Początek przygody

Zablokowany
Awatar użytkownika
Agita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2008, o 15:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Początek przygody

Post »

Marto, piszę na pw, żeby nie zaśmiecać Kasi... Kasiu, już się możesz bać, namawiamy się na Ciebie! :twisted: ;)
Pozdrawiam, Agnieszka
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
Awatar użytkownika
Nesuniaaa
500p
500p
Od: 8 kwie 2009, o 17:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Lepiej pochowaj co cenniejsze perełki, bo mamy niecne plany :twisted:
Moje storczyki ------> http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=21813" onclick="window.open(this.href);return false;
Storczyki cz. 2 --------> http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=41733" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
kasiunieczka_32
1000p
1000p
Od: 19 maja 2010, o 08:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Gosiu dziękuję :P

Dziewczyny (Agnieszko i Marto) zapraszam gorąco i jakoś się nie boję ;:224 Mam żywego avatarka :;230 A dalej zapraszam na pw ;:108
Awatar użytkownika
Haim
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 cze 2009, o 01:16

Post »

Kasiu, nowości z wystawy wspaniałe a belka bambusowa z Equestrisami wygląda nieziemsko i tropikalnie ;:138 ;:138 ;:138
Phal. 'Lea Marie Salazar', bossski mam nadzieję, że niedługo ujrzę go na żywo ;)

Z tym namawianiem się na kawkę poczekajcie jeszcze na mnie, póki chora jestem, bo takiej okazji nie przepuszczę ;:138
A jeszcze jak spotka się cała ekipa, która pojedzie razem na wystawę, to już w ogóle będzie super ;)

Pozdrowionka :wit
Moje Kochane Storczyki ;:167

Pozdrawiam serdecznie, Asia :)
Awatar użytkownika
Agita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Asiu, właśnie to napisałam Marcie, żebyśmy poczekały i pojechały wszystkie 3 razem, poznamy się przed wyjazdem i takie tam... Jeśli Kasia nas zniesie hurtowo ;)
Pozdrawiam, Agnieszka
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

Dusiu mamy raczej od tego samego hodowcy więc nie powinno być takich różnic myślę, na pewno jak się nią ładnie zaopiekujesz to szybko się odbuduje i będzie cieszyć cudnymi kwiatami. A na kwiaty pink panther będę z niecierpliwością czekać
Raczej wątpię :(. Zauważyłam, że u mnie raczej kiepsko idzie odratowywanie słabych storczyków, rzadko mi się udaje. Mam nadzieję, że z tym bedzie inaczej. Nie jestem zadowolona z jego korzeni.
Awatar użytkownika
pani_storczyk
500p
500p
Od: 15 mar 2010, o 14:18

Post »

Kasieńko cudne nowości a szczególnie Lea Marie Salazar głęboki i intensywny kolor ;:108 ;:63
Gdyby tak każdego dnia na drogę naszego bliźniego rzucali jeden kwiatek
, to drogi ziemi byłyby pełne radości.:)

Pozdrawiam Ania
Awatar użytkownika
Edyta 74
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 sty 2009, o 16:58

Post »

Kasiu Phalaenopsis Lea Marie Salazar jest prześliczny :D
Awatar użytkownika
kasiunieczka_32
1000p
1000p

Post »

Asiu ;:196 dziękuję i życzę szybkiego powrotu do zdrowia ;:65 kawka czeka :P

Aniu Edytko ;:196

To pędzik na Bifrenaria aureofulva , który bardzo szybko rośnie. Strasznie się z niego cieszę ;:138

Obrazek Obrazek

U mnie niestety wysypu pędzików u phalaenopsisów jeszcze nie ma :( Na dzień dzisiejszy doliczyłam się tylko 9, z czego po jednym na Mini Mark peloric i Mini Mark zwykłym, na dwóch phal. Philadelphia.
Awatar użytkownika
Mala_MI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 paź 2008, o 14:23
Kontakt:

Post »

a wiesz co - chyba jestem jedyną osobą na forum, która modli się, żeby te pędziki, które zaczęły wzrastać nie rosły za szybko; u mnie zimą nie ma szans na kwiaty :(
Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
Joane
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 paź 2009, o 23:10

Post »

Kasiu, te pędziki są słodkie. One tak normalnie szybko rosną. U mnie każdy od pojawienia się po 4 tygodniach otwierał kwiaty i dokładnie 4 tygodnie kwitł. Tak było z każdym jednym. :D
Awatar użytkownika
Agita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu, ja na swój własny pierwszy pędzik czekałam całe 9 miesięcy, więc naprawdę nie jest źle! ;) Miałam oczywiście dużo mniej roślinek, tylko kilka sztuk, ale wtedy wydawało mi się, że taki własny pędzik to jest szczyt marzeń i w ogóle wyższa szkoła jazdy... A u Ciebie chyba nawet 9 m-cy nie mineło od otrzymania 1-ego storczyka (i zarazem wirusa storczykozy :twisted: ) a tu już tyle sukcesów..! Gratuluję! ;:63
Pozdrawiam, Agnieszka
Awatar użytkownika
arlet3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 maja 2010, o 19:30

Post »

kasiunieczka_32 pisze:U mnie niestety wysypu pędzików u phalaenopsisów jeszcze nie ma :( Na dzień dzisiejszy doliczyłam się tylko 9, z czego po jednym na Mini Mark peloric i Mini Mark zwykłym, na dwóch phal. Philadelphia.
Co ja mam powiedzieć jak oprócz kupionego dopiero co MM tylko na jednym falku jest jeden pędzik :( :roll:
Będziesz mieć pięknie jak te 9 zakwitnie ;:138 a na pewno między czasie jeszcze coś urośnie ;:108
Awatar użytkownika
kasiunieczka_32
1000p
1000p

Post »

Justynko to szkoda, bo przecież najwspanialszy widok gdy za oknem śnieg a na parapecie gąszcz kwiatów ;:3 Rozumiem, że spowodowane to jest ogrzewaniem? Ja mam wszystkie grzejniki skręcone, jedynie w łazience włączony. Ale to jedna z dobrych stron mieszkania w budynku wielorodzinnym/bloku.

Asiu wiem i właśnie u Ciebie ją zobaczyłam pierwszy raz :heja A jak już zobaczyłam to zachciałam mieć u siebie i taki oto efekt ;:138 Mam też nadzieję, że będzie tak cudnie i długo kwitnąć u mnie.

Agnieszko masz rację, jestem za bardzo niecierpliwa i wszystko chciałabym mieć tak szybko ;:223 Ale to nie znaczy, że nie cieszę się baaaaardzo z każdego pędu jaki się pojawia. A pierwszy mój osobisty tak na prawdę pojawił się na reanimowanym phalaenopsis ok. 2 miesiące po rozpoczęciu mojej przygody z tymi kwiatami. Tylko człowiek taki jest, że apetyt rośnie w miarę jedzenia :;230

Arletko u mnie dość późno (w porównaniu do innych forumowiczek/ów) pojawiły się i chyba było to spowodowane m.in. przeprowadzką i koniecznością aklimatyzacji. Myślę, że u Ciebie to też dopiero początek "produkcji" pędzikowej ;:108 Trzymam mocno kciuki :uszy
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Kasiunieczka- dużo Masz pędzików ;) Ja mam mniej:P Najbardziej będę oczekiwać na kwiaty MM pelorica, oczywiście też jest na mojej liście chciejstw ;:224
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”