Ogródek AGNESS cz.7

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
kajbar
200p
200p
Od: 16 lut 2011, o 12:03
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS cz.7

Post »

Dobry wieczór Agnieszko miałam połączenie i pozwoliłam jeszcze raz pospacerować po twoim wypielęgnowanym, pięknym ogrodzie.Postów masz nieziemsko dużo,to takie miłe.Kotka masz takiego jak mój.Chciałam zapytać o prymulki, czy kupowałaś w doniczkach czy z nasionek? Mam pytanie jeszcze jedno czy w twoich wrzosach rosną smardze bo u mnie w roku ubiegłym się pojawiły.Nie będę cię już zanudzać,pozdrawiam Hania :wit :wit :wit
Moj Ogrod
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Marylu masz rację, ze warto, fakt, że na okazałe roslinki trzeba sporo poczekać, ale jaka to radość dochować sie swoich własnych drzewek. Ja iglaków mam dużo, ale moje najukochańsze to te własnoręcznie wyhodowane, mimo, ze najpospolitsze :D

Haniu nie ma mowy o żadnym zanudzaniu, strasznie mi miło, że mnie odwiedzasz i z chęcią odpowiem na wszystkie pytania ;:196
Moje prymulki są z różnych źródeł, część z wymian, część z nasion i część kupionych w doniczkach i wysadzonych do ogródka :D
A co do wrzosów, niestety nie mam smardzów, a bardzo bym chciała :D Moje wrzosy to młode nasadzenia, najstarsze mają 3 lata, więc nie wytworzyły jeszcze odpowiedniego klimaciku, mam nadzieję, że kiedyś doczekam się takich niespodzianek jakie są u Ciebie :D U mnie pomiędzy iglaczkami i na trawniku pojawiają się pieczarki. Ale w zeszłym roku przez okropną suszę były strasznie robaczywe. Wcześniej było ich tyle, że nawet zamrażałam :D
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Aguś to ja wkleję żeby nie uciekła :wit
http://www.tvn24.pl/-1,1695155,0,1,zegn ... omosc.html
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2008, o 09:08
Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
Kontakt:

Post »

Witaj Agniesiu :wit

3 tydzień jestem chory już i mam serdecznie choroby dość... , więc idę się pocieszyć i popodziwić kolorowe widoczki u Ciebie :P .
Wspaniałe wspomnienia z lata, naprawdę jest co podziwiać ;:138 ;:180 , Twój skalniak jest dla mnie rewelacyjny.. , ja uwielbiam skalniaki, ale sam musiałem swój przed domem malutki zniszczyć... :( , mam za to malutki przy kąciku z azaliami i morze za płotem :roll: zrobię większy.. . Zauważyłem tylko, że pogniło mi trochę rojników przez zimę.. :cry: .

Podziwiam za ukorzenianie iglaków :shock: , ja mam ich 57 z czego 38 szmaragdów w żywopłocie ale wszystkie kupowałem, zastanawiam się czy nie ukorzeniać bo na nową działkę na 2 strony po 20 m i jedną za domem 40 m chciałbym je posadzić a trzeba by mi na te 3 strony ze 150 szt.... :shock: żeby co 60 cm posadzić bo te co mam obecnie to co 80 cm rosną i myślę że trzeba troszke gęściej bo dłuuugo im schodzi żeby powstał żywopłot a mają 11 lat , fakt może że zbyt wysoki ten żywopłot mam, na działce chciałbym tak nie 4m jak tu tylko 2,5 m. z fantazyjnie wycinanym wzorem :roll: . Ostatnio widziałem podrośnięte w szkólce szmaragdy, ale wcale nie wysokie jakieś po 20 zł szt. to wyszła by kosmiczna suma :shock: ;:223 , więc chyba zabiorę się za ukorzenianie ?
|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu dzięki :D ;:196

Arturku współczuję choróbska, naprawdę bardzo dużo czasu Cie trzyma :?
Co do iglaczków, pewnie, że spróbuj porozmnażać, to nic nie kosztuje, a rezultaty mogą być naprawdę świetne. Tylko musisz nastawić się na to, że aby osiągnęły konkretną wielkość to niestety trzeba na to sporo poczekać.Ale jak się uda, to część można kupić i ponasadzać naprzemiennie. Wtedy i żywopłot gotowy i koszt duuużo mniejszy :D
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
Kontakt:

