Majkowy zielony dom i .....
- JAKUCH
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Majkowy zielony dom i .....
Mnie również podobają sie takie kolory orlików . Mam sadzonkę ciemno-granatowego pełnego i bordo również pełny . Fajne ta mieczyki w ubiegłym roku beznadziejnie u mnie rosły . Maja oj będzie sie działo wiosną
- HalinaK

- Od: 12 paź 2008, o 11:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Majeczko
odbierz PW 
- basjak

- Od: 20 wrz 2009, o 13:34
Majka, najpierw żółte pole liliowe, teraz pomarańczowe mieczykowe
to lubię. U mnie mieczyki pojawią się po raz pierwszy w tym sezonie. Do tej pory ich nie lubiłam 
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Balinki
- tara

- Od: 16 mar 2008, o 22:01
orliki ponoć są postrachem dla nornic mam kilka ale nornic więcej
a mieczyki są śliczne tylko czemu nie chcą zimować
:P
- Tosia1

- Od: 13 mar 2010, o 16:48
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
-
edulkot

- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Orliki są świetne bo właściwie nie trzeba przy nich robić, kwitną dość długo i przy okazji same się wysiewają, tylko wiosną powybierać młode siewki i posadzić gdzie trzeba.
Mnie mieczyki zaczynają wkurzać bo jak głęboko ich nie posadzę to zawsze wykładają się i trzeba przywiązywać, a dokupiłam w tym roku białe i ciemno-czerwone, ciekawa jestem jak będą kwitły.
Byłam dzisiaj w ogrodniczym u nas przy autostradzie i od nadmiaru towaru dostałam oczopląsu, do wyboru do koloru gatunki jakie sobie kto wymarzy, nawet nie zapamiętałam wszystkiego. Cenowo nawet nie najdrożej tylko trzeba przyjść z nazwami łacińskimi bo nic nie jest po polsku, tak jak dostali tak wystawili a właścicielka zapytana czy to zawilec japoński odpowiedziała że po taki to mam jechać do Japonii, śmiechu warte takie sprzedawanie.
O wpływie orlików na nornice nie słyszałam a mieczyki zimują ale w piwnicy
Mnie mieczyki zaczynają wkurzać bo jak głęboko ich nie posadzę to zawsze wykładają się i trzeba przywiązywać, a dokupiłam w tym roku białe i ciemno-czerwone, ciekawa jestem jak będą kwitły.
Byłam dzisiaj w ogrodniczym u nas przy autostradzie i od nadmiaru towaru dostałam oczopląsu, do wyboru do koloru gatunki jakie sobie kto wymarzy, nawet nie zapamiętałam wszystkiego. Cenowo nawet nie najdrożej tylko trzeba przyjść z nazwami łacińskimi bo nic nie jest po polsku, tak jak dostali tak wystawili a właścicielka zapytana czy to zawilec japoński odpowiedziała że po taki to mam jechać do Japonii, śmiechu warte takie sprzedawanie.
O wpływie orlików na nornice nie słyszałam a mieczyki zimują ale w piwnicy
-
edulkot

Tosiu to jest tytoń ozdobny, bardzo łatwe w uprawie, a właściwie same się uprawiają, kwiatuszki jednoroczne które raz wprowadzone do ogrodu zostaną na zawsze.

okazuje się że prawie wcale nie robiłam im zdjęć
okazuje się że prawie wcale nie robiłam im zdjęć
- maniusika

- Od: 18 mar 2009, o 20:50
Pewnie dlatego że tytoń sam się rozsiewa i jest wszędzie i nie zwraca się na nich uwagi , tak samo z kosmosem i nagietkami , same się rozsiewają a ze są ładne to rosną w różnych miejscach ..
- basjak

- Od: 20 wrz 2009, o 13:34
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Balinki
- tara

- Od: 16 mar 2008, o 22:01
to znaczy, że kupić nasionka w sklepie są? bo nawet nie wiem i posiać muszę to zrobić, bo np.len niby taki tez bezproblemowy a u mnie poszedł sobie
-
edulkot

Tytoń bezproblemowy i wysiewa się jak głupi i jak wykiełkuje to jest jak chwast, nasionka ma dużo mniejsze od maku i można kupić w sklepie bez problemu, ja nie mam bo nie zbierałam w zeszłym roku.
Len też miałam i był taki okres że miałam problem go wyplenić tak dużo było siewek ale obraził się i sobie poszedł.
Jedni piją, drudzy jedzą a inni kurzą czyli dla niewtajemniczonych palą i impreza jak się patrzy
Na dobranoc

Len też miałam i był taki okres że miałam problem go wyplenić tak dużo było siewek ale obraził się i sobie poszedł.
Jedni piją, drudzy jedzą a inni kurzą czyli dla niewtajemniczonych palą i impreza jak się patrzy
Na dobranoc
- iwa27
- 1000p

- Od: 19 maja 2009, o 07:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
O juka, też mi zakwitła w zeszłym roku. Bardzo mnie to zdziwiło bo wcale o nią nie dbam - jakoś nie za bardzo lubię roślinki o liściach jak sztylety, ale ją dostałam, więc nie wypadało wyrzucić 
Życie jest jak bajka, nie ważne żeby było długie, ale ważne żeby było ciekawe
Mój kawałek świata.
część 3
Mój kawałek świata.
część 3
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
No to jak przystało na koniec karnawału i tłusty czwartek było tak jak miało być . Ostatnio spodobał mi się tytoń ,ale miałam kupić nasionka potem mi wyparowało z głowy . Jeszcze mozna go kupić
-
edulkot

Juka to roślina która sama sobie rośnie a jak zakwitnie to na następny rok wypuszcza boczne dzieci a sama zamiera i w ten sposób krzaczek rozrasta się w duży krzaczor.

Dwa lata temu miał jeden kwiat, w zeszłym roku dwa kwiaty, ciekawe ile będzie w tym roku. Jak na razie to służy za pożywienie Goldiemu.

Dwa lata temu miał jeden kwiat, w zeszłym roku dwa kwiaty, ciekawe ile będzie w tym roku. Jak na razie to służy za pożywienie Goldiemu.
-
edulkot

Wczoraj poszłam do naszego ogrodniczego po grabie do liści i oprócz grabi kupiłam siarczan amonu i takie oto roślinki.

a to mam sadzonki od znajomej tylko nie pamiętam co to jest

Porównałam ceny w ogrodniczym i np w Świecie Cebul i wyszło że u nas mają dużo taniej niż w internecie a mają sadzonek, korzonków i cebul różnego kalibru i w różnych kolorów. Są nawet miniaturowe dalie wysokości 10cm a jakie śliczne kolorki. Ale najlepiej iść tam bez pieniędzy bo można majątek stracić.
a to mam sadzonki od znajomej tylko nie pamiętam co to jest
Porównałam ceny w ogrodniczym i np w Świecie Cebul i wyszło że u nas mają dużo taniej niż w internecie a mają sadzonek, korzonków i cebul różnego kalibru i w różnych kolorów. Są nawet miniaturowe dalie wysokości 10cm a jakie śliczne kolorki. Ale najlepiej iść tam bez pieniędzy bo można majątek stracić.