Rybkaa w ogrodzie

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
agrazka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 22 maja 2005, o 23:39
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Rybkaa w ogrodzie

Post »

ja też przyleciałam obręcz zobaczyć, reklama dźwignią :) i jest, i wszystko wiem :heja
serdecznie - Grażyna - Mój ogród...
marzenaF
1000p
1000p
Od: 24 sie 2009, o 11:06

Post »

No rewelacja ta zaporo-podpora :D a cena zupełnie nie zaporowa :;230 czas się udać na zakupy ;:170 może coś się trafi przy okazji :wink:
pozdrawiam zielono zakęconych Marzena:)
Spełnione marzenie Marzenki
Awatar użytkownika
Rybkaa
200p
200p
Od: 15 lip 2010, o 15:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

miałam dzisiaj okazje poznać Ooasię ,która podarowała mi ładniutkiego pierisa i zrobiłam przymiarkę - myślę,czy dobrze by mu było przy murku śmietnika,który powstaje-chodzi mi aby był odsłoniety od wiatru i miał cienia więcej,gdyz nie chce go stracić jak swojego mizernego

mam też do rozszyfrowania roslinkę od Ooasi-chce poczytać czy woli ona cień czy słońce
Obrazek Obrazek
marzenaF
1000p
1000p
Od: 24 sie 2009, o 11:06

Post »

Języczka woli zdecydowanie bardziej cieniste zakątki :D Ładny okaz moja jeszcze maleńka i ślimory się do niej dopadly :evil:
pozdrawiam zielono zakęconych Marzena:)
Spełnione marzenie Marzenki
Awatar użytkownika
Rybkaa
200p
200p

Post »

dzięki Marzenko :D -to fajnie jakby mi pasowała za tym pierisem ale jeszcze jakieś drzewko chce jeszcze tam posadzić-M chce śliwę wisniową-podoba sie mu ta co juz mamy ale ona juz ładnie urosła-ja bym wolała robinie akacjową ale dosyc wysoko szczepioną :D

a to moje wypociny ostatnie-thuje i dosadzone bukszpanki a przed nimi cebulki czosnków i innych cebulowych i na to kora pójdzie-o włąsnie musze zamówić ,to może jutro podrzucą panowie
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Kasia_Tomek
500p
500p
Od: 23 mar 2010, o 08:32

Post »

Rybko Ogród masz spory i nieźle się tam uwijasz, bardzo ładnie to wszystko wychodzi.
Takie moje klimaty u Ciebie. :D
Zazdroszczę Tobie tych dużych drzew uwielbiam takie w ogrodzie. Jest wtedy zachowana równowaga pomiędzy słonecznymi miejscami a cienistymi i można bardzo poszaleć z nasadzeniami.
Widzę, że robisz hostowisko już zapowiada się pięknie.
Awatar użytkownika
Rybkaa
200p
200p

Post »

oj Kasiu uwijam sie jak żółw 100letni
musiałam znaleść dobre cieniste lokum języczce zdobycznej i dla niej przeniosłam 2 berberysy i lilaka, a z pierisem czekam aż skończą panowie fugować klinkier i juz mi nic nie podepczą-dalej walcze z kretem-dzsiaj to juz ostro mu podsypałam karbitu :evil:
x-T-s
---
Od: 15 cze 2008, o 20:23

Post »

Rybko

karbid - szkoda kasy niestety nie pomaga,ja z moimi Ahojkami na razie walczę grożbą- jak dalej będą ryć użyję ..... :( :( i jakiś czas będzie spokój...
odpisałam u siebie,ale zapytam korę przywożą ci tak luzem, czy w workach - patrzę na Twoją i całkiem oki wygląda- dałabyś kontakt :oops: :oops: na pw :oops:
na wiosnę będę musiała kupić jakieś 50 worów...to moze kasę bym ciut zaoszczędziła :roll:
no i jeszcze raz napiszę "zazdraszczam" przestrzeni :wink: czy na ten betonowy płot cos za tujami posadzisz???
Awatar użytkownika
Rybkaa
200p
200p

Post »

