Mieczyki macie piękne . Od zeszłego roku i ja zainteresowałam się mieczykami .Tylko kilka cebulek ale  polubiłam te kwiaty  .W tym roku  dokupiłam kilkanaście cebul (za mało miejsca) i mam nadzieję ,że ładnie zakwitną .
  Mieczyki macie piękne . Od zeszłego roku i ja zainteresowałam się mieczykami .Tylko kilka cebulek ale  polubiłam te kwiaty  .W tym roku  dokupiłam kilkanaście cebul (za mało miejsca) i mam nadzieję ,że ładnie zakwitną . Krysiu - czytałam co pisałaś o mamie . Mój tato 3 lata temu miał udar , mam nadzieję ,że mamie poprawi się po rehabilitacji .Wytrwałości życzę

. Jeden tylko wystrzelił na 3cm.
 . Jeden tylko wystrzelił na 3cm.

Może do końca tego tygodnia się go pozbędę, walcząc (z) piłą (łańcuchowa się popsuła, nie mogła wybrać gorszego momentu...
 Może do końca tego tygodnia się go pozbędę, walcząc (z) piłą (łańcuchowa się popsuła, nie mogła wybrać gorszego momentu...   ) I po przeglądzie niestety z 7 cebul odmiany Antica jedna spleśniała niemal całkiem, poszła więc na szrot, a dwie za radą Krysi powycinałam z popsutych elementów. Pozostałe odmiany miały się lepiej, tylko u jednych jeszcze musiałam wyciąć kilka pleśniejących korzonków. Teraz leżą w pokoju, gdzie temp. wacha się w granicach 15-17*C. Zobaczymy, jak się sytuacja rozwinie.
 ) I po przeglądzie niestety z 7 cebul odmiany Antica jedna spleśniała niemal całkiem, poszła więc na szrot, a dwie za radą Krysi powycinałam z popsutych elementów. Pozostałe odmiany miały się lepiej, tylko u jednych jeszcze musiałam wyciąć kilka pleśniejących korzonków. Teraz leżą w pokoju, gdzie temp. wacha się w granicach 15-17*C. Zobaczymy, jak się sytuacja rozwinie.  

Problem jest taki, że po usunięciu połowy zobaczyłam, że ziemia jest taka jakby, hm, jałowa (pewnie dlatego, że pod jałowcem
 Problem jest taki, że po usunięciu połowy zobaczyłam, że ziemia jest taka jakby, hm, jałowa (pewnie dlatego, że pod jałowcem  Nie znam się na tym, więc proszę o pomoc. Torfu? Kupionej ziemi ogrodowej i wymieszać?
 Nie znam się na tym, więc proszę o pomoc. Torfu? Kupionej ziemi ogrodowej i wymieszać?