Ogródkowe rozmaitości cz.3
- mag
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 20 mar 2008, o 09:41
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogródkowe rozmaitości cz.3
No widzisz, czyli moje spostrzeżenia są słuszne. Najlepiej w takim razie wysiać wprost do gruntu i później przerwać, albo wiosną w domu po jednym nasionku do minidoniczek
Popikowałam już takie spore siewki wokół żółtych lilii i teraz widzę tylko pojedyncze sztuki.
-
aleb-azi

- Od: 29 gru 2009, o 18:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Bardzo mocny różany kolorek wyszperałaś... Taki kolorek, to wszędzie się zmieści
Ciekawe, czego się dowiesz... jak coś to dzwoń, pojadę do Hajdrowskich natentychmiast
Ciekawe, czego się dowiesz... jak coś to dzwoń, pojadę do Hajdrowskich natentychmiast
- Alionuszka

- Od: 16 cze 2009, o 23:21
Marysiu dzięki za linki ...i przesiedziałam trochę przy nich...ale po łapach się biłam ,gdy po długopis sięgałam,aby zapisywać kolejne nazwy...
A nuż pod Krakowem będzie...
Madziu szałwie jednoroczne i patens siałam zawsze do kuwet wiosną ,i pikowałam ,przesadzałam ,nic się z nimi nie działo...może w glebie jest większe prawdopodobieństwo uszkodzenia korzenia ze względu na zwięzłość gleby...To taka moja dedukcja...
Izka tak pomyślałam zaraz o Tobie ...ale najpierw wywiad...
Róża niewielka... ,miejsca w ogóle nie zajmuje ,a kolor z daleka widoczny...
Madziu szałwie jednoroczne i patens siałam zawsze do kuwet wiosną ,i pikowałam ,przesadzałam ,nic się z nimi nie działo...może w glebie jest większe prawdopodobieństwo uszkodzenia korzenia ze względu na zwięzłość gleby...To taka moja dedukcja...
Izka tak pomyślałam zaraz o Tobie ...ale najpierw wywiad...
Róża niewielka... ,miejsca w ogóle nie zajmuje ,a kolor z daleka widoczny...
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Podglądam, podglądam i .......też biję się po łapach, żeby w nowego wirusa nie popaść.
Ostatnio poległam pod żurawkowym, następnego bym mogła nie unieść......
......finansowo i polegnąć. 
Ostatnio poległam pod żurawkowym, następnego bym mogła nie unieść......
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Alionuszka

Grażynko to wirus ,który wciąż atakuje ,wszystko przez ten internet...przed wnikaniem w otchłań wiedzy o roślinach ,miałam książki,a tam typowe kwiatki...,a o nietypowych marzyłam ,aby je mieć...Teraz te marzenia sie spełniają..i jak tu pożałować na swoją wypatrzoną...
Sklepy odzieżowe omijam ...szkółki nigdy... 
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
- asia0809
- 1000p

- Od: 27 lut 2007, o 00:34
Skąd ja to znamSklepy odzieżowe omijam ...szkółki nigdy...
- tara

- Od: 16 mar 2008, o 22:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
to ja tez nieśmiało się przyznam tez tak myślę i robię, zamówilam nowy katalog Tantau, zobaczyłam że już jest i po co?, Nelu nie kuś ok...............asia0809 pisze:Skąd ja to znamSklepy odzieżowe omijam ...szkółki nigdy....
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Wiesz Neluś miło mi było przeczytać to co napisałaś.
Czasem myślałam , że może lepiej kupić jakiś ciuch czy zajść wreszcie do fryzjera, żeby lepiej wyglądać, ale jak zobaczyłam na forum takie piękne liliowce to te myśli zaraz mi wyparowały.
I też teraz sklepy z ciuchami i kosmetykami omijam może nawet jeszcze szerszym łukiem.....?

Czasem myślałam , że może lepiej kupić jakiś ciuch czy zajść wreszcie do fryzjera, żeby lepiej wyglądać, ale jak zobaczyłam na forum takie piękne liliowce to te myśli zaraz mi wyparowały.
I też teraz sklepy z ciuchami i kosmetykami omijam może nawet jeszcze szerszym łukiem.....?
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
To omijanie sklepów z ciuchami to chyba nasz znak firmowy
Ja właśnie o tej szałwi pisałam, co Madzia, bo ja od niej dostałam. Strasznie mi sie spodobała z tym wyrazistym kolorkiem i chyba mniej krzaczastym pokrojem. Ma rzadsze gałązki, ale za to wyprostowane.
Madziu, czy ona też tak sie rozsiewa jak szalona?
Ja właśnie o tej szałwi pisałam, co Madzia, bo ja od niej dostałam. Strasznie mi sie spodobała z tym wyrazistym kolorkiem i chyba mniej krzaczastym pokrojem. Ma rzadsze gałązki, ale za to wyprostowane.
Madziu, czy ona też tak sie rozsiewa jak szalona?
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
I ja także to potwierdzam. Ciuchy przestały mnie interesować, ubieram się w to, co już mam. I jakoś przyszło to samo z siebie. Co innego z roślinami. Kupuję na przykład coś co już mam, ale inną odmianę. Wiecie, o czym mówię, prawda?
- Tosia1

