Ogródek Pszczółki cz.5
- AgaNet
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 26 sie 2010, o 11:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogródek Pszczółki cz.5
No to zima u CIebie na całego !
U mnie tez lawiny schodzą z dachow. Właśne nam sypnęło metrową zaspę prosto pod drzwi !
U mnie tez lawiny schodzą z dachow. Właśne nam sypnęło metrową zaspę prosto pod drzwi !
-
kajpej

- Od: 24 lis 2009, o 14:56
Wiesiu, dziękuję bardzo za śliczne zdjęcia
U Ciebie jeszcze pod śniegiem widzę różyczki i liście.
faktycznie uroczo wyglądają śniegowe mosty. Pierwszy raz widzę złote liście brzozy pod puchem śnieżnym.
Przepięknie to wszystko wygląda.
Radość bije ze zdjęć i jest to zasługa słońca. W jego świetle każda pora roku wygląda wspaniale.
życzę miłego wieczoru, Elżbieta
U Ciebie jeszcze pod śniegiem widzę różyczki i liście.
faktycznie uroczo wyglądają śniegowe mosty. Pierwszy raz widzę złote liście brzozy pod puchem śnieżnym.
Przepięknie to wszystko wygląda.
Radość bije ze zdjęć i jest to zasługa słońca. W jego świetle każda pora roku wygląda wspaniale.
życzę miłego wieczoru, Elżbieta
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wiesiu słucham w TV jak mówią o paraliżu komunikacyjnym we Francji.
U mnie wprawdzie śniegu dużo ubyło, ale już znowu temperatura zaczyna spadać i robi się coraz zimniej.
Trzymaj się zdrowo i ciepło.

U mnie wprawdzie śniegu dużo ubyło, ale już znowu temperatura zaczyna spadać i robi się coraz zimniej.
Trzymaj się zdrowo i ciepło.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- peonia

- Od: 26 mar 2006, o 11:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Wiesiu, atak zimy z Francji przesuwa się na Niemcy a w piątek i sobotę dotrze do nas i spadnie 20 cm śniegu ,
oby świeciło, to grzanym piwem się rozgrzejemy.
Piękne zdjęcia zimy wstawiłaś,
Pozdrawiam cieplutko,
Pozdrawiam cieplutko,
Zaczęło się od rabaty-Beata Paulina
"Ludzie nie dlatego przestają się bawić, że się starzeją, lecz starzeją się, bo się przestają bawić."
Mark Twain
"Ludzie nie dlatego przestają się bawić, że się starzeją, lecz starzeją się, bo się przestają bawić."
Mark Twain
-
goryczka143
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 21 sie 2009, o 20:41
WIESIU
No to Ciebie też zasypało. Zima wygląda malowniczo. A nas deszcz i szaro, buro.
No to Ciebie też zasypało. Zima wygląda malowniczo. A nas deszcz i szaro, buro.
-
Grazia

- Od: 7 kwie 2009, o 11:05
Ale u Ciebie uroczo,nareszcie dzieci we Francji wiedzą jak wygląda śnieg a może jeszcze zobaczą białe niedźwiedzie.
- Ignis05

- Od: 16 gru 2009, o 14:08
Wiesiu,
w Gdańsku i okolicach też jest biało i puchato i dalej sypie.
Dzisiaj dojazd do pracy zajął mi sporo czasu, ale na szczęście wcześniej wyjechałam z domu.
Twoje zimowe zdjęcia niemal całkiem podobne do obrazków z mojej wsi, chociaż śniegu mamy chyba więcej.
I odśnieżamy na okrągło, a chałdy przed płotem i po bokach wjazdu do garażu coraz większe.

w Gdańsku i okolicach też jest biało i puchato i dalej sypie.
Dzisiaj dojazd do pracy zajął mi sporo czasu, ale na szczęście wcześniej wyjechałam z domu.
Twoje zimowe zdjęcia niemal całkiem podobne do obrazków z mojej wsi, chociaż śniegu mamy chyba więcej.
I odśnieżamy na okrągło, a chałdy przed płotem i po bokach wjazdu do garażu coraz większe.
- abeille
- 1000p

