Ogródek Doroty-dodad cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródek Doroty-dodad cz.2

Post »

Nie jestem przedszkolakiem, ale na taki spacerek też bym się chętnie wybrała :wink:
Niestety... los rzucił rodzinkę w mniej urodziwe okolice... cóż zrobić? :roll:
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witajcie !
Szkoda, że teraz tak szybko robi się ciemno. Dziś był tak ciepły dzień, że aż ciężko uwierzyć, że to listopad. Oby tak było jak najdłużej.
Pojechałam do ogrodniczego po truciznę na gryzonie i skusiłam się jeszcze na cebule. Tym razem krokusy i tulipany. Potem chodziłam po ogrodzie i zastanawiałam się gdzie je wsadzić :) Dopiero wiosną okaże się czy są jeszcze jakieś wolne miejsca. ja już się pogubiłam :;230

Izka, strasznie dawno tamtędy nie chodziłam i okazało sie, że gmian dba o dzieciaki. Traska fajna, 2 km, troszke z górki, troszkę pod górkę, na trasie tablice informujące o ciekawych miejscach, roślinach, zamieszkujących teren zwierzętach. Ogólnie super, mojemu małemu bardzo się podobało. A rodzice się przewietrzyli :) Nad borówkami też się zastanawiam. Teść wymyślił przenosiny warzywniaka i chyba odzyskam troszkę miejsca na róże :heja A nowy warzywniak trzeba zagospodarować. Myślę, że żywopłot z borówki byłby i ładny i pożyteczny ;:224
Grażynko, może i grzybowy, ale ja w tym roku nie byłam na grzybach ani raz :oops: Jakoś w okresie największego wysypu grzybów byłam strasznie zagoniona.

Jolu, ;:196

Aniu, prawda, że ładnie :) Miło, że gmina pomyślała o dzieciakach. Oby jak najwięcej takich.

Małgosia, tak zrobię. Igliwie już czeka w pogotowiu na zimniejsze dni.

Monika, bedę przesadzać po kwitnieniu i chyba go troszkę przytnę, bo bardzo się ogołocił. Mam nadzieje, że go nie ukatrupię ;:224

Reniu, dziś tez ślicznie i bardzo ciepło. oby jak najdłużej. Moje młodziutkie róże już układają sie do snu.

Krysiu, miło mi. Troszkę w tym roku sie zaniedbałam ze zdjęciami :oops: Z resztą w ogóle mało w tym roku było wędrówek. Szkoda...

Gosiu, w każdej okolicy można znaleźć jakieś fajne miejsca. Wy dużo zwiedzacie. Moi chłopcy w takim wieku, że jeden juz nie chce z rodzicami a drugi bez przerwy narzeka na "bolące nóżki". Ale w przyszłym roku im nie odpuszczę :uszy

W ogrodzie zrobiło się już niestety ponuro, nie ma czego fotografować. Roślinki powoli usypiają. To może dla przypomnienia troszke kolorów. Jeszcze tylko parę miesięcy i się zacznie ;:138 Na początek zakwitną takie :)
Obrazek

Obrazek
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
goryczka143
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 21 sie 2009, o 20:41

Post »

DOROTKO
Piękne wspomnienia. Zdjęcie przylaszczek z pszczółką to prawdziwy rarytas.
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Kontakt:

Post »

Myślę, że żywopłot z borówki byłby i ładny i pożyteczny ;:224
TAK, TAK, PO STOKROĆ TAK ;:138

Ech... Dorotko, te Twoje wiosenne zdjęcia ;:167
Wiosny mi się chce już :wink:
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 20:11

Post »

Ajajaj, przylaszczki...

Z tymi cebulami to jest niezłe, ja też siejuż pogubiłam gdzie co siedzi pod ziemią :-) Ale zawsze można posiać cos jednorocznego, jeśli przypadkowo znajdzie sie kawałek wolnego miejsca :;230
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21

Post »

Dorotko bardzo energetyzujące wiosenne zdjęcia...oby szybko na żywo oglądać te cuda... :D
A ja namawiam Cię jednak do posadzenia budlei...,uda się ...u mnie szczegóły... :wink:
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

Sama nie wiem, czy ogladanie wiosennych zdjęć podnosi na duchu czy dołuje :( Pięć miesięcy nas w najlepszym wypadku dzieli od takich widoków!
Jeszcze cebul dokupiłaś...Mam takie same problemy, też nie pamiętam, gdzie już sadziłam i tylko doniczki mi zgrzytają przy próbie wbicia szpadla :)
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

Dorotko ja też lubię oglądac przebarwiające się liście azalii..
Jedna moja już starciłą liście.. reszta pięknie się przebarwia..
Mają pąki więc wiosną będziemy się zachwycać kwiatami
Cało rok są piekne

zazdroszczę tej ścieżki przyrodniczej.. brakuje mi lasu w pobliżu... tak, zebym mogła pójść do niego na spacer albo rowerem..
Ja muszę samochodem :( To już nie to ..
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
asia0809
1000p
1000p
Od: 27 lut 2007, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Pszczółka z przylaszczką podnoszą na duchu ;:108 . Ja od wczoraj przeglądam i segreguję zdjęcia z wiosny i lata żeby wygonić jesienne smuty.
grabek
200p
200p
Od: 26 lut 2010, o 17:37

