Ogródek AGNESS cz. 5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p
Od: 4 mar 2009, o 12:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródek AGNESS cz. 5

Post »

Agnuś, piekna soczysta zieleń nawet przez deszczowe szyby okna. I skalniaczek ślicznie wyglada w deszczu. Taki pieknie rozrośnięty.
jeśli roślinki będąchciały dalej rosnąć i mężnieć trzeba będzie przygotować szpadelek do przesadzania. ;:108 ale to będzie sama przyjemność :heja
Buziaczki ;:196
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Agnieszko, soczystość i bujność Twoich rabat daje po oczach :shock: Skalniak rzeczywiście zarósł w mig, a jeszcze niecały rok temu przetaczałaś kamienie ;:63
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Och, jaka szkoda! No trudno, poprzestaniemy na Florze D. - o ile się przyjmie :D
Podziwiam Cię! Ja sobie obiecywałam, że latem będę pilnować, żeby skalniaki nie właziły na siebie, bo wiosną już się prawie dotykały :lol: ale oczywiście nie upilnowałam ;:14 i teraz przerastają się mocno, a mnie czeka dużo trudniejsza i żmudna bardzo praca :roll: I w dodatku nie mam kiedy tego zrobić.
Na róże jakoś miejsce się znajdzie ;) Będziesz tak długo kombinować, aż coś wymyślisz :D Ja to nazywam pracą koncepcyjną, która czasem jest bardziej wyczerpująca, niż kopanie dołków pod te róże :lol:
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Wiesiu szpadelek to już jest w ruchu 8-) :lol: Niektóre skalne maluszki to maja takie tempo rozrostu, że trudno nadążyć :lol:

Jacku zgadza się, skalniak zarósł błyskawicznie , nawet się nie spodziewałam, ze pójdzie to tak szybko, mimo, że wiem, że skalniaczkowce to sprinterzy 8-) :lol:

Izuniu u mnie praca z ekspansywnymi skalniaczowcami jest o tyle prostsza, że praktycznie każdy gatunek jest oddzielony od siebie kamieniami i jak już zaczyna wyłazić poza nie , to wtedy ciacham i jest ok :D
Z tym kombinowaniem miejsca na roślinki to zdecydowanie jest ciężka praca 8-) :lol: bo chcąc wcisnąć gdzieś np różyczkę, to trzeba przesadzić coś innego, a dalej, żeby przesadzić to coś innego, to trzeba przesunąć jeszcze coś innego, a żeby przesunąć to następne coś innego, to trzeba.............. :;230 :;230 :;230
Tak, że posadzenie jednej roślinki, to kopanie kilku dołów ;:224 :;230
Awatar użytkownika
lucy09
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 sie 2008, o 15:02

Post »

Dotarłam do pierwszego etapu budowy twojego skalniaka. U mnie było podobnie :;230 :;230 :;230 -jeśli chodzi o pobojowisko. A skalniak rzeczywiście szybko ci i pięknie zarósł. Masz wiele ciekawych roślinek, będę śledzić ich kwitnienie. Mój jest chyba nawet większy...ale podobnej konstrukcji, tylko, że usytuowany na gruzie, więc będzie problem z jakąkolwiek przebudową. :wink:
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lucy u mnie też na gruzie 8-) :lol: dlatego przebudowa polega na rozrastaniu sie wszerz i wzwyż :wink: 8-) Miejsca wokół już mam naprawdę mało, ale w momencie wielkiej desperacji ....jeszcze troszkę da się go poszerzyć ;:224
Awatar użytkownika
grazka24
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2010, o 13:21

Post »

Agnieszko :wit jestem zauroczona Twoim skalniakiem.Pięknie się prezentuje,taki zadbany i urozmaicony.W ogóle podoba mi sie w Twoim ogrodzie.Ta trawa taka soczysta... ;:196
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mój skalniak też na gruzie :lol: My to wiemy, jak gruz zagospodarować :uszy A że znów mam kupę gruzu, to zacząłem, jak to Iza fajnie mówi - "pracę koncepcyjną" :;230
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Aguś, piękny masz widok z okna :D Mimo września trawa jak pomalowana :lol: Super!!
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażynko bardzo Ci dziękuję za miłe słowa, cieszę się, że mój ogródek podoba Ci się ;:196

Jacku nam zapalonym miłośnikom ogrodów przydaje się wiele rzeczy nadających się na wysypisko :wink: :lol: i gruz i stare cegły i puste plastikowe butelki i stare okna wymontowywane z mieszkań ;:224 :;230

Moniś dziękuję ;:196 Dzięki tym ostatnim deszczom bary są niesamowicie soczyste i piękne :D
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

No tak, ja mam tylko kilka duzych kamieni, stąd moje problemy ...
Z przesadzaniem mamy bardzo podobne doświadczenia :lol:
Kiedyś kombinowałam nad ulokowaniem jednej rosliny w kompozycji, ale jak doszłam, ze musiałabym w tym celu przesadzić 12 roslin, to zrezygnowałam :;230
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Przecież u Ciebie to wcale jesieni nie widać :shock:
Takie barwy, soczystość i zdrowotność.. to aż nie do uwierzenia :shock: :D
Czarodziejka z Ciebie... :D
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agnieszko, nam ogrodnikom nie brak fantazji w wykorzystaniu zużytych rzeczy. U mnie stopnie - ze starych umywalek :;230
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Izuś no właśnie , dla posadzenia jednej roślinki -przeprowadzka 12-stu :;230 nieźle...... :;230

Aniu faktycznie w ogrodzie jakoś tak nie jesiennie, ale to przez ostatnie deszcze roślinki jak pomalowane :D Ale już zaczynaja przebarwiać się rozchodnik i wychodzić zimowity :D
Jedynie te ciągłe deszcze i zimno stwarza wrażenie jesieni i to późnej- listopadowej :(

Jacku no to już chyba rekord pomysłowości :shock: :;230 Zastrzeliłeś mnie , nie dam rady Ciebie przebić ;:180 ;:223 :;230
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Agnieś, widać na tych zdjęciach z okna jaki piękny masz ogród. Super skomponowane rabatki, roślinki rozrośnięte, piękne kolory. Na żywo musi być jeszcze piękniej.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”