Tajemniczy ogród Joli i Adama

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Fabi 12
1000p
1000p
Od: 18 sty 2010, o 21:20
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Tajemniczy ogród Joli i Adama

Post »

Niech magiczna noc Wigilijnego Wieczoru przyniesie Ci spokój i radość. Niech każda chwila Świąt Bożego Narodzenia żyje własnym pięknem, a Nowy Rok obdaruje Ciebie pomyślnością i szczęściem. Najpiękniejszych Świąt Bożego Narodzenia, niech spełniają się wszystkie Twoje marzenia.

Obrazek
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

JOLU na pewno Twoje mieszkanie jest teraz pięknie przystrojone a roślinki zabezpieczone przed zimnem . http://www.youtube.com/watch?v=9O9Y3XyC ... re=related zdróweczka i spełnienia marzeń takie życzenia przyjmijcie ode mnie ;:196 . Mam nadzieję ,że pochwalisz się jak zabezpieczyłaś roślinki na zimę
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
MiCz
200p
200p
Od: 15 cze 2007, o 15:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Joluuuu!!! :wit Już wiosna idzie! Co jakiś czas wpadam do Waszego ogrodu, cisza tu i spokój... :)
Ale czekam cierpliwie na Wasze roślinki. Mam nadzieję, że dobrze zniosły zimę?
Pozdrawiam Mirka
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

MiCz pisze:Joluuuu!!! :wit Już wiosna idzie! Co jakiś czas wpadam do Waszego ogrodu, cisza tu i spokój... :)
Ale czekam cierpliwie na Wasze roślinki. Mam nadzieję, że dobrze zniosły zimę?
Ja też jak Mirka doczekać się nie mogę, chociaż słowo.... Wszystko w porządku u Was?
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p
Od: 4 cze 2010, o 09:34

Post »

Jolka odezwij się.... ;:89
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 18:39

Post »

:wit Witam Wszystkich odwiedzających :wit
Ciągły brak czasu ogranicza mnie do szybkich wizyt w Waszych ogrodach: zaglądam, odwiedzam i zmykam...
A co do mojego wątku przymierzam się do rozpoczęcia nowej części - jest troszeczkę strat po zimie,a najbardziej żal mojego "korkociąga" , który padł ;:223 . Zimowych fotek nie robiłam ale postaram się o aktualne zdjęcia z ogrodu i częstsze wizyty w swoim wątku.

Pozdrawiam Wszystkich
Awatar użytkownika
MiCz
200p
200p

Post »

Ważne, że jesteś, znaczy wszystko jest ok. Zima w wielu ogrodach poczyniła straty, ale tak to już jest. Teraz czekamy na zdjęcia wiosenne :D
Pozdrawiam Mirka
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 sie 2007, o 18:40

Post »

Jolu i u mnie cyprysiki po przymarzały pewnie trzeba będzie je powycinać :? Ale pokazuj co tam u Ciebie słychać tak dla zachęty foteczkę :wit
Awatar użytkownika
MiCz
200p
200p

Post »

Rany julek! W tym momencie ogląda Wasz ogród 41 osób zarejestrowanych i jeszcze zmieściło się 129 gości innych! Mam nadzieję,że nie zadepczemy tego uroczego ogrodu. Czy Wiecie, że macie takie tłumy w ogrodzie??? :D
Pozdrawiam Mirka
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

MiCz pisze: Czy Wiecie, że macie takie tłumy w ogrodzie??? :D
A gospodarzy nie ma :cry:
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam Wszystkich gości odwiedzających nasz ogród. ;:180
Wiele zniszczonych roślinek, zmarzniętych i zdeptanych przez psiaki po zimie i ten ciągły bałagan w naszym wciąż przerabianym ogrodzie zniechęciło mnie do foto-relacji. Myślę ,że już teraz zacznę dzielić się z Wami naszymi postępami i efektami naszej pracy. Wiem , że zdania będą różne, ponieważ zniknęła trawa z naszego ogrodu - ale takie rozwiązanie było dla nas najlepsze.
Tak więc powstało wiele nowych oporowych murków, żwirowych ścieżek, obwódek z kamieni. I takim to sposobem zostało zakryte prawie już całe nieszczęsne mokradło ,które sprawia nam najwięcej problemów i przez , które straciliśmy dużo roślinek. Jak już kiedyś pisałam bardzo trudno było tam coś posadzić, później plewić i utrzymać to w porządku, ponieważ stała tam woda i przerastały tataraki i inne zielska, którym nie daliśmy rady. Dlatego postanowiliśmy wszystko zaścielić włókniną i wysypać żwirkiem. Jeszcze daleko do końca ale pomalutku, pomalutku, codziennie i systematycznie...

To dowód na to, że wciąż przerabiamy...
Obrazek

Ależ wstyd :oops: zapomniałam jak się wkleja zdjęcia ;:223
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Uff... podołałam udało się wkleić zdjęcie ale ile prób :;230

Skarpy są też bardzo trudne w utrzymaniu - źle je kosić , źle plewić i dlatego to właśnie na wiosnę powstały takie murki w warzywniaku:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pomysł na zagospodarowanie tych miejsc obsypanych korą jest na borówki ale to chyba dopiero na jesień.

A tutaj widoczek na warzywniak ze skarpy:

Obrazek

Obrazek

Pozdrawiam Jola
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Witaj Jolu :wit
Bardzo się cieszę, ze postanowiłaś znów pokazać nam swój bajkowy ogród....z trawą czy bez jest niezmiennie piękny i z duszą :D
Przez to, że nie ma trawy jest po prostu bardzo oryginalny, a pięknej zieleni z krzewów, iglaczków i kwiatów jest mnóstwo....te żwirkowe ścieżki wyglądają po prostu pięknie. Warzywniaczek pokazowy, niesamowicie ozdobny dzięki tym kamienistym wysypanym korą pięterkom...wcale nie powiedziałabym, ze tak może wyglądać warzywniak, a wyeksponowane reprezentacyjne miejsce.....Jolu głęboko się kłaniam Waszym rewelacyjnym pomysłom i zmysłowi kompozycji i aranżacji terenu.....ja jestem zachwycona :wit
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p
Od: 4 cze 2010, o 09:34

Post »

Jest wreszcie właścicielka ogrodu pełnego super pomysłów i rozwiązań,z którego można czerpac inspirację :tan
Podziwiam Cię za pomysły i konsekwencję w ich realizacji.Wasz ogród jest już bardzo piękny ale ciągle jeszcze powstaje w nim coś nowego,ciekawego.Ten warzywniak "stopniowany" to naprawdę świetny pomysł...bardzo fajnie to wygląda ;:138
Już nie mogę się doczekac kolejnych fotek przemian jakie się w Waszym ogrodzie dokonały...
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

AGNESS FRAGOLAWitajcie kobietki. :wit
Dziękuję za miłe słowa. Pomysły to same się rodzą :;230 ,a to chyba przez to ogromnie zróżnicowane ukształtowanie terenu i jeszcze większą chęć zagospodarowania tego. Sama natura wymusza na nas "kombinowanie" :;230

Zrobiłam zdjęcie z najniżej położonego miejsca , które jest właśnie w warzywniaku ,a widać jak wysoko sięga skarpa:

Obrazek

A tak dzisiaj wygląda warzywniak. Troszeczkę mniej już widoczne kamienie ,a więcej zieleniny .Na brzegu rośnie cukinia, która mam taką nadzieję będzie rosła w dół :;230

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”