Działka na Kaszubach 2010
-
izaziem
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 22 sty 2008, o 16:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Działka na Kaszubach 2010
Mam różne szałwie ale ta biała już prawie w zaniku, z roku na rok coraz marniejsza. Zupełnie inaczej niż inne szałwie.Różowa też łapie jakieś paskudztwo ale rośnie trochę lepiej.
- christinkrysia

- Od: 26 maja 2006, o 18:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
amba19 podziwiam białą rabatę bo nawet w pochmurne dni wyróżnia się światłem bijącym od większych kwiatów.
U mnie na białej 2 wpadki - pomyliłam nasiona lwich paszczy i trafiły się tez różowe
Kolejna wpadka to brak podstawowej znajomości jaka jest potrzebna przy sadzeniu czyli docelowa wysokość i ładne kwiaty zasłonięte sporym krzewem gaury.
U mnie na białej 2 wpadki - pomyliłam nasiona lwich paszczy i trafiły się tez różowe
Kolejna wpadka to brak podstawowej znajomości jaka jest potrzebna przy sadzeniu czyli docelowa wysokość i ładne kwiaty zasłonięte sporym krzewem gaury.
- amba19

- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Dopiero przed chwilą wróciłam z działki. Ten weekend przeznaczony był na prace porządkowe.
Izo, ja mam tę szałwię dopiero od czerwca. Trochę się rozrosła ale bez rewelacji. Byłaś w Lubaniu? Mnie się nie udało dojechać tym razem
ChristinKrysiu, u mnie też podobny przypadek. Posiałam białe ślazy zupełnie z tyłu rabaty. Myślałam, że będa wysokie. Tym czasem przerosły je zarówno mieczyki jak i astry!
Niezawodne aksamitki

Izo, ja mam tę szałwię dopiero od czerwca. Trochę się rozrosła ale bez rewelacji. Byłaś w Lubaniu? Mnie się nie udało dojechać tym razem
ChristinKrysiu, u mnie też podobny przypadek. Posiałam białe ślazy zupełnie z tyłu rabaty. Myślałam, że będa wysokie. Tym czasem przerosły je zarówno mieczyki jak i astry!
Niezawodne aksamitki

- maryla-56_56

- Od: 16 kwie 2009, o 19:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- tu.ja

- Od: 21 lip 2008, o 09:18
W zasadzie nie lubię aksamitek - bo nie znoszę tego ich zapachu. Twoje są śliczne! U siebie też je mam, bo są jak napisała Maryla - niezawodne.
Czy te białe masz z nasion? Ja w zeszłym roku takie posiałam i nic nie wykiełkowało.
Orlikami nie przejmuj się wyślę Ci nasiona. Tylko podaj adres, bo nie wiem czy w tym roku zjawię się na M. na "Jadwigi".
Czy te białe masz z nasion? Ja w zeszłym roku takie posiałam i nic nie wykiełkowało.
Orlikami nie przejmuj się wyślę Ci nasiona. Tylko podaj adres, bo nie wiem czy w tym roku zjawię się na M. na "Jadwigi".
- amba19

Marylko - sieję je co roku, bo wytrzymują ekstremalne warunki na mojej działce. Kiedyś za nimi nie przepadałam - ale teraz doceniam ich urok i staram się nie wąchać
Tujko - tak te białe są z nasion. Z całej paczki wzeszło ledwie 10 roślinek. Dwie padły jeszcze przed wysadzeniem na działkę i dwie,albo trzy kolejne już na rabacie. W kwestii orlików - to może poczekamy do "Jadwigi" Jeśli nie dasz rady przyjechać to wtedy uśmiechnę się do Ciebie o przesłanie nasionek ;:91
Dzisiaj wreszcie udało mi się wygospodarować popołudnie na osobiste przyjemności i wyrwać się na ogrodnicze zakupy. Skromniutkie z racji ograniczeń czasowych.Oto moje ZDOBYCZE

i na deser kot Bubek, który podał się na talerzu

Tujko - tak te białe są z nasion. Z całej paczki wzeszło ledwie 10 roślinek. Dwie padły jeszcze przed wysadzeniem na działkę i dwie,albo trzy kolejne już na rabacie. W kwestii orlików - to może poczekamy do "Jadwigi" Jeśli nie dasz rady przyjechać to wtedy uśmiechnę się do Ciebie o przesłanie nasionek ;:91
Dzisiaj wreszcie udało mi się wygospodarować popołudnie na osobiste przyjemności i wyrwać się na ogrodnicze zakupy. Skromniutkie z racji ograniczeń czasowych.Oto moje ZDOBYCZE

i na deser kot Bubek, który podał się na talerzu

-
Grazia

- Od: 7 kwie 2009, o 11:05
Marysiu super zakupy,same białaski.Pan B.bardzo apetyczny,dostałam katalog LILYPOL na jesień.Pozdrawiamy
- amba19

Grażynko to nie do końca są same białaski. Róża powinna być różowa( jeżeli to jest faktycznie Mazowsze)
A krokusy Firefly wrzosowo-różowe. Niskie tulipany i botaniczne krokusy - oczywiście na wiadomą "prawie białą" rabatkę
Zakupy są z Auchan, więc oczywiście wiosną mogą być kolorystyczne niespodzianki!

