Pięciorniczek z natury?
Kocham Ogród - Gencjana cz. 2
- Ma-Do
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 22 lut 2010, o 20:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kocham Ogród - Gencjana cz. 2
Śnieżna zima [lubię taką],to radość dla dzieciaczków i ochrona dla roślin.Niech tak będzie, byle bez roztopowych przerw i nie dłużej jak do połowy marca.No a my w tym czasie,musimy odpocząć przed kolejnym sezonem.
Pięciorniczek z natury?
Pięciorniczek z natury?
Pozdrawiam , Małgosia
Moje wątki
Moje wątki
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Zgadzam się z Gosią. Zima śnieżna do lutego. Potem juz wiosna 
-
tadeusz48

- Od: 5 wrz 2007, o 17:20
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj ADRIANNO, ponownie trafiłem na spacer do Twojego ogrodu, tym razem spacerowałem ( w sumie zeszło mi kilka dni) po pierwszej części Twojego wątku ogrodowego. Ogród przepiękny , pełen ciekawych roślin a różaneczniki, to już mi brak słów , tyle tych odmian przepięknie kwitnących, nie żałuje tylu godzin spaceru po Twoim ogrodzie, warto było.

-
x-d-a
Witam Adrianko i przesyłam zimowe pozdrowienia
Co prawda, zima - jak na razie - w odwrocie, w każdym razie śniegu coraz mniej i temperatury w okolicach zera...Z dwojga złego, to wolę już śnieżek, słoneczko i mrozik :P
Dni krótkie, wieczory długie, ale -jak słusznie zauważyłaś - ciągle coś i na nic nie ma czasu
Pogoda sprzyja życiu towarzyskiemu i nadrabianiu zaległości "lekturowych".
Co prawda, zima - jak na razie - w odwrocie, w każdym razie śniegu coraz mniej i temperatury w okolicach zera...Z dwojga złego, to wolę już śnieżek, słoneczko i mrozik :P
Dni krótkie, wieczory długie, ale -jak słusznie zauważyłaś - ciągle coś i na nic nie ma czasu
Pogoda sprzyja życiu towarzyskiemu i nadrabianiu zaległości "lekturowych".
- abeille
- 1000p

- Od: 4 mar 2009, o 12:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Adrianko, widzę że zima do Ciebie też zawitała na najwiekszą uciechę dzieci i dorosłych
u nas nie ma
wystarczajaco śniegu na orły i dzieci znaja tylko bitwy kulkami i bałwany. Ale marchewkowego nosa to tu nigdy nie
widziałam. Oczy z wegielków to im przebaczam, bo tu wegla nie użyczysz chyba żeby drzewnego na grilla. Ale to
nie to samo
Fotki z gór przebojowe
Miłego dnia
wystarczajaco śniegu na orły i dzieci znaja tylko bitwy kulkami i bałwany. Ale marchewkowego nosa to tu nigdy nie
widziałam. Oczy z wegielków to im przebaczam, bo tu wegla nie użyczysz chyba żeby drzewnego na grilla. Ale to
nie to samo
Miłego dnia
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
- Gencjana

- Od: 27 sty 2010, o 22:14
Małgosiu, za trafne rozpoznanie otrzymujesz nagrodę. To co lubisz - woda i kamień.
Posadziłam taki mały pięciornik w tym roku. Może nie masz? Nie mam fotki, jak przeżyje , to będzie dzielenie.

Gosiu, niby się z Tobą zgadzam, ale jest taka prawdziwa opowieść.
Jak się tu sprowadziliśmy, byłam ogródkowo zielona.Nastał luty i pewnego dnia było tak upalnie,
że w podkoszulku zaczęłam kopanie. Wiedziałam wprawdzie , że ..."tym ta casem sie nie siwo...", ale - licencia poetica
Omal nie posiałam. Ale by było!! Pomarzyć można. Dla Ciebie chmurki- pobujaj w obłokach.

