Czereśniak 2011

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Czereśniak 2011

Post »

Basiu - :shock: :shock: :shock: ale nazbierałaś serduszek ! Piękne ! Ja mam 3 - wspaniałą różową oraz okazałą różową i białą z czego na razie kwitną 2. Koperkowa jaka okazała ! moją schowałam przed przymrozkami pod butelką ale już ma 3 pędy i 1 pąka. Oby te przymrozki nam się wreszcie skończyły bo to stress dla roślin i dla nas !
:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Basiu podobnie jak Ania zachwycona jestem piwonią koperkową...czemu jej nigdzie nie namierzyłam... :roll: A co dopiero jak zakwitnie...Będę przychodzić na przedszpiegi... :wink:
Serduszka piękne...ciesze się ,że mam jedną od Ciebie... Tzn od Tosi,ale pochodzi z Twojego ogródka... :D
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

Basiu, i ja zachwycę sie serduszkami. Piękne ;:138 ;:138
A altanka :shock: Świetnie wygląda, wykonałaś olbrzymią pracę.
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Basiu dzięki Tobie dowiedziałam sie,że serduszka okazała ma tyle odmian kolorystycznych.
Czytam,ze też jak większość z nas liczysz straty po ostatnich przymrozkach.
Oby to były ostanie w tym sezonie bo zbyt dużo stresu nas to kosztuje.
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18

Post »

Jejku-ile serduszek :shock: a co jedna to ładniejsza ;:138
oj,muszę na łowy wyruszyc ;:224
i koperkową masz :shock: ponoc droga jest :?
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

BAŚKA mam nadzieję ,że nie jesteś zajechana wyprawą do Łosiowa . Ja swoje roślinki już posadziłam i stęskniłam się za ogródkiem . Parę różanych listków maznął mi mróz ,ale idzie strzymać ;:196 Dzięki za miłe towarzystwo
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

:wit Ja wszystko wkopałam, prócz ospeospermum.Już nie miałam siły. Teraz piję herbatkę i idę spać. Zmarzły mi KOBEE!!!!!!! ;:98 ;:98 ;:98
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
iwa27
1000p
1000p
Od: 19 maja 2009, o 07:59

Post »

Basia odsypia :;230 Majka zapewne też. Dziękuje ci kochana Basieńko za przecudny prezent i za wspaniałe towarzystwo ;:196
Życie jest jak bajka, nie ważne żeby było długie, ale ważne żeby było ciekawe
Mój kawałek świata.
część 3
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

:wit A mówiła,że tylko wstanie, to odpala kompa!!! I co? Ja wiem!!! Już jest na ogródku i sadzi!!!!! :;230 :;230
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34

Post »

Witam :)
W pierwszej kolejności podziękowania za udaną wycieczkę do Iwonki.
Iwonko, stworzyłaś sobie raj w Nowym Lesie :D podobało mi wszystko, od bramy począwszy, poprzez całe ogrodowisko, na cudownie urządzonym wnętrzu skończywszy ;:63
Buźki dla kierowcy-Tośki oraz Majki i Jadzi.

Widoczek okolicy NL, przez szybę samochodową

Obrazek

Wieczorne biesiadowanie
Obrazek

Brzoza, znak rozpoznawczy rezydencji
Obrazek

Pachnący wokół rzepak
Obrazek

Sobotni wyjazd na Święto Kwiatów do Łosiowa również udany. Kupiłam kilka roślin - powojnik Janny, który od razu sprezentowałam siostrze (była nim zachwycona), różę rosarium w donicy z pąkami i kilka maluchów. Wreszcie udało mi się dorwać strzępiatą i pełną sasankę.

Tośka, Jadzia, Majka z powodu perypetii z siostry kotem, nie udało mi się wsadzić żadnych roślin, a wieczorem padłam bardzo wcześnie. A tak w ogóle, to jesteście fajne baby :D

Ala trochę Ci zazdroszczę, że będziesz mogła własnymi rękami i oczami wybierać sadzonki piwonii. A może oferta zostanie poszerzona o nowe odmiany delikatnych? W każdym razie daj znać, kiedy będzie się zbliżał czas wyjazdu do szkółki.

