Moja familokowa oaza spokoju cz.6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
wiosnaaa
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...
Od: 3 lut 2011, o 09:07
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moja familokowa oaza spokoju cz.6

Post »

MAJAR napisała "Ty nie marudź - weź się do roboty i przegoń zimę złą!"

Właśnie chciałabym się wziąć :D plany już zrobione :D i siły zebrane - atu nic ;:110

No ale kiedyś ta wiosna przyjdzie - w końcu ;:113

Pozdrawiam z zimowego wschodu Polski
Jola
wiosnaaa
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Ja mam już dwa lata amarylis ogrodowy Belladonna i jeszcze mi nie zakwitł są tylko same liście cebule też były takie duże teraz jest koło nich wiele przyrostów ale czy w tym roku zakwitnie, oto pytanie.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Nigdzie jeszcze dzisiaj nie byłam, ale przez okno wygląda zimowo i mrozowo. Chyba ta wiosna to tylko do Eli zapukała :) widać dobro dziołcha.
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

WITAM CZWARTKOWO . ;:3 zaglada znów do okna i jest jakby trochę lepiej . Moze Elusia ma rację co do przysłów ,albo trzeba wypośrodkować . Fakt faktem ,że nas wszystkich już w pięty parzy takie dreptanie z miejsca na miejsce . Nawet domowe zasiewy nie cieszą jak za oknem biało i mrożno . Tutaj znalazłam stronkę o Amarylisach konkretnie jej nie czytałam ,ale sami oceńcie http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=31&t=20475
DANUSIU dlatego ja takich roślin nie kupuję chociaż mi się podobają . Nawet domowego nie mam bo nie mam do nich ręki ani za dużo słoneczka
JOLU ale atak na Wiosenkę ,żeby to tak szło to na pewno byś ją przywołała . Jak już tak długo wytrzymaliśmy to jeszcze te trochę też wytrzymamy ;:108 Też mam kupione sadzonki i muszę je trzymać w domu a boję się ,zeby zbytnio się nie wyciągły ;:196
ELUŚKO oby te słowa były prawdą . Dziś zapowiadali na weekend odwilż ,ale to sie wszystko okaże . Dziś jest ciutek cieplej niż jeszcze wczoraj
MAJU ,ale zbeształaś naszą wiosenkę a ona niczemu nie winna tylko sobie taki nieodpowiedni nick wybrała :;230 ale za to jej przesłałam buziaki a ona sie już postara przywołać tę prawdziwą wiosnę . Może przywoływanie Tosi również coś pomoże . Tymi kiełbaskami narobiłaś mi jeszcze większej ochoty na wędzarnię aż mi ślinka poleciała a wygladają tak smakowicie .
IGORZE miło Cię znowu widzieć u mnie niestety wszystkich nazw nie mam a szkoda nawet na rabatkach nazwy mi się pozmywały :evil:
PAWEŁKU wiem ,ze Twoja małzonka prowadzi takiego typu mądre zapiski . Ciekawe co z nich wynika kiedy należy się spodziewac wiosny ;:224
GRAŻYNKO a moze wsadzić ją do donicy a donicę zadołować w ogrodzie . U góry podałam link o uprawie Amarylisa ogrodowego . Moze sie przyda . Niestety z mojego Falka opadają pąki dałam go teraz do innego pokoju tu ma więcej słonka a na północnej stronie chociaż jest cieplejszy pokój to niestety ;:3 brak
HELENKO nic nie szkodzi z miłą chęcią to zrobiłam i przy okazji niektóre również podpisałam chociaż nie wszystkie nazwy mam Mam jedną lilię na korytarzu w doniczce ,ale jak się tylko pogoda ustabilizuje to wyciągnę z tej doniczki i wsadzę do ziemi. BASIU jest trochę cieplej niż wczoraj chociaż na to nie wyglada . Pewnie ,że dobro dziołcha i mieszko w cieplejszych stronach niż my ;:108
Obrazek Obrazek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
majar
1000p
1000p
Od: 26 sty 2011, o 14:21

Post »

:shock: Niesamowite te tulipany! Chyba się skuszę w tym roku i w doniczkach posadzę. ( Trzeba będzie co roku przesadzać do innych doniczek - czy tak zostawić?) Byłam w ogrodniczym na Podgórnej, ale tam pusto. :roll: Kupiłam troszkę nasionek, nic ciekawego nie mają.

Obrazek
Moje kwiatuchy, to takie biedniejsze siostrzyce Twoich piękności.
wiosnaaa
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...

