Czereśniak 2011
- marpa
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 2 sty 2009, o 13:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Czereśniak 2011
Basiu -
ale nazbierałaś serduszek ! Piękne ! Ja mam 3 - wspaniałą różową oraz okazałą różową i białą z czego na razie kwitną 2. Koperkowa jaka okazała ! moją schowałam przed przymrozkami pod butelką ale już ma 3 pędy i 1 pąka. Oby te przymrozki nam się wreszcie skończyły bo to stress dla roślin i dla nas !

- Alionuszka

- Od: 16 cze 2009, o 23:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Basiu podobnie jak Ania zachwycona jestem piwonią koperkową...czemu jej nigdzie nie namierzyłam...
A co dopiero jak zakwitnie...Będę przychodzić na przedszpiegi...
Serduszka piękne...ciesze się ,że mam jedną od Ciebie... Tzn od Tosi,ale pochodzi z Twojego ogródka...
Serduszka piękne...ciesze się ,że mam jedną od Ciebie... Tzn od Tosi,ale pochodzi z Twojego ogródka...
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
- dodad

- Od: 21 cze 2009, o 18:22
Basiu, i ja zachwycę sie serduszkami. Piękne
A altanka
Świetnie wygląda, wykonałaś olbrzymią pracę.
A altanka
- christinkrysia

- Od: 26 maja 2006, o 18:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Basiu dzięki Tobie dowiedziałam sie,że serduszka okazała ma tyle odmian kolorystycznych.
Czytam,ze też jak większość z nas liczysz straty po ostatnich przymrozkach.
Oby to były ostanie w tym sezonie bo zbyt dużo stresu nas to kosztuje.
Czytam,ze też jak większość z nas liczysz straty po ostatnich przymrozkach.
Oby to były ostanie w tym sezonie bo zbyt dużo stresu nas to kosztuje.
- grazynarosa22

- Od: 16 mar 2009, o 12:18
Jejku-ile serduszek
a co jedna to ładniejsza
oj,muszę na łowy wyruszyc
i koperkową masz
ponoc droga jest 
oj,muszę na łowy wyruszyc
i koperkową masz
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
BAŚKA mam nadzieję ,że nie jesteś zajechana wyprawą do Łosiowa . Ja swoje roślinki już posadziłam i stęskniłam się za ogródkiem . Parę różanych listków maznął mi mróz ,ale idzie strzymać
Dzięki za miłe towarzystwo
- Tosia1

- Od: 13 mar 2010, o 16:48
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Wcześniejsze wątki.
- iwa27
- 1000p

- Od: 19 maja 2009, o 07:59
Basia odsypia
Majka zapewne też. Dziękuje ci kochana Basieńko za przecudny prezent i za wspaniałe towarzystwo 
Życie jest jak bajka, nie ważne żeby było długie, ale ważne żeby było ciekawe
Mój kawałek świata.
część 3
Mój kawałek świata.
część 3
- Tosia1

- Od: 13 mar 2010, o 16:48
Co zasiejesz, to zbierzesz
Wcześniejsze wątki.
Wcześniejsze wątki.
- basjak

- Od: 20 wrz 2009, o 13:34
Witam
W pierwszej kolejności podziękowania za udaną wycieczkę do Iwonki.
Iwonko, stworzyłaś sobie raj w Nowym Lesie
podobało mi wszystko, od bramy począwszy, poprzez całe ogrodowisko, na cudownie urządzonym wnętrzu skończywszy
Buźki dla kierowcy-Tośki oraz Majki i Jadzi.
Widoczek okolicy NL, przez szybę samochodową
Wieczorne biesiadowanie

