Balkogródek Katarzynki
Re: Balkogródek Katarzynki
Ja już mam za sobą aki bajzel z wykonaniem elewacji, i remontem balkonu. Parę lat byli. Mi skończyli dość szybko - hihihi, nie ma to jak podawanie im odziennie pysznej kawki:)
Szybko dali mi spokój, owszem, rusztowania musiały być, ale długo mi nie bałaganili za to. Acz w tym roku nieplanuję za bardzo nasadzeń, obiecałam sobie że tylko co najwyżej pelargonie.
Szybko dali mi spokój, owszem, rusztowania musiały być, ale długo mi nie bałaganili za to. Acz w tym roku nieplanuję za bardzo nasadzeń, obiecałam sobie że tylko co najwyżej pelargonie.
-
- 1000p
- Od: 15 mar 2010, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

skalniakowe potrzebują więcej miejsca ale niestety jeszcze muszą się po gnieździć w małych doniczkach .Balkon niby już zrobiony ale cały czas jeszcze wchodzą i coś poprawiają dorabiają .Kiedy oni wreszcie zdejmą to rusztowanie ? i będę mogła już do końca zrobić porządek bo po części już trochę poustawialiśmy.ACH i najważniejsze mam dwa pączki na Westerze i pięknie rośnie

-
- 1000p
- Od: 24 maja 2009, o 22:09
Ale się rojniki rozszałały
dla orlika 

Tylko jedno słowo mi się ciśnie na klawiaturę:GENIALNE! W życiu nie widziałem ładniejszego i oryginalniejszego balkonu!
Jestem 100% pewny, że nowy będzie jeszcze bardziejszy!

http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=43405" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=30&t=43707" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=30&t=43707" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- 1000p
Dzięki kochani
welkam rojniki już chętne dać nogę z doniczki
ale muszą jeszcze trochę wytrzymać .

-
- 1000p
Dzięki kochani za odwiedziny i miłe słowa
ale muszą jeszcze trochę wytrzymać .
Łukaszku no właśnie dzisiaj dowiedziałam się żebym jeszcze trochę się wstrzymała ,znaczy że nie mogę jeszcze zrobić skalniaka .Clematisy już stoją na miejscu i ogródek orlikowy też
Flichoo dzięki, normalnie się
takie pochwały .Mam w planach trochę go ulepszyć zobaczymy jak to wyjdzie
Kurcze ale jestem zła, robiłam dzisiaj porządek w orlikach tych które cały czas były na balkonie .Musiałam trochę łodyżek poobcinać bo były połamane i co i musiałam obciąć taką z której wyrastał już malutki pączek
Coś mi psikusa sprawił komputer dwa posty, podobne i to w ciągu godz. a nie
przypominam sobie żeby jedną część wysłała i dopisała resztę

Łukaszku no właśnie dzisiaj dowiedziałam się żebym jeszcze trochę się wstrzymała ,znaczy że nie mogę jeszcze zrobić skalniaka .Clematisy już stoją na miejscu i ogródek orlikowy też

Flichoo dzięki, normalnie się

Kurcze ale jestem zła, robiłam dzisiaj porządek w orlikach tych które cały czas były na balkonie .Musiałam trochę łodyżek poobcinać bo były połamane i co i musiałam obciąć taką z której wyrastał już malutki pączek

Coś mi psikusa sprawił komputer dwa posty, podobne i to w ciągu godz. a nie

-
- 1000p
Witaj Kylon to po części już jest ,kilka fotek co się u mnie dzieje
tak prezentuje się Wester pięknie rośnie ,mocno się rozkrzewił jeśli tak też będzie wyglądał Ernest to dobrze że nie dosadziłam jeszcze jednego clematisa a takie miałam plany
oba pączki o których wcześniej pisałam
to maleństwo to odradzający się Ernest
tak się cieszę bo już myślałam że jest po nim
ogródek krokusowo-orlikowy ,tuja zaczyna się podnosić przez folie trochę się położyła .
trochę zmieniłam układ roślin i pozbyłam się uschniętych wrzosów u mnie się nie trzymają .Dosadziłam małego iglaka ale zapomniałam co to kupowałam go w tamtym roku.Krokusy posadziłam w koło tui n wiosnę będą ładniej wyglądać .Łukaszkuwidzisz mam parapet
tak ci go zazdrościłam teraz mam i ja
a to mój skalniak w kartonie
a raczej cała ziemia z niego
na koniec miniaturka róża tym razem czerwona będzie kwitła Lokijakoś się rozprawiłam z tymi paskudami już ich niema ,tym bardziej się cieszę że zakwitła .Łososiowa ma już następne pączki 

- gosia22
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 sty 2009, o 09:51
Kasiu, ho ho ale się u ciebie ślicznie robi ! Powojnik ładne paczki wypuszcza, a i orliki ślicznie podrosły
U mnie zakwitly pierwsze orliki, te wysiane
. Ależ się ciesze.

