Zielony Zakątek - LUCY 09
- mirdem
- Przyjaciel Forum - gold 
- Od: 26 sty 2010, o 11:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Zielony Zakątek - LUCY 09
Lucynko szkoda , że nie udało się z kotkiem . Ja mam dwa ale u mnie zawsze się jakieś koty po domu kręcą . 
A mam taką przypowiastke charakteryzującą psy i koty , według mnie pasuje jak ulał:
PIES- patrzy na człowieka i myśli - dba o mnie , bawi sie ze mną , karmi mnie i rozpieszcza- jest Bogiem
KOT- patrzy na człowieka i myśli - dba o mnie , bawi sie ze mną , karmi mnie i rozpieszcza- jestem Bogiem.
Zima piękna na obrazku , kontakt bezpośredni mniej przyjemny.

A mam taką przypowiastke charakteryzującą psy i koty , według mnie pasuje jak ulał:
PIES- patrzy na człowieka i myśli - dba o mnie , bawi sie ze mną , karmi mnie i rozpieszcza- jest Bogiem
KOT- patrzy na człowieka i myśli - dba o mnie , bawi sie ze mną , karmi mnie i rozpieszcza- jestem Bogiem.
Zima piękna na obrazku , kontakt bezpośredni mniej przyjemny.
Pozdrawiam Mirka
Ogródkowy galimatias - aktualny

Ogródkowy galimatias - aktualny
- agrazka
- Przyjaciel Forum 
- Od: 22 maja 2005, o 23:39
- Kontakt:
Lucynko, namawiam cię na koty, są fajne, w naszym schronisku jest piękny potrzebujący kot - kotka 

Szkoda, ze sie nie udało złapać, bo zimno jest bardzo. Poradą służę, książki też jakieś mam
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13 ... 50&start=0

Szkoda, ze sie nie udało złapać, bo zimno jest bardzo. Poradą służę, książki też jakieś mam

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13 ... 50&start=0
serdecznie - Grażyna    - Mój ogród...

- agrazka
- Przyjaciel Forum 
- Od: 22 maja 2005, o 23:39
- Kontakt:
serdecznie - Grażyna    - Mój ogród...

- FRAGOLA
- 1000p 
- Od: 4 cze 2010, o 09:34
Ale piękny skalniak  U nas tez śniegu napadało...dużo,ale to i lepiej dla roślinek niż gdyby sam mróz był,pod śniegową kołderką będzie im cieplej
 U nas tez śniegu napadało...dużo,ale to i lepiej dla roślinek niż gdyby sam mróz był,pod śniegową kołderką będzie im cieplej 

U nas tez śniegu napadało...dużo,ale to i lepiej dla roślinek niż gdyby sam mróz był,pod śniegową kołderką będzie im cieplej
- maria5
- 1000p 
- Od: 18 wrz 2008, o 17:06
O już kotek znalazł swoje miejsce   i jaki mądry ma podgrzewane legowisko
 i jaki mądry ma podgrzewane legowisko   

- anulka
- Przyjaciel Forum 
- Od: 23 mar 2007, o 21:26
Lucynko ja mam teraz 3 koty.Jedna kotka ma 16 lat ,druga kotka przybłąkała się w zeszłym roku w beznadziejnym stanie.Miała iśc do uśpienia ,ale jakos wyszła i dzisiaj jest z nami.Super z niej kotka i nie opuszcza mnie na krok.
Trzeci kotek to przywieziony z działek.Jedna starsza pani strasznie lubi małe kotki i wiosną robi wszystko ,żeby kotki mogły urodzić u niej na działce.Niestety na tym koniec.Teraz wyjechała na 4 mies i koty zostawiła.Jest ich razem 11-tych maluchów nie licząc kotów z zeszłego roku.Nie ma kto ich karmić i ja ,jak jadę na działkę to im przywożę pokarm.Serce mi się ściska ,jak widzę te biedactwa.
Dwa zabrałam ,ale więcej nie mogę.Szkoda ,ze tak daleko mieszkasz ,bo byś miała w 5 min kotka.

Trzeci kotek to przywieziony z działek.Jedna starsza pani strasznie lubi małe kotki i wiosną robi wszystko ,żeby kotki mogły urodzić u niej na działce.Niestety na tym koniec.Teraz wyjechała na 4 mies i koty zostawiła.Jest ich razem 11-tych maluchów nie licząc kotów z zeszłego roku.Nie ma kto ich karmić i ja ,jak jadę na działkę to im przywożę pokarm.Serce mi się ściska ,jak widzę te biedactwa.
Dwa zabrałam ,ale więcej nie mogę.Szkoda ,ze tak daleko mieszkasz ,bo byś miała w 5 min kotka.
- Ewelina
- Przyjaciel Forum 
- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Bajecznie wygląda Twój ogród w zimowej szacie ! Zasypało całą Polskę ,u nas też drzewa i krzewy  pomalowane są na biało. 
Tymczasem znowu prószy... i przypomina mi się ulubiona mruczanka moich dzieci ( Z "Kubusia Puchatka"):
"Im bardziej pada śnieg,
Bim ? bom
Im bardziej prószy śnieg,
Bim ? bom
Tym bardziej sypie śnieg
Bim ? bom
Jak biały puch z poduszki.
I nie wie zwierz ni człek,
Bim ? bom
Choć żyłby cały wiek,
Bim ? bom
kiedy tak pada śnieg,
Bim ? bom
Jak marzną mi paluszki."
Pozdrawiam , E.