Brzoza, znak rozpoznawczy rezydencji

Pachnący wokół rzepak

Sobotni wyjazd na Święto Kwiatów do Łosiowa również udany. Kupiłam kilka roślin - powojnik Janny, który od razu sprezentowałam siostrze (była nim zachwycona), różę rosarium w donicy z pąkami i kilka maluchów. Wreszcie udało mi się dorwać strzępiatą i pełną sasankę.
Tośka, Jadzia, Majka z powodu perypetii z siostry kotem, nie udało mi się wsadzić żadnych roślin, a wieczorem padłam bardzo wcześnie. A tak w ogóle, to jesteście fajne baby
Ala trochę Ci zazdroszczę, że będziesz mogła własnymi rękami i oczami wybierać sadzonki piwonii. A może oferta zostanie poszerzona o nowe odmiany delikatnych? W każdym razie daj znać, kiedy będzie się zbliżał czas wyjazdu do szkółki.
Stasiu te oryginalniejsze serduszki to tegoroczny zakup na All. Ruszyły z kopyta, sama jestem zdziwiona tym tempem
Trochę tulipanów jeszcze kwitnie, ale gdzie im tam do zeszłorocznych
Aniu piwonię delikatną mam dopiero drugi sezon, ale rozrasta się pięknie. Miałam szczęście, bo kupiłam ją od hodowcy, zresztą wraz z innymi, które też już w pierwszym roku miały kwiaty. Inne, zakupione internetowo w tym samym czasie mają maleńkie pędziki, na pewno nie zakwitną i na zgodność odmianową nie ma co liczyć. Zobaczymy jesienią, może uda się coś uszczknąć
cokolwiek teraz sadzę, sypię ziemię antymrówczakiem, bo wszędzie ich pełno. A jak diabelsko gryzą
Kasiu współczuję, pewnie już kwiatów rh i hortensji nie zobaczysz, o owocach nie wspomnę
ale rosliny na pewno w stu procentach nie zmarzły i odbiją. Westerland jest bardzo żywotny, więc też pewnikiem zakwitnie. Moje lawendy zmarzły już w zimie, ale dokupiłam kilka nowych.
Maryniu do tej pory też miałam takie serduszki, jak Ty
ale skusiło mnie forum do zakupów u Pana Marka Podstolca na All. Rośliny dotarły okazałe, niektóre w kilku egzemplarzach ( zamawiałam po jednej) i natychmiast zaczęły rosnąć 
Wtorkowa śnieżyca zrobiła z piwonii koperkowej płożaka, ale po podwiązaniu szybko doszła do siebie.
Nela wyśle Ci na PW ofertę szkóki piwoniowej (pewniaka), gdzie kupiłam delikatną piwonię. Jest śliczna, ale wyjątkowo niefotogeniczna. Ma ten odcień czerwonego, którego aparat fotograficzny nie łapie i całkowicie zniekształca wygląd kwiatka.
Dorotko ja serduszki bardzo lubię, najbardziej chyba różową okazałą
długo kwitnie i z daleka ją widać, komponuje się ze wszystkimi innymi kwiatami.
Altana cieszy i mnie, chociaż jeszcze trochę roboty zostało. Mam nadzieję, że w tym sezonie skończę.
Krysiu po zimie wypadło mi trochę roślin, natomiast teraz, dzięki Bogu, prawie wszystko żyje. Lekko podmarznięte są listki róż i co mnie bardzo zdziwiło - padło całkowicie wiele kwiatów konwalii
oby już nic więcej mnie nie zaskoczyło.
Grażyna niby nie tania ( 25 zł) piwonia koperkowa, ale warto kupić
a źródło mam sprawdzone. Chcesz? Mogę wysłać, na PW.
Z serduszkami udało mi się również wysyłkowo, a te popularniejsze odmiany, to prezenty od sąsiadek ogródkowych.
Kilka zdjęc z czereśnią w tle

Czy to jest pszonak?

W pierwszej kolejności podziękowania za udaną wycieczkę do Iwonki.
Iwonko, stworzyłaś sobie raj w Nowym Lesie
Buźki dla kierowcy-Tośki oraz Majki i Jadzi.
Widoczek okolicy NL, przez szybę samochodową
Wieczorne biesiadowanie

