Pędy kwiatowe zetnij a całą roślinę do jasnego ale chłodnego pomieszczenia ok 12-15 stopni najlepiej (wyciągnęła się z braku światła i zbyt wysokiej temp.)Ewelina pisze:Kto mi pomoże a sprawie Eszewerii?

Ewelina pisze:Ok. Zaraz zetnę. W chłodzie już stoi( ok. 10st.) A co mam zrobić z tą wyciągnięta rozetą?Przemo pisze:[
Pędy kwiatowe zetnij a całą roślinę do jasnego ale chłodnego pomieszczenia ok 12-15 stopni najlepiej (wyciągnęła się z braku światła i zbyt wysokiej temp.)
Zamiokulkasy nie potrzebują dużo słońca. Ten z ostatniego zdjęcia stoi dość daleko od okna, choć w jasnym pomieszczeniu. W łazience stoi w kącie i ma podobne warunki świetlne.Mam je już kilka lat i hoduję od małych roślin. Zauważyłam,że gdy mają dużo światła to iście , zwykle ciemnozielone i błyszczące stają się jaśniejsze. To dobra roślina do miejsc niedoświetlonych.Beata T pisze:Bardzo ładny aloesik i ten zamiokulkas tak się rozrasta, powiedz proszę czy zauważyłaś żeby teraz potrzebował więcej słońca - czy stoi blisko okna ( bo moim listki bledną )