Stasiu te oryginalniejsze serduszki to tegoroczny zakup na All. Ruszyły z kopyta, sama jestem zdziwiona tym tempem :roll: Trochę tulipanów jeszcze kwitnie, ale gdzie im tam do zeszłorocznych :(

Aniu piwonię delikatną mam dopiero drugi sezon, ale rozrasta się pięknie. Miałam szczęście, bo kupiłam ją od hodowcy, zresztą wraz z innymi, które też już w pierwszym roku miały kwiaty. Inne, zakupione internetowo w tym samym czasie mają maleńkie pędziki, na pewno nie zakwitną i na zgodność odmianową nie ma co liczyć. Zobaczymy jesienią, może uda się coś uszczknąć :)
cokolwiek teraz sadzę, sypię ziemię antymrówczakiem, bo wszędzie ich pełno. A jak diabelsko gryzą :!:

Kasiu współczuję, pewnie już kwiatów rh i hortensji nie zobaczysz, o owocach nie wspomnę :( ale rosliny na pewno w stu procentach nie zmarzły i odbiją. Westerland jest bardzo żywotny, więc też pewnikiem zakwitnie. Moje lawendy zmarzły już w zimie, ale dokupiłam kilka nowych.

Maryniu do tej pory też miałam takie serduszki, jak Ty :) ale skusiło mnie forum do zakupów u Pana Marka Podstolca na All. Rośliny dotarły okazałe, niektóre w kilku egzemplarzach ( zamawiałam po jednej) i natychmiast zaczęły rosnąć :roll:
Wtorkowa śnieżyca zrobiła z piwonii koperkowej płożaka, ale po podwiązaniu szybko doszła do siebie.

Nela wyśle Ci na PW ofertę szkóki piwoniowej (pewniaka), gdzie kupiłam delikatną piwonię. Jest śliczna, ale wyjątkowo niefotogeniczna. Ma ten odcień czerwonego, którego aparat fotograficzny nie łapie i całkowicie zniekształca wygląd kwiatka.

Dorotko ja serduszki bardzo lubię, najbardziej chyba różową okazałą :) długo kwitnie i z daleka ją widać, komponuje się ze wszystkimi innymi kwiatami.
Altana cieszy i mnie, chociaż jeszcze trochę roboty zostało. Mam nadzieję, że w tym sezonie skończę.

Krysiu po zimie wypadło mi trochę roślin, natomiast teraz, dzięki Bogu, prawie wszystko żyje. Lekko podmarznięte są listki róż i co mnie bardzo zdziwiło - padło całkowicie wiele kwiatów konwalii :roll: oby już nic więcej mnie nie zaskoczyło.

Grażyna niby nie tania ( 25 zł) piwonia koperkowa, ale warto kupić :) a źródło mam sprawdzone. Chcesz? Mogę wysłać, na PW.
Z serduszkami udało mi się również wysyłkowo, a te popularniejsze odmiany, to prezenty od sąsiadek ogródkowych.

Kilka zdjęc z czereśnią w tle
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Czy to jest pszonak?
Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

BAŚKA a ja wczoraj padłam jak dętka 0 20,30 byłam już w łożu i zasnęłam jak dziecię :;230 . Fajne wspomnienia od Iwonki zostana na długo w pamięci wraz miłym towarzystwem p. Józi . Mam nadzieję ,że udało Wam sie znależć tego kotka i zawieżć do Weta. Jeszcze raz dzięki za przemiłe towarzystwo ;:196 . Koperkowa robi furorę tak jak mój szczawik ;:224 a potem Twój jak zakwitnie
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Basiu jak koperkowa taka młoda to nic uszczykiwać nie będziemy-daj mi namiary to sobie kupię,chociaż wydałam 2 lata temu 45 zł na drzewiastą(w szkółce) i mam badylka 15 cm i nie wiem czy coś jeszcze urośnie nie mówiąc o kwiatach.
Zazdroszczę Wam wyprawy ale przynajmniej ładnie ją relacjonujecie-to tak jakbym tam była. ;:196
Awatar użytkownika
skorpion811-51
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lis 2009, o 17:58

Post »

Basiu czy to u Ciebie to spotkanie :?: ale radość Was rozpiera cieszę się z Wami ;:138
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Basiu to jest Pszonak ,ten obok Tojadu ,robiłam mu zdjęcie i nie wiem czemu wychodzi kolor żółty ,a on jest pomarańczowy.Masz piękną kolekcję serduszek -moja różowa zmarzła.A o piwonii koperkowej nigdy nie słyszałam ,będzie piękna jak zakwitnie -czy jest kłopotliwa i czy można ją podzielić tak jak ogrodową.Zmarzło mi sporo roślin i dwa krzewy :duży Tamaryszek i niski dziurawiec Goldball ,którego mi bardzo żal ;:145
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
marzanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2010, o 22:01

Post »

Ładny widok Basiu z czereśnia w tle.Super miałyście wyprawę ;:108
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”