Moje ogródki - Gucia.
- Babopielka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 9 wrz 2007, o 19:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Guciu już jestem chora na tego cyprysa-wiosną pobiegam po szkółkach za takim okazem
Dorotko-moje hortensje zakwitły już w następnym roku od ukorzenienia -nie wiem dlaczego tak stare okazy 6 czy 4 letnie nie kwitną
,może to są też takie ogrodowe i przemarzają
.możesz mi coś więcej napisać o nich to ,albo jakieś zdjęcie wstaw u mnie to zobaczę jakie one są ,bo tak to trudno mi cokolwiek powiedzieć

Dorotko-moje hortensje zakwitły już w następnym roku od ukorzenienia -nie wiem dlaczego tak stare okazy 6 czy 4 letnie nie kwitną
- Nalewka
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 paź 2006, o 12:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
korzo_m pisze:Przeczytałam o ukorzenianiu hortensji, Guciu ja mam w ten sposób ukorzenione 3 hortensje, teraz są już dużymi krzaczkami. W związku z tym mam pytanie do Bobopielki po ilu latach zaczynają kwitnąć. Moje mają od 6-4 lat i do tej pory żadna jeszcze nie zakwitła.
Poczytajcie tu:Babopielka pisze:-nie wiem dlaczego tak stare okazy 6 czy 4 letnie nie kwitną,może to są też takie ogrodowe i przemarzają
.możesz mi coś więcej napisać o nich to ,albo jakieś zdjęcie wstaw u mnie to zobaczę jakie one są ,bo tak to trudno mi cokolwiek powiedzieć
![]()
- Hortensja ogrodowa-dlaczego nie kwitnie?
- Zmarznięta hortensja
- Hortensje - ogrodowa, bukietowa, drzewkowata.
- Niekwitnąca hortensja ogrodowa
- Czy można uratować Hortensje, które zmarzły?
- Ukorzenianie i pielęgnacja Hortensji
- Dlaczego hortensja nie rozwija pączków kwiatowych?
- Hortensja nie kwitnie.
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
- Babopielka

- gucia
- Przyjaciel Forum

- Od: 27 wrz 2007, o 18:27
Dziękujemy, czytamy, zapisałam już chyba pół zeszytu A4.Babopielka pisze:To się nazywa profesjonalizmdziękujemy
Bożenko, przeczytałam, że Andrzej przykrywa swoje tylko liśćmi, poszłam na łatwiznę i też wrzuciłam na nie małe, co nieco, głównie liście brzozowe.
Dzisiaj w parko ogrodzie mokro i mgliście:

Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Moje wątki
- kryska
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 kwie 2007, o 00:13
Guciu, Twój ogrodo-park jest zachwycający, taki naturalistyczny. Po prosty piękny.
Życie jak krajobraz, ciągle się zmienia.
Zapraszam do odwiedzania moich wątków - kryska
Zapraszam do odwiedzania moich wątków - kryska
- Babopielka

- gucia
- Przyjaciel Forum

Ewo, witam Cię serdecznie. Pod dębem niewiele sadziłam, więc zapisuję wszystkie propozycje, żeby nie popełnić błędu. Bluszcz już ukorzeniam, więc będę mogła go przesadzić, a runianki nie znałam, ale poszukam oczywiście.
Beatko, ja swoją dzisiaj, jeszcze dokładniej obsypałam liśćmi, mam nadzieję, że będzie ok!
Alu, Krysiu, z korzeniami trochę przesadziłam, ale wiosną pogdapię co nieco i troszkę inaczej to poukładam.
Izuniu, mam dojście do super miłych właścicieli szkółki, gdzie za niewielkie pieniądze można kupić takie drobiazgi. Chętnie Ci coś podeślę, gałązki oczywiście też.
Beatko, ja swoją dzisiaj, jeszcze dokładniej obsypałam liśćmi, mam nadzieję, że będzie ok!
Alu, Krysiu, z korzeniami trochę przesadziłam, ale wiosną pogdapię co nieco i troszkę inaczej to poukładam.
Izuniu, mam dojście do super miłych właścicieli szkółki, gdzie za niewielkie pieniądze można kupić takie drobiazgi. Chętnie Ci coś podeślę, gałązki oczywiście też.
Moje wątki
Moje wątki
- gucia
- Przyjaciel Forum

Bożenko, w kompleksy to ja popadam u Ciebie, ale wszystko dokładnie oglądam i zapisuję. A z modrzewiami to mnie może podszkolisz, bo szkoda mi je wycinać?Babopielka pisze:Ja tez nie mogę wyjść z podziwu dla Twojego ogroduwpędzasz mnie w kompleksy normalnie
![]()
Moje wątki
Moje wątki
- Babopielka