A ile dyń na jednym krzaku można hodować? Chodzi mi o dynie olbrzymią?
 A ile dyń na jednym krzaku można hodować? Chodzi mi o dynie olbrzymią?Asia

A ile dyń na jednym krzaku można hodować? Chodzi mi o dynie olbrzymią?
 A ile dyń na jednym krzaku można hodować? Chodzi mi o dynie olbrzymią? na pędzie głównym czy bocznym?
  na pędzie głównym czy bocznym?
 Ale radooooość
  Ale radooooość  

dynie są dość niesforne i maszerują w kierunkach niewłaściwych. Miałem w ubiegłym roku taką jedną Justynkę. Przychodzę na działkę, a ona przeszła przez siatkę i już jest na alejce. A alejką czasem przejeżdża samochód, więc ja w trosce o bezpieczeństwo Justynki przeciągnąłem ją z powrotem do ogródka i ułożyłem tak żeby sobie szła równolegle do ogrodzenia. Za parę dni wracam i Justynka znowu za siatką na alejce.Rusalka pisze: Jeśli posadzę dynie na kompostowniku..
a kompostownik mam przy ogrodzeniu.. jak to zrobić aby dynia nie emigrowała do sąsiada

Jankiel,ale Ty nie dobry byłeś dla tej Justynki,chciała pohasać po działce a ty ja otoczakiem
 Jankiel,ale Ty nie dobry byłeś dla tej Justynki,chciała pohasać po działce a ty ja otoczakiem  

Ja mogę wcześniej, jestem 2000 km bardziej na południe. Do gruntu może iść już pod koniec kwietnia/ początek maja, bo działkę mam niżej niż mieszkam i tam to na bank będzie już ciepło.Rusalka pisze:JUŻ???
nie za wcześnie jeszcze?

My czekamy do połowy kwietnia.
 My czekamy do połowy kwietnia.