U mnie zakwitly pierwsze orliki, te wysiane

Jeżeli skalniak będzie w tym samym miejscu to nie zapomnij o przepuszczalnej ziemi, drenażu i ujściu wody, żeby ci nie pływały roślinki i nie trzeba było im namiotu rozstawiać przy każdych większych opadach, a teraz wiadomo, że pogoda wariuje i niczego nie można być pewnym..
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=43405" onclick="window.open(this.href);return false;
- Locutus
- Od: 17 kwie 2010, o 16:48
- Kontakt:
Czekam już z niecierpliwością na fotki tych wszystkich przepięknych kwiatuszków, które tylko czekają, żeby się rozwinąć. 
Pozdrawiam!
LOKI

Pozdrawiam!
LOKI
-
- 1000p
Gosiu
widziałam Twoje orliki są śliczne
Flichoo no niestety to znaczy stety skalniaczek będzie w tym samym miejscu ale niestety muszę go wyłożyć folią i to grubą żeby w razie co nie zalewać sąsiadki .Co do drenażu to już był zrobiony ziemia przepuszczalna i dziurki w foli żeby mi się roślinki nie ugotowały .Wszystko się sprawdziło doskonale . Namiot musiałam zastosować bo takie ilości deszczu jakie padały w tamtym roku to nawet jakbym miała odpływy to by wszystko pływało a jak wiadomo skalniakowe potrzebują suszy a nie prywatnego basenu
A może jakaś sugestia co do skalniaka i roślin d0o cienia potrzebuje rady .
Loki niektóre straciłam najpierw przez mróz teraz przez te wszystkie przeprowadzki ,barwinek wytrzymał zimę nie wytrzymał remontów a nie chce mi się o tym myśleć .Wiesz za to dzisiaj zauważyłam że do kwitnienia szykuje się rojnik ten włochaty.Już wystawiłam je na balkon na razie w tej małej doniczce .

Flichoo no niestety to znaczy stety skalniaczek będzie w tym samym miejscu ale niestety muszę go wyłożyć folią i to grubą żeby w razie co nie zalewać sąsiadki .Co do drenażu to już był zrobiony ziemia przepuszczalna i dziurki w foli żeby mi się roślinki nie ugotowały .Wszystko się sprawdziło doskonale . Namiot musiałam zastosować bo takie ilości deszczu jakie padały w tamtym roku to nawet jakbym miała odpływy to by wszystko pływało a jak wiadomo skalniakowe potrzebują suszy a nie prywatnego basenu

Loki niektóre straciłam najpierw przez mróz teraz przez te wszystkie przeprowadzki ,barwinek wytrzymał zimę nie wytrzymał remontów a nie chce mi się o tym myśleć .Wiesz za to dzisiaj zauważyłam że do kwitnienia szykuje się rojnik ten włochaty.Już wystawiłam je na balkon na razie w tej małej doniczce .
-
- ---
- Od: 29 cze 2009, o 13:22
U mnie już orliki rozkwitają 

-
- 1000p
Mój orlik już na balkonie
dwa pączki robią się coraz większe ,ale inne chyba uschły
a miał ich tyle ,tak się cieszyłam
rojnik zabiera się do kwitnienia
bratki zmarniały dwa zupełnie uschły
widzicie jak je pochlapali nie wiem czy to farba czy zaprawa .Czy to możliwe aby na jednym gatunku rosły dwa różne kolory ,pomieszały się
.Biały bratek ma krmowo fioletowy i biały kwiatek na jednej gałązce
a to moja duma na balkonie Wester rośnie jak szalony i na wysokość i w szerz
,niedługo zajrzy mi w okna
i na koniec czerwona różyczka jeden jedyny kwiatek ale róże stoją w domu coś nie mam odwagi wystawić je na balkon obawiam się mszyc.
Już mam dosyć tych remontów rusztowania stoją a oni robią na innych blokach a na moim bl. zostało już tylko malowanie .Do póki nie zdejmą rusztowań nie mogę ruszyć z balkonem .Chciałabym już kupić nowe roślinki odkupić straty a tu ślimacze tępo

Już mam dosyć tych remontów rusztowania stoją a oni robią na innych blokach a na moim bl. zostało już tylko malowanie .Do póki nie zdejmą rusztowań nie mogę ruszyć z balkonem .Chciałabym już kupić nowe roślinki odkupić straty a tu ślimacze tępo

- Locutus
- Od: 17 kwie 2010, o 16:48
- Kontakt:
Naprawdę współczuję tego remontu? Nie ma nic gorszego i bardziej upierdliwego dla zapalonego balkonnika (bo przecież nie ogrodnika), jak takie ? atrakcje ?.
Pozdrawiam!
LOKI
Pozdrawiam!
LOKI
- gosia22
- Od: 31 sty 2009, o 09:51
Nie ma nic gorszego niż ślimacze remonty :x , a na dodatek to ci kwiatki zeszpecili ;:5 .
Powojnik cudeńko, u mnie znowu nie rosną
,ale jeden wygląda na zdrowego.
Milego dzionka i życzę ci dużo cierpliwości !
Powojnik cudeńko, u mnie znowu nie rosną

Milego dzionka i życzę ci dużo cierpliwości !