejsca ale niestety jeszcze muszą się po gnieździć w małych doniczkach .Balkon niby już zrobiony ale cały czas jeszcze wchodzą i coś poprawiają dorabiają .Kiedy oni wreszcie zdejmą to rusztowanie ? i będę mogła już do końca zrobić porządek bo po części już trochę poustawialiśmy.ACH i najważniejsze mam dwa pączki na Westerze i pięknie rośnie :D Ernest już wypuścił trzy maleńkie gałązki :D
welkam
1000p
1000p
Od: 24 maja 2009, o 22:09

Post »

Ale się rojniki rozszałały :D
;:138 dla orlika ;:138
Pozdrawiam i zapraszam
Historia pewnej donicy
Moje storczyki
flichoo
200p
200p
Od: 28 kwie 2011, o 07:30

Post »

Tylko jedno słowo mi się ciśnie na klawiaturę:GENIALNE! W życiu nie widziałem ładniejszego i oryginalniejszego balkonu! ;:138 Jestem 100% pewny, że nowy będzie jeszcze bardziejszy!
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=43405" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=30&t=43707" onclick="window.open(this.href);return false;
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Dzięki kochani
welkam rojniki już chętne dać nogę z doniczki :D ale muszą jeszcze trochę wytrzymać .
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Dzięki kochani za odwiedziny i miłe słowa
welkam rojniki już chętne dać nogę z doniczki :D ale muszą jeszcze trochę wytrzymać .
Łukaszku no właśnie dzisiaj dowiedziałam się żebym jeszcze trochę się wstrzymała ,znaczy że nie mogę jeszcze zrobić skalniaka .Clematisy już stoją na miejscu i ogródek orlikowy też :D
Flichoo dzięki, normalnie się :oops: takie pochwały .Mam w planach trochę go ulepszyć zobaczymy jak to wyjdzie :roll:
Kurcze ale jestem zła, robiłam dzisiaj porządek w orlikach tych które cały czas były na balkonie .Musiałam trochę łodyżek poobcinać bo były połamane i co i musiałam obciąć taką z której wyrastał już malutki pączek :(

Coś mi psikusa sprawił komputer dwa posty, podobne i to w ciągu godz. a nie :roll: przypominam sobie żeby jedną część wysłała i dopisała resztę
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Witaj Kylon to po części już jest ,kilka fotek co się u mnie dzieje
Obrazektak prezentuje się Wester pięknie rośnie ,mocno się rozkrzewił jeśli tak też będzie wyglądał Ernest to dobrze że nie dosadziłam jeszcze jednego clematisa a takie miałam plany Obrazek Obrazekoba pączki o których wcześniej pisałam :D
Obrazekto maleństwo to odradzający się Ernest :D tak się cieszę bo już myślałam że jest po nim
Obrazekogródek krokusowo-orlikowy ,tuja zaczyna się podnosić przez folie trochę się położyła . Obrazek Obrazektrochę zmieniłam układ roślin i pozbyłam się uschniętych wrzosów u mnie się nie trzymają .Dosadziłam małego iglaka ale zapomniałam co to kupowałam go w tamtym roku.Krokusy posadziłam w koło tui n wiosnę będą ładniej wyglądać .Łukaszkuwidzisz mam parapet :tan tak ci go zazdrościłam teraz mam i ja :D
Obrazeka to mój skalniak w kartonie :;230 a raczej cała ziemia z niego ;:224
Obrazekna koniec miniaturka róża tym razem czerwona będzie kwitła Lokijakoś się rozprawiłam z tymi paskudami już ich niema ,tym bardziej się cieszę że zakwitła .Łososiowa ma już następne pączki :D
Awatar użytkownika
gosia22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2009, o 09:51

Post »

Kasiu, ho ho ale się u ciebie ślicznie robi ! Powojnik ładne paczki wypuszcza, a i orliki ślicznie podrosły :D
U mnie zakwitly pierwsze orliki, te wysiane :tan . Ależ się ciesze.
flichoo
200p
200p
Od: 28 kwie 2011, o 07:30