A krokusy Firefly wrzosowo-różowe. Niskie tulipany i botaniczne krokusy - oczywiście na wiadomą "prawie białą" rabatkę
Zakupy są z Auchan, więc oczywiście wiosną mogą być kolorystyczne niespodzianki!

-
Grazia

- Od: 7 kwie 2009, o 11:05
Mam nadzieję,ze wiosną wszystko okaże się białe.
Marysiu zakupy wspaniałe
, a ten deserek 
- tara

- Od: 16 mar 2008, o 22:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
zakupy jak ta lata, ale Bubek bije je na głowę
u mnie w tym roku aksamitki mam tylko chyba 7 szt,, jakoś ślimaki były szybsze a jeśli chodzi o ślaz to powiem tak nasiona nie zebrałam w ub.roku nie wiem dlaczego, na pewno skleroza ale ku mojemu zdziwieniu same wzeszły czyli przezimowały,
pozdrawiam
u mnie w tym roku aksamitki mam tylko chyba 7 szt,, jakoś ślimaki były szybsze a jeśli chodzi o ślaz to powiem tak nasiona nie zebrałam w ub.roku nie wiem dlaczego, na pewno skleroza ale ku mojemu zdziwieniu same wzeszły czyli przezimowały,
pozdrawiam
- amba19

Grażynko - ja już widziałam ten katalog. Moja koleżanka z pracy , która się dołączyła do naszych wiosennych zakupów taka była zadowolona z lilii, że go sobie zamówiła. Ja zamówiłam na spółkę z dwiema koleżankami mieczyki zimotrwałe.Zobaczymy co to z nich będzie w naszym klimacie. Ale drogie nie są więc warto zrobić eksperyment.
Anko_ - przekazałam Bubkowi wyrazy uznania, a on się napuszył
A zakupy - to zobaczymy na wiosnę co z nich wyrośnie, mam nadzieję że to co na etykietach
Taruniu - dobrze że mi powiedziałaś o tych samosiejkach. Nie będę obcinała przekwitniętych kwiatów - to może będę miała jakiś gratis na wiosnę
Nie pamiętam czy Ci pisałam że mój Alchymist odbił - w lipcu!!!!!! i już ma pędy naokoło wysokość 1 metra! Musiał być bardzo głęboko przemarznięty skoro tak długo nie wyrastały nowe pędy.... Wstawię jego zdjęcia ale teraz już nie mam czasu bo się spóźnię do pracy
A gdyby nie Ty to już byłby w czerwcu wykopany
Pa dziewczyny - miłego dnia
Anko_ - przekazałam Bubkowi wyrazy uznania, a on się napuszył
Taruniu - dobrze że mi powiedziałaś o tych samosiejkach. Nie będę obcinała przekwitniętych kwiatów - to może będę miała jakiś gratis na wiosnę
A gdyby nie Ty to już byłby w czerwcu wykopany
Pa dziewczyny - miłego dnia
No nie! Może polubie koty? Choc nie koniecznie na stole i na półmisku. 
- EwkaEs

- Od: 9 lip 2008, o 20:28
Ambo-życzę Ci by cebulowe okazały się jednak być białe.Bubek deserowy super!
- amba19

Lucy - kot Bubek (a tak naprawdę to Belzebub) normalnie nie ma wstępu do "salonu". Wtedy wemknął się do pokoju nielegalnie i poszedł na całość moszcząc się w paterze stojącej na stole w celach ozdobnych. Rozśmieszył mnie tym do łez, złapałam aparat(akurat był pod ręką) i zrobiłam mu najpierw zdjęcie a potem eksmisję ze stołu i pokoju
Ewo Janeczko - Dzięki za życzenie... wysyłaj dobre fluidy w kierunku Kaszub...
Bubel - apetyczny , prawda
Ewo Janeczko - Dzięki za życzenie... wysyłaj dobre fluidy w kierunku Kaszub...
Bubel - apetyczny , prawda