Post »

Ale piękne to zdjęcie z pszczołą ;:108 ;:63
Aż się rozmarzyłam :)
Moje królestwo
Zapraszam serdecznie do mnie:-) Jola
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Jak się cieszę, że się dorobiłam przylaszczek, mam nadzieję, że będą tak piękne jak Twoje :D
Awatar użytkownika
ewamon
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 lis 2009, o 00:16

Post »

Dorotko ;:196 oj mnie też chce się już wiosny,dobrze że są zdjęcia .
Będzie co wspominać w długie, zimowe wieczory. ;:108
Awatar użytkownika
Reni4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 wrz 2009, o 15:01

Post »

Oj zakwitną...już nie mogę się doczekać....Cudowne fotki:))
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

Skończyły się niestety słoneczne dni, ale padać u nas dalej nie chce. Będę musiała coś podlać w ogrodzie, bo sucho straszliwie. Ale to już jutro, przy okazji sadzenia róż ;:167

Krysiu, ja już nie mogę doczekać się wiosny, leczę się z chandry wiosennymi fotkami :wink:

Iza, mi też ;:108 Zastanawiam się też nad jagodą kamczacką,. Czytałam gdzieś ostatnio ciekawy artykuł o niej. Ale to dopiero po przenosinach co niestety chyba nie nastąpi już w tym roku. najpierw trzeba usunąć deski i różne "przydasie" które rezydują na miejscu nowego warzywniaka. Ale planów na przyszły rok mam całkiem sporo więc będę cierpliwa :lol: Na razie ołówek, kartka papieru i ....planujemy.

Aga musze wiosną jakoś zaznaczyć miejsca, w których są posadzone cebule, bo jesienia już nic nie pamiętam i sadzę jedne na drugich, często niestety ze stratami. Teraz część posadziłam w doniczkach, ale ta co już były w ziemi .... A na wierzch u jakże, jednoroczne :;230

Nelu, kusisz mnie ta budleją bardzo. Może wiosną ulegnę. Nawet już jawi mi się miejsce dla niej. Ona ponoć taka kompaktowa więc się zmieści

Marta, ja już nie mogę patrzyć na to za oknem. Nawet róże, które dziś dostałam od Agi mnie nie cieszą. Dla mnie brak słońca i zieleni oznacza drastyczny spadek nastroju. Dlatego muszę ratować się zdjęciami o oglądaniem letnich, gorących ogrodów. Cebule upychane gdzie się da, jedynie rabatę z różami starałam się oszczędzać, bo chcę poeksperymentować w przyszłym roku z bylinami, a to przy cebulach w ziemi może okazać się trudne. I tak czosnki i 10 tulipanów tam upchałam.

Liseczku drogi, ja niestety do takich bardziej spacerowych lasów też muszę samochodem :( Może jak mój młodszy synek nauczy się jeździć na rowerze... W mojej okolicy jedynie zagajniki. A takich ścieżek spacerowych, dydaktycznych sporo ostatnimi czasy przybyło. To dobrze..
A azalie kocham. Już sama nie wiem czy bardziej mnie zachwycają rh - takie rozbuchane kwiatami, czy azalie wielkokwiatowe, pyszniące się ognistymi kolorami czy te najbardziej niepozorne - japońskie, ale za to w okresie kwitnienia całe przykryte kolorem a jesienią zarumienione. Wszystkie piękne. Najwięcej u mnie chyba jednak właśnie japońskich.

Asiu segregowanie zdjęć - miłe zajęcie. Też się przymierzam :)

Jolu, dawno cię nie było, witam serdecznie, ja też już marzę o wiośnie.

Aniu, przylaszczki są cudowne. Szkoda, że te nowe odmiany mają takie kosmiczne ceny, ale powolutku....

Ewuniu, właśnie przeglądam zdjęcia i planuję co będę zmieniać wiosną. To już chyba jakieś zboczenie :;230

Reniu, trzeba sobie wmawiać, że zima szybko minie. Już niedługo 11 listopad, potem zaraz Mikołaj, Święta, Nowy Rok więc tak właściwie to tylko styczeń, luty i do połowy marca, a potem już należy wyglądać zielonego ;:224

No to jeszcze troszkę wczesnowiosennego koloru. Proszę zaklinać rzeczywistość.Wyobraźmy sobie: na zewnątrz jest ciepło, zielono, ptaszki śpiewają, pszczoły bzyczą......
a w ogrodzie kwitną takie.......
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Miłego wieczoru wam życzę ;:196
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

dodad pisze:Proszę zaklinać rzeczywistość.Wyobraźmy sobie: na zewnątrz jest ciepło, zielono, ptaszki śpiewają, pszczoły bzyczą......
O tak do mnie mów! Prawie już sobie wyobrażam :) Tylko to bębnienie deszczu o szyby mi trochę nie pomaga :;230
O jak Ty to sprytnie wyliczyłaś...Mikołaj, święta i już wiosna... :) Och, jak wiele człek musi sobie wmówić, by lepiej się poczuć :D
Pokazuj jednak tę swoją piękną wiosnę :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”