Moja skromna działka i przeprowadzka Ada-kj

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 12:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moja skromna działka i przeprowadzka Ada-kj

Post »

Witam porannie.

Ewuniu. Ja na to jak na lato. Bardzo chętnie skorzystam z propozycji. Jesteś kochana. Tyle bukszpanów cięłam jesienią, ale nie zdążyłam nic powsadzać do ziemi, z wiadomego powodu. Oby tylko się poukorzeniały. Z tego co czytałam najlepiej to robić wiosną lub w sierpniu, ale wtedy jeszcze nie miałam dostępu na nową działkę a później ważniejsze były przenosiny. ;:196

Miłko. Ja mam jednak duszę chyba zbieracza, gdyż stale mnie nęcą nowe roślinki, więc trawnika nie byłoby mi żal. Dobrze, że tu będę miała tylko ścieżki trawiaste i nieduże miejsce relaksowe, więc już zakusów na cięcie trawnika nie będzie.

Stasiu. Mam w takim razie nadzieję, że się spotkamy w Psarach.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Stachu 1956

Post »

witaj Ada , wpadłem pospacerowac po działce
Stachu 1956

Post »

fajnie , kolorowo na Twojej działce ,
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

KRYSIU dawno nie zaglądałam ,ale na naszych działkach nic się na razie nie zmienia . Dziś od czasu do czasu śnieży a u Was bez śniegu .Miejmy nadzieję ,że niedługo nadejdą lepsze dni ze ;:3 ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
AnowiB
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2010, o 14:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Krysiu powoli nasze działki zaczną się budzić z zimowego snu..ja ..podobnie jak
Ty z niecierpiwością czekam na cieplejsze dni....
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Ja też w głębi duszy jestem zbieraczem, ja tak tylko piszę, żeby się powstrzymywać przed zakusami ;-)
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34

Post »

Krysiu, napisałaś u Ani o chorym powojniku Doktor Ruppel. Sugerujesz, że powodem może być uprawa w doniczce, a ja wyczytałam, że ta odmiana jest wprost polecana do pojemników. Natomiast nie lubi słońca...i to może być powód uwiądu.
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Awatar użytkownika
pestka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2008, o 21:09
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Ada czy twoje roślinki pomału się budzą teraz plusowa pogoda ma być do środy tylko znów deszczowo ale może uda mi się w niedzielę zajrzeć na działkę pozdrawiam :D
Awatar użytkownika
skorpion811-51
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lis 2009, o 17:58
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Krysiu postaram się przyjechać choćby autobusem ;:108
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

ada.kj pisze: Anuś. A czym tu się chwalić - że dziecko się starzeje. Za życzenia dziękuję w imieniu syna. Imprezka się udała, choć świeczek nie pozwolił postawić na torcie, gdyż "nie będzie się wygłupiał z dmuchaniem 30". :wink:
Ja tyle dmuchałam.. rok temu ;:224
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

basjak pisze:Krysiu, napisałaś u Ani o chorym powojniku Doktor Ruppel. Sugerujesz, że powodem może być uprawa w doniczce, a ja wyczytałam, że ta odmiana jest wprost polecana do pojemników. Natomiast nie lubi słońca...i to może być powód uwiądu.
ten powojnik posadziłam na tzw.patelni, jest drugi sezon, jestem bardzo zadowolona, pnie się po siatce.
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
Gencjana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2010, o 22:14

Post »

Krysiu, ;:167 pewnie się spotkamy 1 marca. Jeszcze muszę się zorientować, jak dojechać.Dziś zdrowo popracowałam w ogrodzie.
Pozdrawiam.Adrianna
Moje wątki Aktualny
Awatar użytkownika
Cebulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2009, o 22:43

Post »

Adrianno, doprawdy nie wiem nad czym się zastanawiasz....
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 12:03

Post »

Witam poniedziałkowo. Zachęcona przez Magdę-Misię i Olę O. pojechałam i ja poszukać wiosny na działeczce. Powolutku zaczyna się.
Obrazek
ranniki od Oleńki
Obrazek
tulipanki
Obrazek
hiacynty
Obrazek
przebiśniegi w blokach startowych. Jeszcze nie kwitną, same pączki. Przebiśniegów pojawiło się mnóstwo w różnych miejscach oczywiście przeze mnie nie sadzone. Te które sadziłam jeszcze śpią, ale liczę, że też wyjdą, a więc będzie przedłużone kwitnienie. :D
Inne roślinki też zaczynają dawać oznaki życia, więc chyba nie będzie tak źle.
Pograbiłam trochę, poprzestawiałam znów trochę desek i przygotowałam stosik do palenia. Możę jutro jeżeli pogoda wytrzyma uda się trochę spalić. Dobrze, że mam trochę schowanego suchego drzewa, to będzie czym rozpalić. Jak się poruszało trochę na świeżym powietrzu to od razu lepiej się czuję. Widać, że mi tego brakuje.
Porównywałam dzisiejsze zdjęcia z ubiegłorocznymi i wiele roślin jest w wyższym stadium rozwoju niż w ubiegłym roku 1 marca.

Witam Stachu na mojej działce i zapraszam częściej. Liczę, że wiosna i lato będą kolorowe.

Jadziu. Wreszcie coś na działce zaczyna się, bardzo za tym już tęsknię. Po pracowitej jesieni, bardzo mi działki brakowało przez zimę. Mam nadzieję, że pomimo tego, że luty, będzie można już coś od czasu do czasu porobić.

Niusiu Tak jak wyżej pisałam. Wszyscy już czekamy na wiosnę. Coraz bliżej na szczęście.

Miłko. Wszyscy przez forum robimy się zbieraczami, w dodatku tyle nowych roślinek się pokazuje i stale chciałoby się coś nowego, a ogródki są niestety nie z gumy.

Basieńko. Nie wiem co było przyczyną, ale bardzo mi chorował. W ubiegłym roku przeniosłam go na działkę, ale nie zdążył zakwitnąć. Teraz też chcę go jeszcze przesadzić ze starej działki. Poczekam czy ruszy wiosną. Na pewno ja z nim nieumiejętnie postępowałam, ale jakoś zraziłam się do niego.

Witam Pesteczko. Mam nadzieję, że zdążyłaś w ubiegły tygodniu zajrzeć na swoją działkę.

Stasiu. Mam nadzieję, żę się spotkamy 1 marca.

Anuś. Przecież wiem, że Ty młoda dziewczyna. Powinnaś mi po papierosy biegać. :D

Aniu-Taro. Jak wyżej pisałam - widocznie ja popełniłam błędy przy jego posadzeniu i dalszej pielęgnacji. Sadziłam go na tarasie w donicy, nie śniło mi się wtedy o forum i na pewno postępowałam z nim nieumiejętnie. Jeżeli ocalał okażę się wiosną, to już będę mądrzejsza jak z nim postępować.

Adrianko. Mam nadzieję, że się spotkamy 1 marca. Ja za to dziś popracowałam trochę i wracałam z bolącym krzyżem. Straciłam widać przez zimę kondycję. :D Skorzystaj z propozycji Dagmary, może ja też się do Was dołączę, gdyż coś czuję, żę Mariolka będzie załadowana na full.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Awatar użytkownika
mag
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2008, o 09:41

Post »

Aduś, a wychodzą już może te cudaki... no wiesz które... w jesieni robiłyśmy ich wykopki :;230 Cały czas nie daje mi spokoju, co to takiego ;:224
Pozdrawiam cieplutko. Magda
Spis treści.Wizytówka.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”