Tymczasem znowu prószy... i przypomina mi się ulubiona mruczanka moich dzieci ( Z "Kubusia Puchatka"):
"Im bardziej pada śnieg,
Bim ? bom
Im bardziej prószy śnieg,
Bim ? bom
Tym bardziej sypie śnieg
Bim ? bom
Jak biały puch z poduszki.
I nie wie zwierz ni człek,
Bim ? bom
Choć żyłby cały wiek,
Bim ? bom
kiedy tak pada śnieg,
Bim ? bom
Jak marzną mi paluszki."
Pozdrawiam , E.
Witam wszystkich odwiedzających.
Mireczko, dzięki za cenne charakterystyki. Nigdy się z nimi nie spotkałam, ale wydają się trafne.
Agrażko, wiem, że masz koty i je kochasz. Zdjęcie urocze, tak zachowuje się mój pies- ZUZA, cały czas na kolanach by siedziała. Chętnie skorzystam z twoich książek. Ale będę jeszcze próbowac z tym moim kotkiem. Może się uda go przygarnąć a jeśli nie to pewnie pójdę do schroniska.
Fragolu, cudnie jest wokół. To nasza pierwsza zima w nowym miejscu.
Marysiu, ten kotek na zdjęciu nie jest mój a Agrażki. Jeśli mojego złapię to będę o nim na pewno trąbić głośno.
Aniu, zdobyć kotka to chyba nigdzie nie jest problem. Ale ja chcę własnie tego mojego. Wcale nie jest powiedziane, że nie pojawi sie i inny...
Ewelinko, dzięki za mruczankę

Mireczko, dzięki za cenne charakterystyki. Nigdy się z nimi nie spotkałam, ale wydają się trafne.
Agrażko, wiem, że masz koty i je kochasz. Zdjęcie urocze, tak zachowuje się mój pies- ZUZA, cały czas na kolanach by siedziała. Chętnie skorzystam z twoich książek. Ale będę jeszcze próbowac z tym moim kotkiem. Może się uda go przygarnąć a jeśli nie to pewnie pójdę do schroniska.
Fragolu, cudnie jest wokół. To nasza pierwsza zima w nowym miejscu.
Marysiu, ten kotek na zdjęciu nie jest mój a Agrażki. Jeśli mojego złapię to będę o nim na pewno trąbić głośno.
Aniu, zdobyć kotka to chyba nigdzie nie jest problem. Ale ja chcę własnie tego mojego. Wcale nie jest powiedziane, że nie pojawi sie i inny...
Ewelinko, dzięki za mruczankę

- 
				Grazia
- Od: 7 kwie 2009, o 11:05
Lucynko widzę ,że walczysz jak lwica o tego kotka a czemu właśnie ten a nie inny?

To trudno wytłumaczyć Grażynko. Nigdy nie mieliśmy kota i nie chcieliśmy, a gdy usłyszałam o tym moim to rodzinna decyzja o kocie zapadła właśnie dla niego. Czuje sie jakbym jemu dała obietnicę. 

- skorpion811-51
- Od: 21 lis 2009, o 17:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
U Ciebie Lucynko jeszcze skalniak widać bo u mnie już nie
kociaki mam trzy i wszystkie okupują dom bo gdzie te biedactwa maja się
teraz podziać jak nie w ciepełku

kociaki mam trzy i wszystkie okupują dom bo gdzie te biedactwa maja się
teraz podziać jak nie w ciepełku

Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA

MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
Lucynko chcę Ci donieść ,że Twoje moje Datury kwitły pięknie , rozmnożyłam już i oddałam dla znajomych .Jak znajdę zdjęcia to wkleję .
Pozdrawiam

Pozdrawiam

Moje drogie koleżanki.
Grażynko, kot dalej na wolności a mi przybywa obaw...
Stasiu, u mnie coraz to więcej śniegu ale zaspy jakby przemieszczały się Dziś widać więcej skalniaka niż wczoraj. Lubię widok kotów wygrzewających się w domu. Ale u mnie daleka do tego droga.
 Dziś widać więcej skalniaka niż wczoraj. Lubię widok kotów wygrzewających się w domu. Ale u mnie daleka do tego droga.
Jadzieńko, tak mi miło, że udały ci się datury. Dobrze, że dalej poszły w dobre ręce. cieszę się, że masz więcej czasu i częściej do nas zaglądasz. Stęskniłam się za twoim zwierzyńcem. 

Moja Zuza najchętniej przespałaby zimę.
  Niby śpi ,a uszka ma czujne.

Brzozy pięknie wyglądają na śniegu

Grażynko, kot dalej na wolności a mi przybywa obaw...
Stasiu, u mnie coraz to więcej śniegu ale zaspy jakby przemieszczały się
 Dziś widać więcej skalniaka niż wczoraj. Lubię widok kotów wygrzewających się w domu. Ale u mnie daleka do tego droga.
 Dziś widać więcej skalniaka niż wczoraj. Lubię widok kotów wygrzewających się w domu. Ale u mnie daleka do tego droga.Jadzieńko, tak mi miło, że udały ci się datury. Dobrze, że dalej poszły w dobre ręce. cieszę się, że masz więcej czasu i częściej do nas zaglądasz. Stęskniłam się za twoim zwierzyńcem.

Moja Zuza najchętniej przespałaby zimę.
- 
				Grazia
- Od: 7 kwie 2009, o 11:05
No to Lucynko zasypało Cię na biało,psinka cudna.