Alinko - Alina662 
ja nie lubię kupować na all, muszę widzieć, co kupuję, chyba, to już przyzwyczajenie, dlatego mam nadzieję, że będę miała szczęście i w którejś szkółce w końcu kupię miłka wiosennego
Olu - AAleksandra 
dla mnie też
wyka jest prześliczna, kwiatuszki ma takie cudne, delikatne i ten kolorek - POEZJA !!!
Mniszek w trawie też ślicznie wygląda, nawet jak trawę skoszę, to potem takie niziuteńkie, duże główki mniszka kwitną, super to wygląda.
O wysianiu nasionek
stokrotek w trawie też myślę, tylko zawsze zapominam kupić nasionek.
Olu, z Agrosadem mam super. Jak wracam z zakupami, to zawsze muszę zboczyć do nich
Nigdy wcześniej nie zastanawiałam się, jak wygląda mimoza, ale kojarzyła mi się z takimi delikatnymi, romantycznymi kwiatuszkami w kolorze biało-różowym, dlatego ta nawłoć ni jak nie pasuje mi do mimozy
Olu - aleksandra odwazna 
masz rację z tą ostrożnością, żeby nie przynosić do ogrodu dziko rosnących polnych kwiatów
Moja mama zachwycała się
dąbrówką rozłogową (Ajuga reptans) i posadziła ją w kilku miejscach ogrodu, ślicznie wygląda, ale mamy teraz problem, żeby się jej pozbyć, wszędzie jej pełno, mimo ciągłego pozbywania się jej. Nasza walka z nią jest na pozycji przegranej
Ponoć mrówki do tego się przyczyniają, roznoszę nasionka po całym ogrodzie.
Ja, taki dziki ogród chcę stworzyć wokół placu ogniskowego, tam mogą się rozrastać do woli.
W tym roku planuję z koleżanką wypady w góry, żeby popodziwiać, to co rośnie wokół nas i co nie co przytaszczyć do ogrodu
Majeczko - edulkot 
właśnie, najgorzej z tym odnalezieniem tych roślinek, czyli pójściem po nie w odpowiedniej porze
Tak sobie teraz myślę, że trzeba by było założyć zeszyt i notować w którym miesiącu, czego szukać i pewnie jeszcze gdzie.
W tym roku planuję spacery po górach i co ładnego kwitnącego spotkam, to do woreczka z większą ilością ziemi, w której roślinka rosła. Tak trochę na żywioł.
Dzisiaj za oknem taka cudna wiosna, za oknem, na termometrze + 8 st. chyba wyciągnę koleżankę na spacerek.
Aniu - anna63 
dziękuję za miłe słowa
U mnie w zasadzie na trawniki mniszek aż tak się nie rozsiewa, bo co kilka dni trawę koszę, ale na łące, gdzie kuzyn kosą trawę dla krów kosi, sporo mniszka się rozsiało.
Aniu - tara 
u mnie na odcinku gdzieś 5 m też róża dzika robi za żywopłot. Mam go już 10 lat. Ślicznie wygląda, cudnie pachnie i jest bezproblemowa. Nie rozrasta się, ponieważ młode pędy wyrastające w trawie systematycznie usuwane są kosiarką.
Aniu, u mnie za oknem prawdziwa wiosna !!!
Kochani 
wczoraj byłam na imprezce rodzinnej - 2 urodzinki chrześnicy mojego Bartka, po drodze zatrzymaliśmy się w Carrefourze, mąż poszedł kupić żwirek dla kotów, a ja na stoisko ogrodnicze.
Musiałam się spieszyć, więc szybciutko wrzuciłam do koszyka tylko:
zawilce
i
triteleia -
Brodiea ( Hiacynt kalifornijski, Broda, Triteleia) - Brodiaea
Nooo, to miłego popołudnia życzę, lecę na zakupy, będę wieczorkiem