Początek przygody

Zablokowany
Awatar użytkownika
Mala_MI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 paź 2008, o 14:23
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Początek przygody

Post »

Kasiu, prześliczna ta cattleya. Szkoda , że ten drugi pąk opadł :(
Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
katarzynka575
1000p
1000p
Od: 15 mar 2010, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kasiu powiedz mi jakich potrzebuje warunków do uprawy cattleya widzę że twoja ma się dobrze , ja ostatnio miałam przed sobą i zastanawiałam się czy ją kupić :?: bo nie wiem jakie ma wymagania i na razie się zastanawiam.Kwitnienia śliczne teraz jak klimaty zaczynają się jesienno-jesienne robić to miło się patrzy na te cudne kolory :D
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

Jakie cuda! Jest na co popatrzeć :).
Joane
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 paź 2009, o 23:10
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kasiu, ale cuda u Ciebie. ;:138 ;:138 ;:138
Ja nie mogę się napatrzyć na katlejkę, moja jednak reż alba. :tan :tan Teraz będę niecierpliwie obserwowała przyrost mojej.

Pędzik na sabotku ładnie rośnie. ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Kasiu ale widoki, coś cudnego :)
Awatar użytkownika
dorotakol
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 maja 2009, o 20:03

Post »

Vandunia przecudna i ten jej gąszcz korzonków.... ;:138 ;:138 ;:138
Pozdrawiam Dorota!
cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=45150" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
kasiunieczka_32
1000p
1000p
Od: 19 maja 2010, o 08:31

Post »

Justynko Dusiu Asiu Celinko Dorotko dla Was wielki ;:196 za komplementy dla moich ślicznotek

Kasiu tą cattleyę mam dosłownie od dwóch tygodni, więc można powiedzieć, że na razie przechodzi aklimatyzację, poza tym, że zdecydowała się otworzyć jeden pąk. Ogólnie wszystkie cattleye przez lato trzymałam na balkonie. Gdy zrobiło się już chłodno, temperatura w nocy spadała do 10 stopni, wówczas wniosłam do mieszkania. Ja swoje cattleye kąpię rzadziej (co 10 dni około) ale często spryskuję i widzę, że bardzo mocno rosną korzenie oraz nowe przyrosty. Wychodzę z założenia, że po prostu ja i one musimy się siebie nauczyć. A wynikiem będzie moje własne kwitnienie ;:65

A dziś tak sobie oglądałam moje "firanki" w formie wiszących vand i u vanda denisoniana odkryłam nową roślinkę, tak więc ma dzidziusia ;:138 a u Vascostylis Thai Sky odkryłam pędzik, który na razie jest ładniutki grubiutki i zieloniutki :tan Tak więc mam nadzieję, że tym razem będę się mogła cieszyć własnym kwitnieniem:

Obrazek Obrazek

No i przyszła wyczekiwana paczuszka ale o jej zawartości jutro ;:224
Awatar użytkownika
kasiunieczka_32
1000p
1000p

Post »

A teraz moje nowości:

Cattleya iricolor - okazało się, że to dwie roślinki, z czego każda ma pochewkę kwiatową z pączkiem. Zastanawiam się, czy w związku z szokiem spowodowanym podróżą zasuszy, czy też może zakwitnie :?:

Obrazek
Obrazek Obrazek

Restrepia brachypus

Obrazek

Restrepia contorta

Obrazek

Koellensteinia graminea

Obrazek

A że musiałam pojechać do LM po doniczki, nie mogłam przejść obok tych półminiaturek:

Obrazek Obrazek
Obrazek

To masdevallia NN od Asieńki (Joane), która przyjechała do mnie z 6 przyrostami w lipcu, a dziś ma o 5 przyrostów więcej

Obrazek

A to poranna kąpiel słoneczna mojej phal. bellina - na drugim pączku już mocno zaznaczony kolor fioletowy, więc pewnie na dniach się rozwinie

Obrazek Obrazek

KOCHANI CZY KTOŚ Z WAS UDAJE SIĘ NA WYSTAWĘ 25 - 26 WRZEŚNIA W WARSZAWIE ;:88
Awatar użytkownika
Haim
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 cze 2009, o 01:16