Post »

Oj, dziewczyny :wink: a Grechuta tak pięknie śpiewał " wiosna, wiosna, wiosna, ech że ty..." :heja
Właściwie to synonim piękna, radości, młodości, życia. :tan

Pozdrawiam
Jola
wiosnaaa
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Jola-wiosnaaa piękna i radosna ta nasza wiosna będzie, tak samo jak i Ty wiosnaaa i dalej tak trzymaj. ;:138
Tulipany są śliczne czy puste czy pełne i bez nich nie ma wiosny ale ja nie mam zdjęć ani jednego tulipanka a mam ich troszkę, żółte, czerwone, fioletowe, strzępiaste i chyba jeszcze jakieś były a jesienią dostałam z Anglii różowe i jestem ich bardzo ciekawa. :tan
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Jadziu o dziwaczku najlepiej opowiada Pamelka u niej właśnie nim się zachwyciłam
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &p=1750580
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Jadziu podgrzewasz dobrze atmosferę, ale ja już też doła dostaję od tej zimy.
Człowiek tylko się miota z kąta w kąt i nic mu się nie chce, taki leniwy.
Lekkich przymrozków nie ma się co bać, gorzej z tymi powyżej -10.
Wszystko przygotowane do startu a tu kicha. :?
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
iwa27
1000p
1000p
Od: 19 maja 2009, o 07:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dalej - 10 :( a jak tak będzie jeszcze 40 dni :cry:
Życie jest jak bajka, nie ważne żeby było długie, ale ważne żeby było ciekawe
Mój kawałek świata.
część 3
wiosnaaa
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...

Post »

witam

Bociany już do nas lecą ;:113 więc wiosna już blisko ;:138

Pozdrawiam serdecznie
Jola
wiosnaaa
GrazynaW
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 14 sty 2009, o 18:33
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Nie wiem,kto tu wróży jeszcze 40 dni mróz. ;:5 Bo nie wytrzymam. ;:223 Kochana,dzięki za ten link, zaraz zabieram się do czytania. Z falkiem dobrze zrobiłaś, one są słoneczne dzieci, podlej 1 x na tydzień i zapomnij o padalcu.
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Jadziu to ja mam w domu trochę kwitnących roślinek bo lubię jak w mieszkaniu kwitną cały rok kwiaty.Oczywiście latem jest ich w domu znacznie mniej ale zimą zawsze coś kwitnie.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

WITAM ;:3 ,ALE MROŻNO brrrrr MOICH MIŁYCH GOŚCI . Wszyscy już wkoło narzekają na mrozy . Jak byłam w sklepie to się nasłuchałam tych wszystkich złorzeczeń na mrozy . W Norwegii ocieplenie, a u nas zimno i gdzie ta sprawiedliwość .
DANUSIU mnie w zimie nawet zadowala zieleń moich podopiecznych a jak zakwitną tym bardziej się cieszę
GRAŻYNKO o podlewaniu nie zapomnę na pewno ,gdyż tojuż rytuał cotygodniowy , Nobile wypuszcza keiki :heja a Falk będzie mu towarzyszył . Wiem ,ze to dzieci słońca ,ale u mnie go jak na lekarstwo i niestety jakoś muszą sobie radzić
JOLU no to chociaż jeden pomyślny sygnał ,tylko czy one tu nie zmarzną . Widziałam dzisiaj w TV jak ściągali łosi z Bugu biedactwa by tam zamarzły na śmierć . Chociaż nie wiem czy jedną łosze nie będa musieli uspać bo tak się biedna połamała . No to dalej pozostań Jolu tak jak wiosenka skoczna i wesoła ,bo smutku dość na tym świecie
IWONKO dajmy się zaskoczyć tej wiośnie moze nie będzie aż tak żle :wink:
GRAZYNKO moje nogi również w boksie startowym ;:65 i tylko czekają na wystrzał . Chociaż to słonko też daje trochę radości
ANIU dzięki za link już wczoraj zaczęłam sama szukać i poczytałam
MAJU n to na wiosnę będziesz mieć co pokazywać jak zakwitną Twoje tulipki
MAJU [majar ]czy koszyczki nie załatwiłyby sprawy sadzenia tulipanów . Ach z tymi gryzoniami to zawsze kłopot dobrze ,że nikogo takiego u mnie nie ma . Ja zawsze kupuję na Korfantego w tym ogrodniczym . Ona tam tam super wybór Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34

Post »

Jadzia, cudaczne te żonkile ;:63 a jakbyś tak jeszcze znała i podała ich nazwy?
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”