Moja przestrzeń - koza
- kryska
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 kwie 2007, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ale się cieszę, że tu zajrzałam, bedę mogła śledzić Twoje poczynania prawie od początku. Droga do domku z ogrodem po prostu cudo. Ogród też będzie. I tak bardzo nie przejmuj sie tym, że z kartka i ołówkiem Ci nie wychodzi. Mam jedno pytanie z gramatyki j. polskiego: jaki to czas - ja planuje , ty planujesz , on, ona, ono planuje. Jaki to czas? stracony
Większość z nas i tak przesadza wszystko w ogrodzie kilka razy.
Większość z nas i tak przesadza wszystko w ogrodzie kilka razy.
Życie jak krajobraz, ciągle się zmienia.
Zapraszam do odwiedzania moich wątków - kryska
- piku
- Przyjaciel Forum
- Od: 12 lip 2007, o 13:20
Witaj Kozo/Uleńko- znalazłaś sobie wspaniałe miejsce na ziemi, z wielką przyjemnością będę obserwować Twoje poczynania bo bardzo lubię oglądać kolejne etapy powstawania ogrodu, a pole do popisu masz duże
Myślę, że tak samo jak przeobraziły się Twoje kocięta, nastąpi przeobrażenie Twojej posiadłości :P . Z utęsknieniem czekam więc na wiosne 

- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
No widzisz Ulka, nie znałamkoza pisze:Chatte!!! "Inka" to inkarwillaZnasz ją na 100%

Ale za to Twoje dziewczynki znam, z ubiegłego roku

Ulka, ja też nie umiem planować z kartką i ołówkiem. Najlepiej mi sie planuje, jak spaceruję po ogródku. Tu i ówdzie przystaję i wyobrażam sobie, co mogłoby tu rosnąć i jak będzie wyglądało z pozostałymi roslinami. Jak już wymyślę, co będzie najlepiej wyglądało, to sadzę

Jeżeli większość terenu tak zmieniłaś, jak to pokazałaś na tych zdjęciach, to wiele pracy Ci już nie zostało

- koza
- Przyjaciel Forum
- Od: 26 lip 2006, o 18:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Izuniu!!!! Nie większość!!!!! To jest droga z szamba do domu czyli ten piach na pierwszym zdjęciu
Działka ma prawie 1 ha ! Część oczywiście jest nie ogrodzona , bo po co łąki grodzić ale te 400 - 500 m2 zagospodarować jakoś logicznie i ładnie to moje zadanie
Hmmmm planować na pustej przestrzeni trudniej!!!!!!!!!!!!! Nie mam żadnych ścieżek! Albo rośnie trawa na pół dziko (ścinana na okrągło) albo są moje klomby . W warzywniku są grządki z truskawkami, poziomkami , krzaczkami malin, agrestu (1 szt), porzeczek (2 szt), aronii (1 szt) , borówki amerykańskiej ( 2 szt) i takie na których wysiewam popularne jarzynki by w lecie na bieżąco do "żarełka" mieć

Tęsknię za krzewami ozdobnymi ! Zachwyciłam sie tamaryszkami pokazanymi na forum!!!!!!

Hmmmm planować na pustej przestrzeni trudniej!!!!!!!!!!!!! Nie mam żadnych ścieżek! Albo rośnie trawa na pół dziko (ścinana na okrągło) albo są moje klomby . W warzywniku są grządki z truskawkami, poziomkami , krzaczkami malin, agrestu (1 szt), porzeczek (2 szt), aronii (1 szt) , borówki amerykańskiej ( 2 szt) i takie na których wysiewam popularne jarzynki by w lecie na bieżąco do "żarełka" mieć

Tęsknię za krzewami ozdobnymi ! Zachwyciłam sie tamaryszkami pokazanymi na forum!!!!!!
Ulka buziaki przesyła
- aanula
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 cze 2007, o 10:38
Urszulko
Kraina jak z bajki
To naprawdę wielkie szczęście mieć taką odskocznię od codziennego życia... Cisza, spokój,woda, zwierzątka i rośliny ... i czego jeszcze może do szczęścia brakować ...
To marzenie wielu z nas ...... a przynajmniej moje
Teraz, dzień po dniu, miesiąc po miesiącu, rok po roku
wszystko będzie pięknieć w oczach
A my będziemy podziwiać i zachwycać się
:D Wytrwałości i siły do pracy życzę ...

Teraz, dzień po dniu, miesiąc po miesiącu, rok po roku

- koza
- Przyjaciel Forum
- Od: 26 lip 2006, o 18:41
Gebo (Gabrysiu ?) - Miejsca nie zabraknie!!!! Juz kombinuje co by tu i gdzie zdobyć!!! Emeryturka fajna jest!!! Doczekasz się !!!! Ale zimą skoro mam siłę i jeszcze mnie gdzieś potrzebują to pracuję!!!! Chyba bym tych zimowych miesiecy w bezruchu blokowym nie zniosła
Anulko! Dzięki za miłe słowa !! Byle do wiosny!!!! Już tęsknię za tą ciszą, wiatrem który hula bez umiaru i za świergotem ptaszków - obsrajdaszków , które nie wiedzieć czemu upodobały sobie mój dach !!!
aha!!! Jeszcze ta kraina w grzyby obfituje :

Anulko! Dzięki za miłe słowa !! Byle do wiosny!!!! Już tęsknię za tą ciszą, wiatrem który hula bez umiaru i za świergotem ptaszków - obsrajdaszków , które nie wiedzieć czemu upodobały sobie mój dach !!!

aha!!! Jeszcze ta kraina w grzyby obfituje :

Ulka buziaki przesyła
- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Uleńko, z tym zagospodarowaniem to troszkę zażartowałam, nie gniewaj się ;) Wiem przecież, że zaczynasz dopiero urządzać swoją działkę, która wcale taka mała nie jest.
Na pustej przestrzeni właśnie łatwiej planować! Usiądź sobie przed domem na krzesełku, z którego bedziesz miała widok na całą działkę i spróbuj sobie wyobrazić cały ogród: gdzie chciałabyś drzewa, gdzie większe krzewy, gdzie mniejsze ... Zobaczysz, sam Ci się ogród ułozy
A potem tylko sadzić!
Na pustej przestrzeni właśnie łatwiej planować! Usiądź sobie przed domem na krzesełku, z którego bedziesz miała widok na całą działkę i spróbuj sobie wyobrazić cały ogród: gdzie chciałabyś drzewa, gdzie większe krzewy, gdzie mniejsze ... Zobaczysz, sam Ci się ogród ułozy

- kryska
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 kwie 2007, o 00:13
Ale grzybów, dawno tyle na raz nie widziałam. To pewnie nasuszyłaś sporo i na wigilię będą uszka do barszczu i pierogi z kapusta i grzybami.
Życie jak krajobraz, ciągle się zmienia.