Ach te trolle. Jak mam więcej czasu, to teksty uciekają. Ponieważ to jest trzecia redakcja, przejdę do kolejnego postu
Posadziłam taki mały pięciornik w tym roku. Może nie masz? Nie mam fotki, jak przeżyje , to będzie dzielenie.

Gosiu, niby się z Tobą zgadzam, ale jest taka prawdziwa opowieść.
Jak się tu sprowadziliśmy, byłam ogródkowo zielona.Nastał luty i pewnego dnia było tak upalnie,
że w podkoszulku zaczęłam kopanie. Wiedziałam wprawdzie , że ..."tym ta casem sie nie siwo...", ale - licencia poetica
Omal nie posiałam. Ale by było!! Pomarzyć można. Dla Ciebie chmurki- pobujaj w obłokach.

Ach te trolle. Jak mam więcej czasu, to teksty uciekają. Ponieważ to jest trzecia redakcja, przejdę do kolejnego postu
- Margo2

Adrianno, czyli wszystko możliwe, jeżeli juz taka wiosnę przeżyłaś 
- Gencjana

Witaj,Tadeuszu. Szkoda, ze Ciebie nie spotkałam w takim razie
, ale nie wychodziłam do ogrodu.
Dzięki za miłe słowa. Dla Ciebie rh w naturze. Jak widać, lubią rosnąć w masie, co odgapiłam. Po prostu.

Dalu, dzięki za pamięć. Ciągle myślę o wspólnym spacerze po Slęży, ale pogoda nie jest odpowiednia. Jak tylko się poprawi
skontaktuję się. Jednak trochę zaległości udaje się nadrobić. Posyłam Ci trochę optymistycznych żółtości w charakterze
Atrakcyjnej niedzieli.

Wiesiu,
a dziś już pada deszcz.W mieście okropnie. U nas też się b.zmieniło. Kiedyś zbliżającą się zimę sygnalizowały
hałdy koksu-węgla przed domami. Gazu nie widać, ale delikatny dymek z kominów - tak.
Dobrze, że góry trwają niezmiennie w swej urodzie. A na fotkach to, co mamy w ogródkach - kamień, rośliny, woda.W trochę tylko
większej skali.
A więc wklejam, bo lubię "ozdobić" (cudzysłów w razie wątpliwości) post. A z mojego kawałka naszej Ziemi brakuje mi.
Z życzeniami pięknej niedzieli - dla Ciebie:

Dzięki za miłe słowa. Dla Ciebie rh w naturze. Jak widać, lubią rosnąć w masie, co odgapiłam. Po prostu.

Dalu, dzięki za pamięć. Ciągle myślę o wspólnym spacerze po Slęży, ale pogoda nie jest odpowiednia. Jak tylko się poprawi
skontaktuję się. Jednak trochę zaległości udaje się nadrobić. Posyłam Ci trochę optymistycznych żółtości w charakterze
Atrakcyjnej niedzieli.

Wiesiu,
hałdy koksu-węgla przed domami. Gazu nie widać, ale delikatny dymek z kominów - tak.
Dobrze, że góry trwają niezmiennie w swej urodzie. A na fotkach to, co mamy w ogródkach - kamień, rośliny, woda.W trochę tylko
większej skali.
A więc wklejam, bo lubię "ozdobić" (cudzysłów w razie wątpliwości) post. A z mojego kawałka naszej Ziemi brakuje mi.
Z życzeniami pięknej niedzieli - dla Ciebie:

- Ma-Do

- Od: 22 lut 2010, o 20:29
Adrianko,widoczki z wędrówek niesamowite
,A wodę i kamień zawsze miło się ogląda...na zdjęciach również
Pięciornika niziutkiego nie mam.Będę wdzięczna
Pięciornika niziutkiego nie mam.Będę wdzięczna
Pozdrawiam , Małgosia
Moje wątki
Moje wątki
- Margo2