Brzoza, znak rozpoznawczy rezydencji

Pachnący wokół rzepak

Sobotni wyjazd na Święto Kwiatów do Łosiowa również udany. Kupiłam kilka roślin - powojnik Janny, który od razu sprezentowałam siostrze (była nim zachwycona), różę rosarium w donicy z pąkami i kilka maluchów. Wreszcie udało mi się dorwać strzępiatą i pełną sasankę.
Tośka, Jadzia, Majka z powodu perypetii z siostry kotem, nie udało mi się wsadzić żadnych roślin, a wieczorem padłam bardzo wcześnie. A tak w ogóle, to jesteście fajne baby
Ala trochę Ci zazdroszczę, że będziesz mogła własnymi rękami i oczami wybierać sadzonki piwonii. A może oferta zostanie poszerzona o nowe odmiany delikatnych? W każdym razie daj znać, kiedy będzie się zbliżał czas wyjazdu do szkółki.
Stasiu te oryginalniejsze serduszki to tegoroczny zakup na All. Ruszyły z kopyta, sama jestem zdziwiona tym tempem
Aniu piwonię delikatną mam dopiero drugi sezon, ale rozrasta się pięknie. Miałam szczęście, bo kupiłam ją od hodowcy, zresztą wraz z innymi, które też już w pierwszym roku miały kwiaty. Inne, zakupione internetowo w tym samym czasie mają maleńkie pędziki, na pewno nie zakwitną i na zgodność odmianową nie ma co liczyć. Zobaczymy jesienią, może uda się coś uszczknąć
cokolwiek teraz sadzę, sypię ziemię antymrówczakiem, bo wszędzie ich pełno. A jak diabelsko gryzą
Kasiu współczuję, pewnie już kwiatów rh i hortensji nie zobaczysz, o owocach nie wspomnę
Maryniu do tej pory też miałam takie serduszki, jak Ty
Wtorkowa śnieżyca zrobiła z piwonii koperkowej płożaka, ale po podwiązaniu szybko doszła do siebie.
Nela wyśle Ci na PW ofertę szkóki piwoniowej (pewniaka), gdzie kupiłam delikatną piwonię. Jest śliczna, ale wyjątkowo niefotogeniczna. Ma ten odcień czerwonego, którego aparat fotograficzny nie łapie i całkowicie zniekształca wygląd kwiatka.
Dorotko ja serduszki bardzo lubię, najbardziej chyba różową okazałą
Altana cieszy i mnie, chociaż jeszcze trochę roboty zostało. Mam nadzieję, że w tym sezonie skończę.
Krysiu po zimie wypadło mi trochę roślin, natomiast teraz, dzięki Bogu, prawie wszystko żyje. Lekko podmarznięte są listki róż i co mnie bardzo zdziwiło - padło całkowicie wiele kwiatów konwalii
Grażyna niby nie tania ( 25 zł) piwonia koperkowa, ale warto kupić
Z serduszkami udało mi się również wysyłkowo, a te popularniejsze odmiany, to prezenty od sąsiadek ogródkowych.
Kilka zdjęc z czereśnią w tle

Czy to jest pszonak?

Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Balinki
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
BAŚKA a ja wczoraj padłam jak dętka 0 20,30 byłam już w łożu i zasnęłam jak dziecię
. Fajne wspomnienia od Iwonki zostana na długo w pamięci wraz miłym towarzystwem p. Józi . Mam nadzieję ,że udało Wam sie znależć tego kotka i zawieżć do Weta. Jeszcze raz dzięki za przemiłe towarzystwo
. Koperkowa robi furorę tak jak mój szczawik
a potem Twój jak zakwitnie
Basiu jak koperkowa taka młoda to nic uszczykiwać nie będziemy-daj mi namiary to sobie kupię,chociaż wydałam 2 lata temu 45 zł na drzewiastą(w szkółce) i mam badylka 15 cm i nie wiem czy coś jeszcze urośnie nie mówiąc o kwiatach.
Zazdroszczę Wam wyprawy ale przynajmniej ładnie ją relacjonujecie-to tak jakbym tam była.
Zazdroszczę Wam wyprawy ale przynajmniej ładnie ją relacjonujecie-to tak jakbym tam była.
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- skorpion811-51

- Od: 21 lis 2009, o 17:58
Basiu czy to u Ciebie to spotkanie
ale radość Was rozpiera cieszę się z Wami 
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
- stasia_ogrod

- Od: 13 mar 2011, o 16:48
Basiu to jest Pszonak ,ten obok Tojadu ,robiłam mu zdjęcie i nie wiem czemu wychodzi kolor żółty ,a on jest pomarańczowy.Masz piękną kolekcję serduszek -moja różowa zmarzła.A o piwonii koperkowej nigdy nie słyszałam ,będzie piękna jak zakwitnie -czy jest kłopotliwa i czy można ją podzielić tak jak ogrodową.Zmarzło mi sporo roślin i dwa krzewy :duży Tamaryszek i niski dziurawiec Goldball ,którego mi bardzo żal 
- marzanka

- Od: 21 lut 2010, o 22:01
Ładny widok Basiu z czereśnia w tle.Super miałyście wyprawę