Tess-razi ten betonowy płot prawda? :( pierwsza myśl po kupieniu działki to ogrodzić się-i to był błąd-sugerowalismy się że obok szkoła to dzieciaki tak nie będą zaglądać,z drugiej ulica to od hałasu troszke odgrodzi-no i cenowo wyszły 2 strony taniej niż 1 strona siatki na podmurówce-no i wtedy jakoś tak chyba nie mysleliśmy za bardzo zaślepieni perspektywą budowy-nie wiem czy jest sens sadzić coś pnacego za thujami,one i tak z czasem zasłonia płot

a kora w workach-napiszę na pw-a w L.M to opipieli z cena za korę,casto ma o prawie 1 zł drożej a jakby nie było na 70 workach to już robinię akacjową bym mogła kupić :D

naciągnęłam m na 3 iglaczki w nomi i cebulki :D (chyba m po cichu sie modli o zime )
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

języczka dodam lubi dużo, dużo wody - mało tego jest taka sprytna, że jeżeli ma sucho to liście klapną ale jak się napiją oczywiście wody to są dalej piękne............
pomysłowe te obręcze tylko czy nie za delikatne, ja wykorzystałam do np. piwonii metalowe obramówki od starych abażurów,

ja tam tez dawałam karbid, wyniosły się ale wróciły to mam łapki, musimy sobie jakoś radzić, pozdrawiam
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
x-T-s
---
Od: 15 cze 2008, o 20:23

Post »

Rybko

no uczciwie napiszę....razi, ale widziałam taki płot z tujami, a za nimi posadzony ten winobluszcz pięciocoś tam....pięknie wygląda i teraz tuje mają czerwone tło...
patrząc po wielkości tuj, za 5 lat płotu nie będzie widać....i ogólnie to nie tak długo :lol: a skoro masz szkołę tuż tuż...to moze i dobry pomysł z tym płotem był..
Narcyzy i iglaki super....dobrze,że mój M nie marudzi w kwestii kwiaciorków
Awatar użytkownika
Rybkaa
200p
200p

Post »

witaj Taro-a możesz zdradzic co to za łapki na krety?
Tess-no gdyby nie pilniejsze sprawy to może bym sie skusiła na ten winobluszcz :( a na krzaczorki to mój nie marudzi za bardzo tylko sie martwi czy nie za dużo kupuję na zapas-to znaczy czy zdążę przed zima wszystko posadzic-ale dzisiaj posadziłam znów parę roslinek więc ubywają po malutku-reszta czeka na skończenie ogrodzenia frontowego
dzwonki i rozwar jak tylko wsadziłam do gruntu to od razu pieknie rozkwitły ,a róże tez ładnie sie otworzyły po tych ciepłych dniach
Obrazek ObrazekObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
mirdem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2010, o 11:55

Post »

Rybko ja za różami nie przepadam ale ta na pierwszym zdjęciu jest piękna , a jak mnie ruszyła róża to juz coś :;230 :;230

A Twój rozwar to w rzeczywistości taki niebieski , jezeli tak to śliczny.
Awatar użytkownika
Rybkaa
200p
200p

Post »

Mirdem-rozwar i dzwonek w rzeczywistości są pieknie fioletowe ale za to pierwsza róża to oryginalny kolor-moja mama dosyć długo wczoraj nad nią stała i sie zachwycała,wołała tatę i koniecznie musi ja mieć--a że jedzie niedługo w rejon szkółki to wracając kupi :D

:( odkryłam dzisiaj coś takiego na ...kurcze wyleciało mi z głowy-myślę,że to jakieś choróbsko groźne-co mi poradzicie?
a dla ukojenia oka dzwoneczki
ObrazekObrazek a i jeszcze pytanie -wklejam teraz fotki robione cyrówką,która okazało sie ,ze jednak działa i fotki nie wklejaja sie juz obok siebie-czy mam zmniejszyc rozmiar w imageshacku?
Awatar użytkownika
Rybkaa
200p
200p

Post »

już wiem -roślinka to trzmielina ale co to za guzy ja zaatakowały?-na razie szukam bezskutecznie :(
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”