Pędy kwiatowe zetnij a całą roślinę do jasnego ale chłodnego pomieszczenia ok 12-15 stopni najlepiej (wyciągnęła się z braku światła i zbyt wysokiej temp.)Ewelina pisze:Kto mi pomoże a sprawie Eszewerii?
Zielone zakątki w moim domu - Ewelina
Ewelina pisze:Ok. Zaraz zetnę. W chłodzie już stoi( ok. 10st.) A co mam zrobić z tą wyciągnięta rozetą?Przemo pisze:[
Pędy kwiatowe zetnij a całą roślinę do jasnego ale chłodnego pomieszczenia ok 12-15 stopni najlepiej (wyciągnęła się z braku światła i zbyt wysokiej temp.)
Nic zostaw jak jest, zobaczymy jak będzie wiosną wyglądała powinna dojść do siebie tyle że będzie teraz na wyższej łodydze rosła.(przy odpowiednim oświetleniu)
- Ewelina
- Przyjaciel Forum

- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Jeszcze kilka ujęć domowych roślinek. Niektóre już pokazywałam , inne "pozują " po raz pierwszy

Grubosz i miniaturowe Fiołki afrykańskie , a obok olbrzymi Skrzydłokwiat

Zamiokulkas nie przejmuje sie porą roku, dzielnie wypuszcza nowe pędy

Młody , jasnozielony liść i jeszcze jeden nowy pęd

rzut oka na roślinkę " z góry"

Grubosz i miniaturowe Fiołki afrykańskie , a obok olbrzymi Skrzydłokwiat

Zamiokulkas nie przejmuje sie porą roku, dzielnie wypuszcza nowe pędy

Młody , jasnozielony liść i jeszcze jeden nowy pęd

rzut oka na roślinkę " z góry"
- piku
- Przyjaciel Forum

- Od: 12 lip 2007, o 13:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
[quote="ANETA"]Faktycznie dostały po głowie
może się pobiorą i nie będzie aż tak żle
czyli jednak chyba bezpieczniej jest zrobic paczkę , aniżeli wysyłać w kopercie pomimo ze ma bąbelki :
Można posyłać w kopercie tylko trzeba najpierw poprosić o zważenie i ostemplowanie a dopiero potem włożyć roślinki do środka
czyli jednak chyba bezpieczniej jest zrobic paczkę , aniżeli wysyłać w kopercie pomimo ze ma bąbelki :
Można posyłać w kopercie tylko trzeba najpierw poprosić o zważenie i ostemplowanie a dopiero potem włożyć roślinki do środka
- Ewelina
- Przyjaciel Forum

- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Zamiokulkasy nie potrzebują dużo słońca. Ten z ostatniego zdjęcia stoi dość daleko od okna, choć w jasnym pomieszczeniu. W łazience stoi w kącie i ma podobne warunki świetlne.Mam je już kilka lat i hoduję od małych roślin. Zauważyłam,że gdy mają dużo światła to iście , zwykle ciemnozielone i błyszczące stają się jaśniejsze. To dobra roślina do miejsc niedoświetlonych.Beata T pisze:Bardzo ładny aloesik i ten zamiokulkas tak się rozrasta, powiedz proszę czy zauważyłaś żeby teraz potrzebował więcej słońca - czy stoi blisko okna ( bo moim listki bledną )