Post »

:wit Kasiu, wreszcie przyszłam do Ciebie z rewizytą, aż wstyd, że tak późno :oops:

Twoja kolekcja jest imponująca, powiększa się w niewiarygodnie szybkim tempie i o coraz to ciekawsze okazy ;:138 ;:138 ;:138
Twoje ostatnie nowości wspaniałe, Bellina cudnie kwitnąca a Masdevallia pięknie przyrasta ;:108
Koszyki, doniczki kokosowe i wydrążona kłoda,to rewelacyjne pomysły na wyeksponowanie storczyków :)
Ogólnie super urządziłaś lokum dla storczyków w nowym mieszkanku, akwarium niesamowite, zawartość również ;:138

Na pewno będę zaglądać teraz częściej ale i zostawię ślad po sobie ;)

Pozdrawiam serdecznie :wit
Moje Kochane Storczyki ;:167

Pozdrawiam serdecznie, Asia :)
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Śliczne, ta bellinka, te łaciate Phal...
Awatar użytkownika
Nesuniaaa
500p
500p
Od: 8 kwie 2009, o 17:34

Post »

Kasiu, i ja zostawiam tutaj swój ślad :) Bellinka jest przecudowna! Strasznie mi się marzy!
Ja na warszawską wystawę się nie wybieram, ale może uda mi się do Krakowa na wystawę zawędrować ;:138
Może kiedyś zorganizujemy jakieś spotkanie trójmiejskich storczykomaniaków :;230
Moje storczyki ------> http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=21813" onclick="window.open(this.href);return false;
Storczyki cz. 2 --------> http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=41733" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
arlet3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 maja 2010, o 19:30

Post »

:wit Kasiu znów ślicznotki same do Ciebie zawitały ;:138 a szczególne ochy wędrują do belliny :roll: jest po prostu cudna i to kolejne moje storczykowe chciejstwo ;:223 :;230
Co do wystawy to raczej się nie zjawię w Warszawie :( jak jednak los będzie sprzyjał to raczej Kraków najbardziej prawdopodobny ;:108
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Kasiu...u Ciebie cudnie jest.
Masdevallia pięknie się rozrasta. Gdzie ją Trzymasz i jak częto Podlewasz? Moja w firemce na razie się chłodzi :)

A Bellina piękna.
Tyle nowości i...jak zwykle najbardziej będę wzdychac do katlejki. Ściskam kciuki, aby nie zasuszyła pochewki ;:108
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ale wam zazdroszczę tych wystaw... U mnie w tym roku nie ma, będzie mi musiał wystarczyć internet i sklepy :(.
Awatar użytkownika
kasiunieczka_32
1000p
1000p

Post »

Asiu witaj w moich skromnych progach :wit cieszę się, że podobają Ci się moje pomysły i zapraszam częściej, nawet na prawdziwą kawkę ;:224

Nesuniaaa oj, koniecznie przydałoby się takie spotkanie ;:4 W końcu okazuje się, że coraz więcej jest tu zarażonych :;230 Niestety w Krakowie będę ale na święto 1 listopada i nie będę mogła zostać dłużej.

Arletko ;:196 bellina tak wspaniale pachnie i ma tak cudny kolor: zielony (mój ulubiony) z fioletem. Koniecznie sobie zakup ;:108

Justynko masdevallia ta jest o umiarkowanych wymaganiach, stoi na północnym oknie (właściwie narożne ze wschodnim), posadzona w mech i nie dopuszczam do przesuszenia (spryskuję po wierzchu ok. co 2-3 dni, rzadko moczę) - korzonki właściwie ma cały czas zielone. Sama jestem zdziwiona, że tak mocno i szybko rośnie ponieważ to moja pierworodna :tan A cattleya iricolor :P wymarzona i dość długo wyczekiwana, ale w końcu jest ;:138

Dusiu jak widzisz ja jadę z Sopotu specjalnie na wystawę, ale już tuptam ;:65 na ten wyjazd.
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”