To ostatnie zdjęcie bajka. 
Lubisz góry, prawda?
Ja niestety słabio je znam. Byłam tylko kilka razy, żeby nie powiedzieć 2.
Lubisz góry, prawda?
Ja niestety słabio je znam. Byłam tylko kilka razy, żeby nie powiedzieć 2.
Witaj Adrianno, gdy zobaczyłam twój ogród to oniemiałam, tyle pięknych krzewów a zwłaszcza Rh i azalii, bajkowe widoki, ja również te wspaniałe kwiaty bardzo lubię. Spacer wśród tylu ciekawych iglaków, krzewów oraz kwiatów jest ogromną przyjemnością, stworzyłaś cudowny ogród.
- Grzesiu

- Od: 25 gru 2008, o 13:31
Adrianno...ja zawsze po cichu....ale śledzę Twoje wojaże
i Twój piękny ogród, który miałem okazję poznać
piękne zdjęcia pokazujesz...
i Twój piękny ogród, który miałem okazję poznać
piękne zdjęcia pokazujesz...
- Gencjana

Małgosiu, to teraz podwójne mi zależy, by przeżył. A wtedy - jak w banku.
Gosiu,nietrudno zauważyć, prawda? Na szczęście zgadzamy się pod tym względem z M. Dla pięknego widoku jesteśmy
zrobić wiele. Nie żałujemy trudu. Dla Ciebie fotka z Lofotów, gdzie jest przepięknie , ale trzeba było zrobić parę tysięcy km.

Ireno, dzięki za odwiedziny i tak pochlebną ocenę moich starań.Wynikają z tytułu mojego wątku, jak się pewnie
domyślasz. Witam Cię kwiatkiem, który nie był tu jeszcze prezentowany.
Do zobaczenia u Ciebie.

Grzesiu,jak się bardzo chce - dużo można. Wszystko przed Tobą i to jest wspaniałe. Mnie się choć troszkę udało,
jeszcze się załapałam. Jak byłam w Twoim wieku marzyła mi się Europa bez granic i ...jest. A inne kontynenty jakoś mnie
nie kuszą. Choć nie miałabym nic przeciwko zobaczeniu roślin w np.RPA. Widziałam zachwycający film.
Z Twojej wizyty u mnie zostały słowa, że mam za duży trawnik. Czy chodziło Ci o to, że mam rezerwy?Lubię wprawdzie przestrzeń, ale może będę zmuszona zrezygnować.
Przez to Forum. Tyle wspaniałości oglądam, że lista się powiększa.
Mam nadzieję, że Twój piękny ogród będę też mogła kiedyś podziwiać w realu.
A dla Ciebie swojskie klimaty. Piękna polska jesień.

Gosiu,nietrudno zauważyć, prawda? Na szczęście zgadzamy się pod tym względem z M. Dla pięknego widoku jesteśmy
zrobić wiele. Nie żałujemy trudu. Dla Ciebie fotka z Lofotów, gdzie jest przepięknie , ale trzeba było zrobić parę tysięcy km.

domyślasz. Witam Cię kwiatkiem, który nie był tu jeszcze prezentowany.

Grzesiu,jak się bardzo chce - dużo można. Wszystko przed Tobą i to jest wspaniałe. Mnie się choć troszkę udało,
jeszcze się załapałam. Jak byłam w Twoim wieku marzyła mi się Europa bez granic i ...jest. A inne kontynenty jakoś mnie
nie kuszą. Choć nie miałabym nic przeciwko zobaczeniu roślin w np.RPA. Widziałam zachwycający film.
Z Twojej wizyty u mnie zostały słowa, że mam za duży trawnik. Czy chodziło Ci o to, że mam rezerwy?Lubię wprawdzie przestrzeń, ale może będę zmuszona zrezygnować.
Mam nadzieję, że Twój piękny ogród będę też mogła kiedyś podziwiać w realu.
A dla Ciebie swojskie klimaty. Piękna polska jesień.

- Comcia

- Od: 9 maja 2008, o 14:28
Dla takich widoków właśnie lubię jesień.
Chyba najbardziej ze wszystkich pór roku.
Chyba najbardziej ze wszystkich pór roku.
- AniaDS

- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
Taka jesień