- Od: 4 mar 2009, o 12:08
Witam porannie
U nas dalej śnieżno, ale nie na długo
po południu ma być +6°C i nie bedzie juz śladu po tym białym. A na razie ślizgawka
jest równa
Krysiu Ignis, och jak fajnie musi być w Gdańsku pod śniegiem. Byle tylko nie zamienił się zbyt szybko w brudną braję bo
wtedy chodzienie po chodnikach jest jak brodzenie po kostki. Zima w Twoim lesie musi być cudna
Witaj Grażynko Księgowa, jak się zrobi lodowato to nigdy nie wiadomo czy białe niedźwiedzie nie zejdą z bieguna do nas by
się ogrzać
ale by była frajda dla dzieci
Krysiuniu Goryczko, zimy tylko początek więc i śnieg i słońce na pewno do Ciebie wrócą i będzie tak pieknie jak u nas
wczoraj albo i jeszcze piękniej. U nas dzisiaj już szarówka ale nowych opadów śniegu nie zapowiadają przed końcem przyszłego
tygodnia, więc będzie zimno i bezśnieżnie, to czego roślinki najbardziej nie lubią
Beatko, czy śnieg już do Was dotarł. Widziałam wczoraj w dzienniku zasypane Niemcy
też im się nieźle
dostało
i mają trudności w odśnieżaniu.
Grażynko Kogruś, mrozu nie zazdroszczę. Ja nieznoszę zimna ale nas też nie bedzie omijał. Temperatura ma spaść do
-4°C nocą i nawet więcej na poczatku przyszłego tygodnia. Mamy mieć tylko weekend po wodzie
Eluś, słonko nawet zimą rozjaśnia nasze mysli i świat zyskuje na uroku. A listki pod śniegiem tez sobie bardzo cenię.
Zima zaskoczyła nawet drzewa i nie zdąrzyły sie pozbyć ich letniej sukienki. Widzę po liściach na migdałowcu, już są
skruszone zimnem i martwe ale cały czas przyczepione do gałęzi. Róże i nawet powojnik montana nie zrzuciły wcale liści.
Chyba spadną z odwilżą i będzie puściej na rabatach i pergolach.
Aga, uważaj aby Was nie przysypało, wychodząc z domu
Jak dzieci? Szkoły macie otwarte czy przymusowe siedzenie
w domu ?
Przesyłam Wam zimowe słoneczko i kilka obrazków namalowanych przez malarkę zimę

U nas dalej śnieżno, ale nie na długo
jest równa
Krysiu Ignis, och jak fajnie musi być w Gdańsku pod śniegiem. Byle tylko nie zamienił się zbyt szybko w brudną braję bo
wtedy chodzienie po chodnikach jest jak brodzenie po kostki. Zima w Twoim lesie musi być cudna
Witaj Grażynko Księgowa, jak się zrobi lodowato to nigdy nie wiadomo czy białe niedźwiedzie nie zejdą z bieguna do nas by
się ogrzać
Krysiuniu Goryczko, zimy tylko początek więc i śnieg i słońce na pewno do Ciebie wrócą i będzie tak pieknie jak u nas
wczoraj albo i jeszcze piękniej. U nas dzisiaj już szarówka ale nowych opadów śniegu nie zapowiadają przed końcem przyszłego
tygodnia, więc będzie zimno i bezśnieżnie, to czego roślinki najbardziej nie lubią
Beatko, czy śnieg już do Was dotarł. Widziałam wczoraj w dzienniku zasypane Niemcy
dostało
Grażynko Kogruś, mrozu nie zazdroszczę. Ja nieznoszę zimna ale nas też nie bedzie omijał. Temperatura ma spaść do
-4°C nocą i nawet więcej na poczatku przyszłego tygodnia. Mamy mieć tylko weekend po wodzie
Eluś, słonko nawet zimą rozjaśnia nasze mysli i świat zyskuje na uroku. A listki pod śniegiem tez sobie bardzo cenię.
Zima zaskoczyła nawet drzewa i nie zdąrzyły sie pozbyć ich letniej sukienki. Widzę po liściach na migdałowcu, już są
skruszone zimnem i martwe ale cały czas przyczepione do gałęzi. Róże i nawet powojnik montana nie zrzuciły wcale liści.
Chyba spadną z odwilżą i będzie puściej na rabatach i pergolach.
Aga, uważaj aby Was nie przysypało, wychodząc z domu
w domu ?
Przesyłam Wam zimowe słoneczko i kilka obrazków namalowanych przez malarkę zimę

Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Wątki Pszczółki
- Ignis05

- Od: 16 gru 2009, o 14:08
Wiesiu, u Ciebie wprawdzie śnieg napada, ale zaraz słonko gdzieś wychodzi i możesz zrobić takie piękne zdjęcia.
Dzisiaj do pracy jechałam ciemną nocą i w śnieżnej zamieci, ale - udało mi się

Dzisiaj do pracy jechałam ciemną nocą i w śnieżnej zamieci, ale - udało mi się
- AgaNet

- Od: 26 sie 2010, o 11:00
Ładnie ta zima maluje w Paryżu
U nas na szczęście w tym tygodniu szkoły otwarte
Temperaturki dalej mocno plusowe, i nagle się zrobiło wszędzie pełno wody !
- fela

- Od: 23 lut 2009, o 17:51
Oglądałam wczoraj w dzienniku tę śnieżną nawałnicę w Paryżu. Istna katastrofa. Twoje zdjęcia są zdecydowanie sympatyczniejsze, a śnieg ma raczej charakter dekoracyjny
. U nas nie pada, ale rankiem na dachach i trawie pojawia się szron.
- abeille
- 1000p

- Od: 4 mar 2009, o 12:08
Wandziu, dziękuję
Feluś, jakie masz szczęście że u Was już po zimie na ten rok
u nas odwilż na całego, wszystko spływa, ale ma być
powrót śniegu w przyszłym tygodniu
oby nie na długo
Aga, oby tylko od tej wody powodzi u Was nie było tak jak na wschodzie Francji
Krysiu, zima daje nam się dobrze we znaki. Może styczeń bedzie łaskawszy dla nas
Feluś, jakie masz szczęście że u Was już po zimie na ten rok
powrót śniegu w przyszłym tygodniu
Aga, oby tylko od tej wody powodzi u Was nie było tak jak na wschodzie Francji
Krysiu, zima daje nam się dobrze we znaki. Może styczeń bedzie łaskawszy dla nas
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątki Pszczółki
-
x-d-a
Wiesiu, natura to wspaniała artystka-malarka, ale jeszcze trzeba umieć zauważyć, docenić i odpowiednio sfotografować jej dzieła :P Ty jak zwykle robisz to po mistrzowsku, a my dzięki Tobie, możemy podziwiać wspaniałe krajobrazy
U mnie dzisiaj lekki mrozik i w końcu przestało wiać i śnieżyć, bo już nie mamy gdzie odgarniać śniegu
Powoli zaczyna się krzątanina przedświąteczna, więc będzie czym zająć ręce i umysły i szybciej minie ten szary, grudniowy czas... Miłego dnia
U mnie dzisiaj lekki mrozik i w końcu przestało wiać i śnieżyć, bo już nie mamy gdzie odgarniać śniegu
Powoli zaczyna się krzątanina przedświąteczna, więc będzie czym zająć ręce i umysły i szybciej minie ten szary, grudniowy czas... Miłego dnia
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Od rana sypie i coraz więcej jest u mnie śniegu.
Będą święta po lodzie i śniegu - tak zapowiadają.
Ale martwi mnie też to, że ma być do -25 stopni a miejscami nawet więcej.
Dobrze, że śnieg przykrył roślinki, bo taki mróz niczego dobrego nie wróży.
Będą święta po lodzie i śniegu - tak zapowiadają.
Ale martwi mnie też to, że ma być do -25 stopni a miejscami nawet więcej.
Dobrze, że śnieg przykrył roślinki, bo taki mróz niczego dobrego nie wróży.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki