Ogródek AGNESS cz.6
- pamelka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 30 gru 2009, o 00:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogródek AGNESS cz.6
Aguś i dobrze zatytułowałaś ostatnie zdjęcia, faktycznie to jest piękne oblicze jesieni
Super
Zimowity przepiękne.
- abeille
- 1000p

- Od: 4 mar 2009, o 12:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aguś, ile już różu w ogrodzie, to złota jesień w pełni.
Pełne zimowity są przepiekne u Ciebie, aż chciałoby się je mieć ale cóż,
trzeba niestety wybierać
trzeba niestety wybierać
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
- AgaNet

- Od: 26 sie 2010, o 11:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aguś, piękne te jesienne kolorki
Zimowity prześliczne
!
Ja szukam właśnie takiej kompaktowej hortensji, mam nadzieję że się uda Babopielce zidentyfikować nazwę
Ja szukam właśnie takiej kompaktowej hortensji, mam nadzieję że się uda Babopielce zidentyfikować nazwę
- marcyjanna
- 200p

- Od: 23 cze 2009, o 17:52
Ojacie! jakie piękne czerwone liście 
- chatte
- Przyjaciel Forum

- Od: 19 paź 2006, o 08:52
Aguś, piękna ta Twoja hortensja! No i śliczne pełne zimowity!
Zaskakująco duża ilość owoców na takim małym krzaczku pigwowca
Ja mam ich masę, ale krzew dwa razy większy. Na tych małych nic nie ma
Fakt, kwiatków też było niewiele, ale były ...
A do kogo należą te piękne czerwone liście?
Zaskakująco duża ilość owoców na takim małym krzaczku pigwowca
Ja mam ich masę, ale krzew dwa razy większy. Na tych małych nic nie ma
A do kogo należą te piękne czerwone liście?
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Bożenko mam nadzieję, że coś wyszperasz, wtedy będzie wiadomo kim jest
Mam rozumieć, że reflektujesz na sadzonkę i wreszcie będę mogła sie chociaż odrobinę zrewanżować
Powiem szczerze, że pigwówki nigdy nie robiłam, ale może faktycznie pomyślę o tym
Ewuniu pigwówki nigdy nie robiłam, ja zawsze zasypuję starte jabłuszka cukrem, one są pyszne zimą do herbatki
Zimowity dziś już powykładane, jedne i drugie, po tych deszczach szybciutko przekwitną
Jolu przyznam sie, że ja kocham jesień, uwielbiam ten czas, kiedy drzewa i krzewy przebarwiają się i wszędzie wokoło, gdzie nie spojrzę jest mnóstwo moich ukochanych barw.
Tylko niestety pogoda nie bardzo daje nam się cieszyć tym niesamowitym pięknem, które przecież tak krótko trwa
Mam nadzieję, że jeszcze słoneczko rozświetli te jesienne widoki i nie będzie trzeba podziwiać ich tylko przez szybę
Wiesiu, faktycznie nie możemy mieć wszystkich roślinek, ale fajne jest to, że różne piękności możemy podziwiać rosnące w innych ogrodach
Aga ja też mam nadzieję, że Bożenka rozpozna hortensję, ale Ona taka ekspertka w tych roślinkach, że na pewno się uda
Małgoś ja też zachwycam się nimi wciąż od nowa, szkoda tylko, że jest tak mokro i nie mogę się cieszyć nimi w ogródku
Izuniu te moje pigwowce to niewielkie krzewiki, ale każdego roku obsypane owockami
One są z tych niewysokich
Te wściekle czerwone listeczki to borówka amerykańska
będzie fajnym towarzystwem na rabacie dla hortensji bukietowych 
Powiem szczerze, że pigwówki nigdy nie robiłam, ale może faktycznie pomyślę o tym
Ewuniu pigwówki nigdy nie robiłam, ja zawsze zasypuję starte jabłuszka cukrem, one są pyszne zimą do herbatki
Zimowity dziś już powykładane, jedne i drugie, po tych deszczach szybciutko przekwitną
Jolu przyznam sie, że ja kocham jesień, uwielbiam ten czas, kiedy drzewa i krzewy przebarwiają się i wszędzie wokoło, gdzie nie spojrzę jest mnóstwo moich ukochanych barw.
Tylko niestety pogoda nie bardzo daje nam się cieszyć tym niesamowitym pięknem, które przecież tak krótko trwa
Wiesiu, faktycznie nie możemy mieć wszystkich roślinek, ale fajne jest to, że różne piękności możemy podziwiać rosnące w innych ogrodach
Aga ja też mam nadzieję, że Bożenka rozpozna hortensję, ale Ona taka ekspertka w tych roślinkach, że na pewno się uda
Małgoś ja też zachwycam się nimi wciąż od nowa, szkoda tylko, że jest tak mokro i nie mogę się cieszyć nimi w ogródku
Izuniu te moje pigwowce to niewielkie krzewiki, ale każdego roku obsypane owockami
Te wściekle czerwone listeczki to borówka amerykańska
- e-genia

- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Agnieszko ślicznie wyglądają Twoje zimowity o pełnych kwiatach i takie piękne ciemne kolorki .
U mnie jeszcze dziś zauważyłam że wychodzą ziemi zimowity , tylko chyba troszkę jaśniejsze , piękne jasne ma też Grzesiu z Krotoszyna .
Genia
U mnie jeszcze dziś zauważyłam że wychodzą ziemi zimowity , tylko chyba troszkę jaśniejsze , piękne jasne ma też Grzesiu z Krotoszyna .
Genia
- chatte
- Przyjaciel Forum

Ach, borówka! Wiem, że one się pięknie przebarwiają, bo też mam jedną, ale moja ma zupełnie inne listki! Dlatego nie poznałam
Ja też mam te niskie pigwowce - japońskie, ale one jakieś chore, czy co? Słabo bardzo kwitną i nie owocują. Owoce mam na pigwowcu pośrednim
Ja też mam te niskie pigwowce - japońskie, ale one jakieś chore, czy co? Słabo bardzo kwitną i nie owocują. Owoce mam na pigwowcu pośrednim
-
x-d-a
Agnieszko, jesień w twoim ogrodzie jest wyjątkowo piękna i kolorowa
Tyle subtelnych kolorów
Żeby jeszcze tylko słoneczko
zechciało oświetlić swoimi łagodnymi promieniami te kwitnące zimowity...
Żeby jeszcze tylko słoneczko
- JacekP

- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Agnieszko, zimowity świecą jak klejnoty porozrzucane po ziemi. Zwłaszcza pełne sprawiają wrażenie kamieni szlachetnych
Niestety u mnie też powykładane przez deszcz 
- AGNESS

Geniu faktycznie wszystkie zimowity są śliczne, ja w przyszłym roku będę chciała dokupić sobie jeszcze 2 odmiany, mam ochotę na białe pełne i takie różowe z białymi środeczkami- też śliczniusie
U Ciebie tak fajnie wyrastają partiami, jedne już przekwitają, inne dopiero wychodza, okres ich kwitnienia wspaniale si,e wydłuża
Izuniu uwielbiam te przebarwiające się krzewy borówki, przybierają naprawdę cudowne intensywne barwy
Piszesz, że Twój pigwowiec słabo kwitnie, może rośnie w zbyt zacienionym miejscu
one kochają słoneczko i w cieniu słabo kwitną i nie owocują.
Daluś bardzo chciałabym, żeby słoneczko rozświetliło te niesamowite jesienne barwy, jeszcze wiele roślin nie przebarwiło się, ale już i tak widać cudowne kolorki ustrojonych drzew i krzewów
Jacku zimowity faktycznie ślicznie prezentują się na mało kolorowych już rabatach, ale niestety ostatnie deszcze bardzo je zbiły, i myślę 2-3 dni i już po nich
U Ciebie tak fajnie wyrastają partiami, jedne już przekwitają, inne dopiero wychodza, okres ich kwitnienia wspaniale si,e wydłuża
Izuniu uwielbiam te przebarwiające się krzewy borówki, przybierają naprawdę cudowne intensywne barwy
Piszesz, że Twój pigwowiec słabo kwitnie, może rośnie w zbyt zacienionym miejscu
Daluś bardzo chciałabym, żeby słoneczko rozświetliło te niesamowite jesienne barwy, jeszcze wiele roślin nie przebarwiło się, ale już i tak widać cudowne kolorki ustrojonych drzew i krzewów
Jacku zimowity faktycznie ślicznie prezentują się na mało kolorowych już rabatach, ale niestety ostatnie deszcze bardzo je zbiły, i myślę 2-3 dni i już po nich
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Po moich już ślad zaginął.
Co nie zrobił deszcz, dokończyły ślimaki.
Jeszcze są obecne.....
Co nie zrobił deszcz, dokończyły ślimaki.
Jeszcze są obecne.....
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- chatte
- Przyjaciel Forum

Moje piogwowce wszystkie rosną w słońcu, ale ... podejrzewam, że japońskie mogą mieć za sucho
Ale nie mam ich już gdzie przesadzić 
- marcyjanna
- 200p

- Od: 23 cze 2009, o 17:52
Aga, czy Ty widzisz to samo co ja za oknem?! Słońce! hurra 
- AGNESS

Grażynko moje też jeszcze 2-3 dni i zakończą zdobić ogródek, już teraz po deszczach są mocno powykładane, więc już lada chwila.....
Izuś może w końcu się zbiorą i pięknie zakwitną i zaowocują
Małgoś widzę śliczne słoneczko i bardzo się cieszę
ale nic mi z tego, ogródek dalej czeka, a ja siedzę w domu na antybiotykach
Najgorzej, że mam do posadzenia hibiskusy, wrzosy i chciałam przesadzić róże
Pogoda się skończy, straszą wczesną zimą i czy ja zdążę........
Izuś może w końcu się zbiorą i pięknie zakwitną i zaowocują
Małgoś widzę śliczne słoneczko i bardzo się cieszę