Moje wrzosy to młode nasadzenia, najstarsze mają 3 lata, więc nie wytworzyły jeszcze odpowiedniego klimaciku, mam nadzieję, że kiedyś doczekam się takich niespodzianek jakie są u Ciebie
 Moje wrzosy to młode nasadzenia, najstarsze mają 3 lata, więc nie wytworzyły jeszcze odpowiedniego klimaciku, mam nadzieję, że kiedyś doczekam się takich niespodzianek jakie są u Ciebie   U mnie pomiędzy iglaczkami i na trawniku pojawiają się pieczarki. Ale w zeszłym roku przez okropną suszę były strasznie robaczywe.  Wcześniej było ich tyle, że nawet zamrażałam
 U mnie pomiędzy iglaczkami i na trawniku pojawiają się pieczarki. Ale w zeszłym roku przez okropną suszę były strasznie robaczywe.  Wcześniej było ich tyle, że nawet zamrażałam  

, Twój skalniak jest dla mnie rewelacyjny.. , ja uwielbiam skalniaki, ale sam musiałem swój przed domem malutki zniszczyć...
 , Twój skalniak jest dla mnie rewelacyjny.. , ja uwielbiam skalniaki, ale sam musiałem swój przed domem malutki zniszczyć...   , mam za to malutki przy kąciku z azaliami i morze za płotem
 , mam za to malutki przy kąciku z azaliami i morze za płotem   zrobię większy.. . Zauważyłem tylko, że pogniło mi trochę rojników przez zimę..
  zrobię większy.. . Zauważyłem tylko, że pogniło mi trochę rojników przez zimę..   .
 .  , ja mam ich 57 z czego 38 szmaragdów w żywopłocie ale wszystkie kupowałem, zastanawiam się czy nie ukorzeniać bo na nową działkę na 2 strony po 20 m i jedną za domem 40 m chciałbym je posadzić  a trzeba by mi na te 3 strony ze 150 szt....
 , ja mam ich 57 z czego 38 szmaragdów w żywopłocie ale wszystkie kupowałem, zastanawiam się czy nie ukorzeniać bo na nową działkę na 2 strony po 20 m i jedną za domem 40 m chciałbym je posadzić  a trzeba by mi na te 3 strony ze 150 szt....   żeby co 60 cm posadzić bo te co mam obecnie to co 80 cm rosną i myślę że trzeba troszke gęściej bo dłuuugo im schodzi żeby powstał żywopłot a mają 11 lat , fakt może że zbyt wysoki ten żywopłot mam, na działce chciałbym tak nie 4m jak tu tylko 2,5 m. z fantazyjnie wycinanym wzorem
  żeby co 60 cm posadzić bo te co mam obecnie to co 80 cm rosną i myślę że trzeba troszke gęściej bo dłuuugo im schodzi żeby powstał żywopłot a mają 11 lat , fakt może że zbyt wysoki ten żywopłot mam, na działce chciałbym tak nie 4m jak tu tylko 2,5 m. z fantazyjnie wycinanym wzorem   .  Ostatnio widziałem podrośnięte w szkólce szmaragdy, ale wcale nie wysokie jakieś po 20 zł szt. to wyszła by kosmiczna suma
 .  Ostatnio widziałem podrośnięte w szkólce szmaragdy, ale wcale nie wysokie jakieś po 20 zł szt. to wyszła by kosmiczna suma   
   , więc chyba zabiorę się za ukorzenianie ?
 , więc chyba zabiorę się za ukorzenianie ?

, a lata szybko lecą.. .
 , a lata szybko lecą.. .

....jesteś
 ....jesteś  
   Ale na rosnące iglaczki z własnego chowu doczekasz, nie będzie to trwało 80 lat
 Ale na rosnące iglaczki z własnego chowu doczekasz, nie będzie to trwało 80 lat  

Mnie nigdy nie udało sie ukorzenić jakiegokolwiek iglaka
  Mnie nigdy nie udało sie ukorzenić jakiegokolwiek iglaka  Za to moja teściowa to ma rękę do iglaków, prawie wszystkie jej iglaki sama ukorzeniała i bardzo szybko rosną.
  Za to moja teściowa to ma rękę do iglaków, prawie wszystkie jej iglaki sama ukorzeniała i bardzo szybko rosną. Ukorzeniałam z piętką, z ukorzeniaczem i bez... taki sam efekt.
 Ukorzeniałam z piętką, z ukorzeniaczem i bez... taki sam efekt.

;:91
  ;:91 
 Czasami tak jest , że nie wychodzi, a później niby robimy wszystko tak samo i jest ok
 Czasami tak jest , że nie wychodzi, a później niby robimy wszystko tak samo i jest ok   

Ja swoje będę wysiewała jutro. Już spokojnie można siać , słoneczko ładne, wiec go im nie zabraknie
 Ja swoje będę wysiewała jutro. Już spokojnie można siać , słoneczko ładne, wiec go im nie zabraknie  Później jak już ładnie powschodzą, to trzeba je rozpikować. Jak  będą miały po 5-6 liści można je wysadzać na miejsce stałe do ogródka
  Później jak już ładnie powschodzą, to trzeba je rozpikować. Jak  będą miały po 5-6 liści można je wysadzać na miejsce stałe do ogródka  

.
 .
 , staruszek ze mnie już nie długo 18 i później jeszcze jedna nastka i koniec nastek...
 , staruszek ze mnie już nie długo 18 i później jeszcze jedna nastka i koniec nastek...   .
  .  , muszę się tylko nie długo za ukorzeniaczem rozglądnąć  :P .
 , muszę się tylko nie długo za ukorzeniaczem rozglądnąć  :P . )kupiłem kwitnącego u babci badylarki, zobaczymy jak będzie kwitł tego roku, bo w zeszłym to kwitł ładnie ale krótko trochę..
 )kupiłem kwitnącego u babci badylarki, zobaczymy jak będzie kwitł tego roku, bo w zeszłym to kwitł ładnie ale krótko trochę..

i nie dziwię się wcale że te z własnej hodowli to te najbardziej ukochane
  i nie dziwię się wcale że te z własnej hodowli to te najbardziej ukochane