IWONKO u mnie to codziennośc dlatego nie lubi sypać ślimakolu chyba ,ze w takich miejscach gdzie tego nie widzę . Pierniczki siedzą już w doniczkach dla Ciebie i Basi . Sobie też zrobiłam parę sadzonek
KRYSIU robię już powoli jesienne porządki . Róże też nie wyglądają za imponująco . Moja mama nie może się doczekać deszczu a u nas jest go w nadmiarze .Floksy pozlepiane nie wyglądają za ciekawie większość kwiatów leży na ziemi tylko tym wielgachnym słonecznikom ta pogoda pasuje . Musze rece wyciągać do góry ,żeby im zrobić zdjęcie
GRAŻYNKO ogórków również jest dużo tylko bardzo powoli rosną . Nie wiem co jest tego przyczyną Niestety najlepiej to jest ślimakom i chwastom
ANIU zbiór będzie ,ale kiedyś miałam więcej kiści na krzaczkach . Dziś ciesze się tym co mam, byle jeszcze jakaś choroba nie pokrzyżowała mojej radości .
IRENKO największy urodzaj to mam na ślimaki a potem reszta . Zakwitła już Casablanca i ostatnie białe lilie .Ogłowiłam już wszystkie pomidory niech nabierają wagi i koloru . Nie chcę być zachłanna bo mogę stracić wszystko przez te ciągłe deszcze .
ZYTKO szkoda ,że nie mieszkasz bliżej miałabyś dziennie swieza dostawe . Ciekawe czy brat już skorzystał z Twojego przepisu . Dla mnie to brrrrr. No widzisz z miłą chęcią podzieliłabym się z Tobą tym deszczem może nie tylko ja
GRAŻYNKO ja chcę sobie tylko podjeść z krzaczka świezutkiego pomidorka . Zadnych przecierów nie robię a slimakami mogę sie z Tobą podzielić
KRYSIU gdybyś miała działkę tak jak ja tez byłabyś tam co chwilkę . Dziennie zagladam na pomidory ,czy je czasem coś nie łapie . Zauważyłam i dziś szukałam w necie ,że niektóre pomidory mają wgłębienia od spodu kiedyś czytałam ,że to chyba jakiś brak czegoś ,ale dzis nie wiem . Szukalam i nie znalazłam
GOSIA niestety nie jestem ich smakoszem czyli ślimaków nie jadam ale pomidorki owszem
BOGUŚKO mam nadzieję ,ze zanim dojrzeją się nie pochorują przy takiej pogodzie . Tej chołoty wszędzie pełno czemu nikt nie ma na nie ochoty . Widać nikomu one nie smakują i to im odpowiada
DANUSIU białe lilie są jednak piekne . Jedna zakwitła mi 9 kwiatami a ten zapach i takie dosyć wielkie te kwiaty . Nawet zastanawiam się czy to nie Gizmo . Na krzaczkach jest mało pomidorów jakieś takie licho plenne 2,4 góra 6 szt w kiści