Post »

Jeżeli skalniak będzie w tym samym miejscu to nie zapomnij o przepuszczalnej ziemi, drenażu i ujściu wody, żeby ci nie pływały roślinki i nie trzeba było im namiotu rozstawiać przy każdych większych opadach, a teraz wiadomo, że pogoda wariuje i niczego nie można być pewnym..
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=43405" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=30&t=43707" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Locutus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2010, o 16:48
Kontakt:

Post »

Czekam już z niecierpliwością na fotki tych wszystkich przepięknych kwiatuszków, które tylko czekają, żeby się rozwinąć. :-D

Pozdrawiam!
LOKI
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Gosiu ;:196 widziałam Twoje orliki są śliczne
Flichoo no niestety to znaczy stety skalniaczek będzie w tym samym miejscu ale niestety muszę go wyłożyć folią i to grubą żeby w razie co nie zalewać sąsiadki .Co do drenażu to już był zrobiony ziemia przepuszczalna i dziurki w foli żeby mi się roślinki nie ugotowały .Wszystko się sprawdziło doskonale . Namiot musiałam zastosować bo takie ilości deszczu jakie padały w tamtym roku to nawet jakbym miała odpływy to by wszystko pływało a jak wiadomo skalniakowe potrzebują suszy a nie prywatnego basenu :wink: A może jakaś sugestia co do skalniaka i roślin d0o cienia potrzebuje rady .
Loki niektóre straciłam najpierw przez mróz teraz przez te wszystkie przeprowadzki ,barwinek wytrzymał zimę nie wytrzymał remontów a nie chce mi się o tym myśleć .Wiesz za to dzisiaj zauważyłam że do kwitnienia szykuje się rojnik ten włochaty.Już wystawiłam je na balkon na razie w tej małej doniczce .
dawidbanan
---
Od: 29 cze 2009, o 13:22

Post »

U mnie już orliki rozkwitają :)
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Mój orlik już na balkonie Obrazekdwa pączki robią się coraz większe ,ale inne chyba uschły :( a miał ich tyle ,tak się cieszyłam
Obrazekrojnik zabiera się do kwitnienia :D
Obrazekbratki zmarniały dwa zupełnie uschły :( widzicie jak je pochlapali nie wiem czy to farba czy zaprawa .Czy to możliwe aby na jednym gatunku rosły dwa różne kolory ,pomieszały się :?: .Biały bratek ma krmowo fioletowy i biały kwiatek na jednej gałązce
Obrazeka to moja duma na balkonie Wester rośnie jak szalony i na wysokość i w szerz :;230 ,niedługo zajrzy mi w okna
Obrazeki na koniec czerwona różyczka jeden jedyny kwiatek ale róże stoją w domu coś nie mam odwagi wystawić je na balkon obawiam się mszyc.
Już mam dosyć tych remontów rusztowania stoją a oni robią na innych blokach a na moim bl. zostało już tylko malowanie .Do póki nie zdejmą rusztowań nie mogę ruszyć z balkonem .Chciałabym już kupić nowe roślinki odkupić straty a tu ślimacze tępo :roll:
Awatar użytkownika
Locutus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2010, o 16:48
Kontakt:

Post »

Naprawdę współczuję tego remontu? Nie ma nic gorszego i bardziej upierdliwego dla zapalonego balkonnika (bo przecież nie ogrodnika), jak takie ? atrakcje ?.

Pozdrawiam!
LOKI
Awatar użytkownika
gosia22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2009, o 09:51

Post »

Nie ma nic gorszego niż ślimacze remonty :x , a na dodatek to ci kwiatki zeszpecili ;:5 .
Powojnik cudeńko, u mnie znowu nie rosną :? ,ale jeden wygląda na zdrowego.
Milego dzionka i życzę ci dużo cierpliwości !
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”