jeśli roślinki będąchciały dalej rosnąć i mężnieć trzeba będzie przygotować szpadelek do przesadzania.
 ale to będzie sama przyjemność
 Buziaczki

Skalniak rzeczywiście zarósł w mig, a jeszcze niecały rok temu przetaczałaś kamienie
 Skalniak rzeczywiście zarósł w mig, a jeszcze niecały rok temu przetaczałaś kamienie 

ale oczywiście nie upilnowałam
  ale oczywiście nie upilnowałam   i teraz przerastają się mocno, a mnie czeka dużo trudniejsza i żmudna bardzo praca
  i teraz przerastają się mocno, a mnie czeka dużo trudniejsza i żmudna bardzo praca   I w dodatku nie mam kiedy tego zrobić.
 I w dodatku nie mam kiedy tego zrobić.  Ja to nazywam pracą koncepcyjną, która czasem jest bardziej wyczerpująca, niż kopanie dołków pod te róże
 Ja to nazywam pracą koncepcyjną, która czasem jest bardziej wyczerpująca, niż kopanie dołków pod te róże  

Niektóre skalne maluszki to maja takie tempo rozrostu, że trudno nadążyć
 Niektóre skalne maluszki to maja takie tempo rozrostu, że trudno nadążyć   

bo chcąc wcisnąć gdzieś np różyczkę, to trzeba przesadzić coś innego, a dalej, żeby przesadzić to coś innego, to trzeba przesunąć jeszcze coś innego, a żeby przesunąć to następne coś innego, to trzeba..............
 bo chcąc wcisnąć gdzieś np różyczkę, to trzeba przesadzić coś innego, a dalej, żeby przesadzić to coś innego, to trzeba przesunąć jeszcze coś innego, a żeby przesunąć to następne coś innego, to trzeba..............  

-jeśli chodzi o pobojowisko. A skalniak rzeczywiście szybko ci i pięknie zarósł. Masz wiele ciekawych roślinek, będę śledzić ich kwitnienie. Mój jest chyba nawet większy...ale podobnej konstrukcji, tylko, że usytuowany na gruzie, więc będzie problem z jakąkolwiek przebudową.
 -jeśli chodzi o pobojowisko. A skalniak rzeczywiście szybko ci i pięknie zarósł. Masz wiele ciekawych roślinek, będę śledzić ich kwitnienie. Mój jest chyba nawet większy...ale podobnej konstrukcji, tylko, że usytuowany na gruzie, więc będzie problem z jakąkolwiek przebudową. 

dlatego przebudowa polega na rozrastaniu sie wszerz i wzwyż
  dlatego przebudowa polega na rozrastaniu sie wszerz i wzwyż   
   Miejsca wokół już mam naprawdę mało, ale w momencie wielkiej desperacji ....jeszcze troszkę da się go poszerzyć
  Miejsca wokół już mam naprawdę mało, ale w momencie wielkiej desperacji ....jeszcze troszkę da się go poszerzyć  

jestem zauroczona Twoim skalniakiem.Pięknie się prezentuje,taki zadbany i urozmaicony.W ogóle podoba mi sie w Twoim ogrodzie.Ta trawa taka soczysta...
  jestem zauroczona Twoim skalniakiem.Pięknie się prezentuje,taki zadbany i urozmaicony.W ogóle podoba mi sie w Twoim ogrodzie.Ta trawa taka soczysta... 

My to wiemy, jak gruz zagospodarować
 My to wiemy, jak gruz zagospodarować  A że znów mam kupę gruzu, to zacząłem, jak to Iza fajnie mówi - "pracę koncepcyjną"
 A że znów mam kupę gruzu, to zacząłem, jak to Iza fajnie mówi - "pracę koncepcyjną" 

Mimo września trawa jak pomalowana
  Mimo września trawa jak pomalowana   Super!!
  Super!!

i gruz i stare cegły i puste plastikowe butelki  i stare okna wymontowywane z mieszkań
 i gruz i stare cegły i puste plastikowe butelki  i stare okna wymontowywane z mieszkań  

Dzięki tym ostatnim deszczom bary są niesamowicie soczyste i piękne
 Dzięki tym ostatnim deszczom bary są niesamowicie soczyste i piękne  

nieźle......
  nieźle...... 
 Ale już zaczynaja przebarwiać się rozchodnik i wychodzić zimowity
 Ale już zaczynaja przebarwiać się rozchodnik i wychodzić zimowity  

Zastrzeliłeś mnie , nie dam rady Ciebie przebić
 Zastrzeliłeś mnie , nie dam rady Ciebie przebić