- Od: 13 mar 2010, o 16:48
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
- Alionuszka

Witam prawdziwe ogrodniczki...Asiu,Aniu,Grażynko,Małgosiu,Wando,Tosiu...jak nam dobrze z zakupami roślinnymi,to kontynuujmy...
Widzę ,że więcej zwolenniczek omijania stoisk ciuchowych...ale ubrać się też trzeba i raz na jakiś czas można poświęcić szmatkom...i innym zbytkom...
Ale to taką malutka chwilkę...W końcu nie cały dzionek pracujemy w kwiatach...
Asiu podobnie myślimy...
Aniulubię kusić ,a gdy trafiam na podatny grunt ...zadowolenie pełne...
Grażka dla mnie chodzenie po sklepach to strata czasu,mało co mi się podoba...a gdy już...to ceny z kosmosu...Fryzjerką jestem sama dla siebie,więc jedno mam z głowy...
Tobie niepotrzebne kosmetyki,i bez tego jesteś atrakcyjna...
Małgoś utwierdziłaś mnie w przekonaniu,że tę szałwie po prostu trzeba mieć...Dobrze ,że się nie pokłada ,bo takich roślin mam już wiele...
Wandziu podejrzewam ,że chodzi o to ...ciuch się starzeje ,więc idę po nowy zupełnie podobny...
Ja zawsze gustowałam w niebieskościach,trochę to zmieniłam ...odcienie czerwieni dodałam...
M się podoba ,a to przecież najważniejsze...
Tosiu 24...to już pokaźna ilość,życzę Ci kolejnych i kolejnych ...
bo pewnie się na tym nie skończy...a potem się okaże ,że ogród z gumy...
Wiem...szałwie i ostrogowiec będzie na pewno... 
Dzisiaj pojechałam do szkółek w Pisarzowicach upolować jakieś przeceny...No i się udało...kupiłam
nowa budleje Blue Chip wyrasta do 80 cm,2 wielosiły niebieskie... po bardzo atrakcyjnej cenie,i w wielkiej przecenie rozchodnika Matrona...Teraz muszę je posadzić.
Z tych budlei kompaktowych znalazłam w necie jeszcze ciemnoniebieską ,prawie granatową dostępną w niektórych szkólkach Adonis Blue http://www.google.pl/search?q=budleja+a ... =firefox-a
A zapomniałabym o róży...kupiłam gołokorzeniową Parade za 5 zł,ale to nie dla mnie...dla Ani...Piękny krzak ,o zdrowych korzeniach...i grubych pędach...cena jest zniewalająca..
Widzę ,że więcej zwolenniczek omijania stoisk ciuchowych...ale ubrać się też trzeba i raz na jakiś czas można poświęcić szmatkom...i innym zbytkom...
Asiu podobnie myślimy...
Aniulubię kusić ,a gdy trafiam na podatny grunt ...zadowolenie pełne...
Grażka dla mnie chodzenie po sklepach to strata czasu,mało co mi się podoba...a gdy już...to ceny z kosmosu...Fryzjerką jestem sama dla siebie,więc jedno mam z głowy...
Tobie niepotrzebne kosmetyki,i bez tego jesteś atrakcyjna...
Małgoś utwierdziłaś mnie w przekonaniu,że tę szałwie po prostu trzeba mieć...Dobrze ,że się nie pokłada ,bo takich roślin mam już wiele...
Wandziu podejrzewam ,że chodzi o to ...ciuch się starzeje ,więc idę po nowy zupełnie podobny...
Ja zawsze gustowałam w niebieskościach,trochę to zmieniłam ...odcienie czerwieni dodałam...
Tosiu 24...to już pokaźna ilość,życzę Ci kolejnych i kolejnych ...
Dzisiaj pojechałam do szkółek w Pisarzowicach upolować jakieś przeceny...No i się udało...kupiłam
nowa budleje Blue Chip wyrasta do 80 cm,2 wielosiły niebieskie... po bardzo atrakcyjnej cenie,i w wielkiej przecenie rozchodnika Matrona...Teraz muszę je posadzić.
Z tych budlei kompaktowych znalazłam w necie jeszcze ciemnoniebieską ,prawie granatową dostępną w niektórych szkólkach Adonis Blue http://www.google.pl/search?q=budleja+a ... =firefox-a
A zapomniałabym o róży...kupiłam gołokorzeniową Parade za 5 zł,ale to nie dla mnie...dla Ani...Piękny krzak ,o zdrowych korzeniach...i grubych pędach...cena jest zniewalająca..
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
- Zabeczka101059

- Od: 12 lis 2008, o 14:14
Nelu oj zawróciłaś mi w głowie tą budleją
śliczna i niska koniecznie muszę się rozglądać

śliczna i niska koniecznie muszę się rozglądać
- dodad