Post »

Agniesiu - No to spróbuję.. , tylko nie wiem gdzie miejscę znajdę na ukorzenianie ale jakoś dam radę i jakiej wielkości pobierać gałązki do ukorzeniania ? Tak domyślam się że trzeba ładnych pare lat poczekać ale trudno.. wkońcu taki stary to nie jestem :lol: , a lata szybko lecą.. .
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Arturku...... jak to nie jesteś stary :shock: :?: ....jesteś :wink: :lol: Ale na rosnące iglaczki z własnego chowu doczekasz, nie będzie to trwało 80 lat 8-) :lol:
Sadzonki pobierałam tak około 10-15cm
Ann-ka72
1000p
1000p
Od: 1 paź 2009, o 18:56

Post »

Zdolna jesteś ;:108 Mnie nigdy nie udało sie ukorzenić jakiegokolwiek iglaka :cry: Za to moja teściowa to ma rękę do iglaków, prawie wszystkie jej iglaki sama ukorzeniała i bardzo szybko rosną.
Te tuje,które rosną u mnie przy płocie to też od niej, ale mają 12 lat i dopiero 3-4 lata temu ruszyły, a tak siedziały jak zaklęte...
Niektórzy umieją jakoś "dogadać" sie z roślinkami,że szybko rosną i ukorzeniają się bez problemu, ja nie mam takich zdolności ;:223 Ukorzeniałam z piętką, z ukorzeniaczem i bez... taki sam efekt.

;:3
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Aga, melduję,że przed sekundą dostałąm nasiona,dzięki ogromne ;:79 ;:79 ;:79 ;:91
Powiedz tylko czy mam to już wsiać czy potem do ziemi?
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu w końcu uda Ci się ukorzenić :D Czasami tak jest , że nie wychodzi, a później niby robimy wszystko tak samo i jest ok :D

Troszkę koloru....Astry

Jednoroczne
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Alpejskie
Obrazek

Obrazek

Marcinki
Obrazek

Małgosiu, to strasznie się cieszę, bo już się martwiłam, że przesyłka się zapodziała :D Ja swoje będę wysiewała jutro. Już spokojnie można siać , słoneczko ładne, wiec go im nie zabraknie :D Później jak już ładnie powschodzą, to trzeba je rozpikować. Jak będą miały po 5-6 liści można je wysadzać na miejsce stałe do ogródka :D
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aguś , piękne kolory astrów serwujesz . Mnie wpadła w oko kępka alpejskich i kolor marcinka ;:138 .
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Tak wiem.... :( , staruszek ze mnie już nie długo 18 i później jeszcze jedna nastka i koniec nastek... :lol: .
Ok dzięki na odpowiedź ;:180 , muszę się tylko nie długo za ukorzeniaczem rozglądnąć :P .

Śliczne Miałaś astry jednoroczne i masz równie piękne bylinowe . W zeszłym roku tego bylinowego alpejskiego ( nawet nie wiedziałem że tak się nazywa :oops: )kupiłem kwitnącego u babci badylarki, zobaczymy jak będzie kwitł tego roku, bo w zeszłym to kwitł ładnie ale krótko trochę..
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit

Aguś - podziwiam za ukorzenianie iglaczków ;:180 ;:180 ;:180
Trzeba miec naprawdę dobrą rękę ;:138 i nie dziwię się wcale że te z własnej hodowli to te najbardziej ukochane ;:167
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p
Od: 4 cze 2010, o 09:34

Post »

A mnie się też kiedyś udało cosik tam ukorzenic...jakiegoś cisa,tujkę,jałowca...i tak sobie teraz wolniutko rosną ale...żyją...
Teraz zabrałam się za eksperymentalne szczepienie wierzby na pieńku...ciekawe co mi z tego wyjdzie :?:
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
Awatar użytkownika
maribat
1000p
1000p
Od: 4 mar 2010, o 12:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

To ja z lenistwa, albo raczej ograniczonych możliwości spulchniania ziemi na skalniaku- wyhodowałam/ no albo raczej sama się wyhodowała/ 3 samosiejki tuji. Jedna starsza, mocno ją tnę, ciekawostką będzie na niewielkim skalniaku.
wszystko moje jest tu:
zapraszam
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”